Het Singelproject loopt drie weken achter op de planning. Dat heeft de gemeente Doesburg bekendgemaakt. Oorzaak voor de vertraging is de aanhoudende vorstperiode de afgelopen tijd. Om de achterstand in te lopen, zet aannemer Hoornstra uit Doesburg komende periode extra mensen in.

 

Het wegvak Meipoort – tot F.D. Rooseveltsingel nr. 3 (inclusief toegang parkeerplaats Patrimonium) zal eerder worden voorzien van een eerste asfaltlaag. Streven is om dit weggedeelte op vrijdagmiddag 12 april voor het verkeer open te stellen, zo staat te lezen op de website van de gemeente Doesburg.

 

Vanaf dat moment is de binnenstad weer bereikbaar vanaf de Kraakselaan. Op het opengestelde weggedeelte zal éénrichtingsverkeer worden ingesteld tot het moment dat de definitieve asfalttoplaag is aangebracht.

 

Bezoekers kunnen vanaf de Kraakselaan dus wel de stad in, maar kunnen de stad niet via de Kraakselaan verlaten. Dit verlaten moet nog steeds via de Bergstraat/Meipoortstraat. De toegang tot de Burgemeester Nahuyssingel/Lindewal vanaf de Kraakselaan blijft afgesloten.

 

De gewijzigde route zal met gele borden worden aangegeven. De asfalttoplaag zal naar verwachting medio mei worden aangebracht. Kort daarna zal fase 1 worden afgerond en de F.D. Rooseveltsingel voor het verkeer worden opengesteld.