Restaurant De Bonte Hond heeft Christian de Vries aangesteld als chef-kok. De Vries komt over van Villa Ruimzicht in Doetinchem en werkte daarvoor voor Meesterkok Toine Smulders. Weer daarvoor was hij werkzaam bij De Bonte Hond.
De Vries is dus geen onbekende voor het Doesburgse restaurant. Hij is vier jaar weggeweest en heeft in die tijd veel ervaring opgedaan in andere keukens. Met de kennis en inspiratie wil hij De Bonte Hond een stapje hogerop brengen.
‘Het plan is dat we trouw blijven aan de authenticiteit, maar dan een stapje hoger. We besteden veel aandacht aan de ingrediënten op het bord. We noemen het ook wel gekscherend De Bonte Hond 2.0: meer afwisseling, meer met het seizoen meegaan, elke drie maanden een nieuwe kaart en alles van begin tot eind zelf maken’, aldus Christian in de nieuwsbrief van De Bonte Hond.
Zo wordt er niets meer weggegooid in de keuken van De Bonte Hond. De Vries: ‘Elk deel van een product kan een functie hebben waardoor we minder afval produceren. Daarnaast heeft elk product dat op een bord geserveerd wordt een bereiding gehad. Net dat stapje extra, dat gaat het verschil maken’.
De Bonte Hond is van maandag tot vrijdag geopend van 17.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag open van 11.00 tot 23.00 uur.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburg, Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg, Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.
Ik kan uit ervaring spreken, echt een goede zet. De Bonte Hond haalt hier een top kok mee in huis.
Christian tot snel.
Groet Karel