Vragen over eenrichtingsweg Loddero in Doesburg


Al sinds begin augustus is de Loddero een fietsstraat geworden met eenrichtingverkeer. Vanaf de Kraakselaan mogen auto’s deze straat niet meer in rijden. Al vanaf het begin is het verkeersbord ‘verboden in te rijden’ afgeplakt, beplakt en daardoor nauwelijks of niet te lezen geweest. Wat is hier aan de hand, vraagt PvdA Doesburg aan wethouder Fred Jansen.


In ieder geval wordt het inrijdverbod veel overtreden en is er een verwarrende situatie ontstaan voor weggebruikers. Immers voor de wet blijft een verkeersbord gelden ook al is het deels onleesbaar geworden.


Veel mensen hebben de PvdA gevraagd dit uit te zoeken, zo laat de PvdA Doesburg weten. Een klein onderzoek bij buurtbewoners leverde het volgende op; er is een gedoogsituatie van de gemeente omdat het achter liggend gebied met veel afsluitingen te maken heeft en  eenrichtingverkeer door de Loddero dan niet echt handig is.


Het werd dus tijd om de wethouder het dan zelf maar te vragen, stelt fractieassistent VROM Yvonne Irving van PvdA Doesburg. ‘Wethouder Fred Jansen antwoordde direct. Inderdaad is er een gedoogsituatie die met de wijkraad is doorgesproken en ook via de Regiobode aan het publiek is meegedeeld’.


De PvdA heeft de wethouder gevraagd er voor te zorgen dat er een officieel bord wordt geplaatst, zodat voor iedere weggebruiker direct zichtbaar is dat men tijdelijk via de Kraakselaan de Loddero in mag rijden. Daarop antwoordde de wethouder te zullen zien wat hij kan doen.

4 reacties

 1. Peter

  Laat de PVDA zig maar eens afvragen waarom de aannemer het werk niet aankan, waarom er zoveel fouten worden gemaakt, waarom mensen soms meer dan een jaar in de modder moeten leven, waarom er alleen maar straten worden opgebroken zonder dat er weer wat dicht gaat, waarom het voor de wijkbewoners iedere dag maar weer de vraag is hoe men de wijk uit kan komen en waarom de wijk het inmiddels helemaal beu is dat JAARTSVELD hier aan het werk is.

  Kortom tijd voor verbetering!

 2. Y.Irving

  Beste Peter, de PvdA heeft ook hiervoor alle aandacht. Telkens wordt de wethouders gevraagd waarom e.a zo naast elkaar lijkt te lopen. Tot nu toe zijn de antwoorden niet echt bevredigend. We blijven er boven op zitten daar kunt U van op aan! Wij willen de onderste steen (lettelijk)boven hebben.Verantwoordelijke wethouders zijn van de stadspartij en D66. Het ziet er naar uit dat e.a nog wel een lange adem nodig heeft.Sterkte daarmee.

 3. appie van der beek

  Peter, op onze site staat onder het kopje nieuws de vragen die we onlangs stelden in de commissie vrom aan het college.
  We hebben heel wat opmerkingen gekregen vanuit de buurt en zullen ons voor de bewoners blijven inzetten.Er zijn grenzen van het toelaatbare en die zijn ook in onze ogen inmiddels allang bereikt.
  Wordt vervolgt.

  A van der Beek
  Fractie assisitent Stadspartij Doesburg

 4. dr

  Het is inderdaad dat de werkzaamheden heel erg lang duren op het Molenveld.
  Maar om hier Jaartsveld alleen de schuld van te geven vind ik een beetje overdreven.
  Jaartsveld heeft in de wijk De Ooi een aantal jaren geleden ook de rioleringen vervangen en dat ging toch heel snel.
  Er moet op aangedrongen worden als er 2 of 3 stratenklaar zijn met de rioleringen te vervangen dat er eerst bestraat moet gaan worden voordat er verder gegaan wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑