De VVV Doesburg wil meer inzicht krijgen in het aantal toeristen dat de winkel jaarlijks bezoekt. Sinds begin dit jaar worden daarom alle bezoekers van de VVV winkel in de Gasthuisstraat geteld.


Naast nieuwsgierigheid over het aantal bezoekers heeft de telling ook een economische reden. Sinds 1 januari 2013 is de VVV Doesburg een zelfstandig formulenemer en dat betekent dat er cijfers overlegd moet worden indien VVV Nederland hierom vraagt, zo laat Monique Pellen van VVV Doesburg desgevraagd weten.


‘Ook is het voor ons op deze manier mogelijk om te kijken of er jaarlijks meer of minder toeristen naar Doesburg komen, wat prettig is om te weten. Het aantal bezoekers is erg moeilijk in te schatten, maar vele toeristen weten ons jaarlijks te vinden en dat worden er naar onze mening steeds meer na onze verhuizing ruim een jaar geleden naar de Gasthuisstraat’, aldus Pellen.


Vooralsnog zijn er geen exacte cijfers te vinden over het aantal toeristen dat Doesburg jaarlijks bezoekt, zo laat stadsmanager Bart van Rooij weten. Rob Groen van de gemeente Doesburg laat weten dat er jaarlijks 165.000 overnachtingen in Doesburg waarover toeristenbelasting wordt geheven, worden genoteerd. ‘Daarnaast zijn er mogelijk meer overnachtingen die niet via die weg boven water komen. Ook het aantal bezoekers aan Doesburg dat gewoon een dagje Doesburg doet is moeilijk te schatten. Een grove schatting van de VVV is dat het aantal boven de 250.000 mensen ligt’, aldus Groen.