VVD Doesburg denkt aan kermis buiten binnenstad

De VVD wil vanwege de brandveiligheid de kermis verplaatsen naar De Bleek. Voor de Stadspartij is dit plan onbespreekbaar omdat de kermis volgens de grootste partij van Doesburg in de binnenstad hoort.

Marijke Everts van de VVD Doesburg stelt op Facebook dat brand in de binnenstad moeilijk bereikbaar en te bestrijden wanneer er iets gebeurt tijdens de kermis. ‘Brandweer Gelderland-Midden heeft overduidelijk aangegeven dat er grote risico’s kleven aan het houden van de kermis in de binnenstad. Wegen zijn moeilijk bereikbaar en sommige panden zelfs onbenaderbaar. Ik moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn van een brand tijdens de kermis’.

De Bleek
Everts vervolgt: ‘We hebben eerder als raad richtlijnen vastgesteld hoe we het veiligheidsbeleid binnen Doesburg willen vormgeven. De raad heeft daarbij de nadruk gelegd op preventie. Dit moeten we nu toepassen, want willen we als gemeenteraad dergelijke grote veiligheidsrisico’s nemen in een historische stad? Ik dacht het niet. Daarom moet de kermis, hoe jammer het ook is, verplaatst worden’.

De VVD denkt aan De Bleek als nieuwe locatie. ‘Op de Bleek kunnen we een compacte kermis ontwikkelen die prima bereikbaar is en waar de gemeente en brandweer goed kunnen handhaven. Natuurlijk willen we het feest behouden voor onze stad, maar het moet écht op een andere locatie’, aldus Everts.

Verplaatsing is einde
De Stadspartij ziet niets in verplaatsing van de kermis. Volgens de Stadspartij op haar site staat in de genoemde risicoanalyse ook dat met enige aanpassingen van de huidige locatie er mogelijkheden zijn om de kermis in het historische centrum te behouden. Het betreft, volgens de Stadspartij aanpassingen met verplaatsingen van enige attracties en uitbreiding van het totale oppervlak.

Stadspartij Doesburg vindt dat de kermis in het centrum hoort en dat andere locaties niet in aanmerking komen. De partij denkt dat verplaatsing het einde van de Doesburgse kermis kan betekenen. Sterker nog, stelt Stadspartij Doesburg, zou dit een eerste aanleiding kunnen zijn om meer evenementen in de binnenstad te verbieden.

Daarnaast pleit Stadspartij Doesburg voor een evenementenbeleid om helderheid te krijgen in wat wel en niet kan bij grote evenementen zoals Hanzefeest, braderie, fotograficabeurs en kadefeesten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

 

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑