De Gasthuiskerk en het Filmhuis Doesburg hebben alle voorstellingen tot eind van deze maand geschrapt. Het VVV-kantoor en het Lalique Museum blijven voorlopig gesloten.

Het schrappen en sluiten volgt op de mededeling van de overheid en de RIVM om verregaande maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Eerder vandaag liet de organisatie van de Matthäus Passion al weten dat de voorstelling van 22 maart in de Grote- of Martinikerk niet doorgaat. Het VVV-kantoor in Doesburg is tijdelijk gesloten voor publiek, net als het Lalique Museum

In de hectiek rondom corona lijken inwoners van Doesburg zich een stuk beter te gedragen dan op vele andere plekken in het land. Zo was het vanmiddag in de supermarkten wel druk, maar bleven massale lege schappen zoals in andere delen van het land uit.

De Coop laat weten dat het voor kan komen dat er bepaalde producten niet meer in de winkel of online te koop zijn, en dat medewerkers hard werken om de schappen weer te vullen. Om 15.00 uur was het bij de Deka redelijk druk, waarbij alleen het koelvak met kant-en-klare pizza’s bijna leeg was.

Horecabedrijven laten weten dat ze open zijn en dat ze extra maatregelen hebben getroffen om de hygiëne van gasten en medewerkers te optimaliseren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg