Bij Boek en Buro is sinds deze week “Kunst in de Achterhoek” verkrijgbaar, een boek over vooraanstaande musea, galeries en beeldende kunstenaars in deze regio. De Doesburgse schrijvers hebben in het boek ook aandacht voor initiatieven uit onze stad.

De samenstellers van deze uitgave van uitgeverij Gelderland zijn de Doesburgers Willem Beemers en Anne van der Meiden, die als schrijver en fotograaf ook verantwoordelijk waren voor het boek “Doesburg op de kaart” dat verscheen ter gelegenheid van het 777- jarige bestaan van deze stad.

Nu hebben ze hun blik gericht op de hele regio en een eregalerij gemaakt van musea, galeries en beeldende kunstenaars in de Achterhoek. Uiteraard is er een hoofdrol weggelegd voor het museum Lalique, de parel van het culturele stadje Doesburg.

Ook is er aandacht voor Marga Bles die met haar beeldkunst furore maakt en komt Ad van den Brink als veelzijdig kunstenaar en mede- initiator van de Culturele Zondag aan bod.

Verder zijn er boeiende verhalen over andere vooraanstaande musea als MORE, Villa Mondriaan, Huis Bergh en de samenwerkende musea in Zutphen. Uit alle collecties zijn tal van fraaie afbeeldingen opgenomen.

Maar er is meer. De tocht voert verder langs dorpen en stadjes met interessante bestemmingen voor de kunstliefhebber. Galeriehouders belijden gloedvol hun liefde voor de kunst. En er zijn ontmoetingen met beeldende kunstenaars die vertellen over hun leven en hun werk. Door de gevarieerde verhalen en fraaie foto’s is “Kunst in de Achterhoek” een boek om te bewaren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.