De Raad van Kerken in Doesburg houdt op 20 september een Vredesmarkt op de voormarkt bij de Martinikerk in het centrum van Doesburg. De Vredesmarkt wordt gehouden omdat in de Verenigde Naties in 1981 uitgeroepen hebben tot ‘Internationale dag van de Vrede’.

 

De vredesmarkt wordt op 20 september aan het einde van de middag, om 17.00 uur, besloten met het ‘Coventry-gebed voor vrede en verzoening’. In één van de stands op de vredesmarkt kunt u informatie krijgen over dit bijzondere initiatief waarbij kerken wereldwijd elke vrijdagmiddag een kort gebed organiseren om aandacht te vragen voor vrede en verzoening in de wereld en dichtbij huis.

 

In Doesburg zal dit gebed vooralsnog elke vrijdag om 16.30 uur plaatsvinden. Verzamelpunt voor het gebed is buiten bij het monument van Jan Wolkers op de voormarkt, vanwaar dan gegaan wordt naar de plek waar het gebed gehouden kan worden.

 

Aan de Vredesmarkt in Doesburg werken tal van organisaties mee, zoals het Comité 4 en 5 mei, Amnesty International, de Wereldwinkel, Kerk en Vrede, de Stichting Wereldvredesvlam en nog meer. Vrouwen uit de Molukse gemeenschap bereiden het vredesgerecht Koho-koho. Leerlingen van de basisscholen in Doesburg hebben tekeningen gemaakt over vrede die ook zullen worden geëxposeerd.

 

Het programma begint om 14.00 uur, als burgemeester Kees Luesink de Vredesvlag zal hijsen en daarmee de Vredesmarkt officieel openen. Om 15.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor de ‘Songs of Peace’ in de Martinikerk, waarbij een half uur lang vredesliederen uit tal van tradities gezongen zullen worden. Met het Coventry-gebed om 17.00 uur wordt de Vredesmarkt besloten.