De flessenactie van Sportclub Doesburg wordt nu al een succes genoemd. Vrijdag 5 april werden vele lege flessen ingezameld. De organisatie moet nog berekenen wat de opbrengst wordt, maar de voorlopige tussenstand wijst uit dat het momenteel al om ruim 800 euro gaat. Met het geld worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

 

Vrijdag 5 april vanaf 18.00 uur verzamelden alle jeugdteams zich bij de Looierweg. De weken ervoor was er al druk geflyerd in de huizen in de Stad, Oranjebuurt, het Molenveld, Tranendal, de Ooi en een gedeelte van de Beinum. De wijken waren verdeeld over de verschillende teams en alle deuren werden afgegaan.

 

Met als hoogtepunt van de avond het uitzoeken van de flessen. ‘Nog nooit zoveel lege flessen gezien en nog nooit geweten dat er zoveel verschillende merken waren. Maar vele handen maken licht werk en heel snel was alles uitgezocht. Helaas kunnen we u nog niet laten weten wat het definitieve eindbedrag is. Maar dat het wederom een groot succes is dat is duidelijk’, aldus Annemarie Hartgers namens de Acitiviteitencommissie van Sportclub Doesburg.

 

Hartgers vervolgt: ‘En ook dat we het eindbedrag van vorig jaar hebben verslagen. De voorlopige tussenstand bedraagt 800 euro. Zonder alle hulp was dit niet mogelijk geweest. Chapeau voor een ieder die geholpen heeft. Ontzettend bedankt. Met dit geld kunnen we weer leuke activiteiten voor de jeugd organiseren’.

 

Update (13 april): Het officiële eindbedrag is 1.100 euro, zo laat Sportclub Doesburg weten.

 

myphoto(502)