Sabine Hoogenkamp is niet langer voorzitter van de Stichting Stadsmanagement Doesburg. Ze kan haar functie van voorzitter niet langer combineren met daar drukke bestaan als zelfstandig ondernemer. Hoogenkamp, voorzitter sinds juni 2011, blijft wel aan als bestuurslid namens de ondernemers van Doesburg.


Naast Hoogenkamp heeft Olga van Rooy kenbaar gemaakt te vertrekken als bestuurslid van de Stichting Stadsmanagement Doesburg. Van Rooy kan het bestuurswerk niet langer combineren met haar werkzaamheden als eigenaar van restaurant De Bonte Hond.


‘Olga vertegenwoordigt de horecaondernemers van Doesburg in het bestuur. De combinatie van gezin, restaurant, de organisatie van de Hanzefeesten en een grote hoeveelheid vrijwilligerswerk heeft ertoe geleid dat zij keuzes moet maken. Erg jammer, maar uiteraard is begrip getoond voor haar besluit. Binnenkort zal het bestuur van de Stichting Stadmanagement op informele wijze afscheid van haar nemen’, aldus stadsmanager Bart van Rooij.


Het bestuur van stadsmanagement heeft volgens Van Rooij besloten voorlopig pas op de plaats te maken en zich te bezinnen over de invulling van de ontstane vacatures. Stadsmanager Van Rooij: ‘Tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering op 19 november zal hierover nader worden gesproken.