DichterbijdeIJssel houdt op zondag 3 februari om 11.00 uur ‘Een uur DichterbijdeIJssel’  in Hotel Doesburg, Contre Escarpe 32 in Doesburg. Daar komen Jan Ravensteijn (voordracht) en Zwaan Stam (piano) met een nieuw programma onder de titel “Winter om ons heen”.‘Het is een verrassend programma met gedichten van heel verschillende dichters en muziek van diverse componisten die op een heel eigen manier door de uitvoerenden worden samengevoegd’, zo belooft Jan Vijn namens de organisatie.


Vijn: ‘De poëzie zal uitdagen; de piano zal antwoorden. De piano zal zich strijdbaar opstellen; de poëzie zal de vrede prediken. Zowel de muziek als de poëzie is van vroeger en later en daarmee van alle tijden. Er is niet alleen melancholie maar ook vrolijkheid zodat er licht komt in de donkere winter. Wie oren heeft om te horen, kan een verrassende, hartverwarmende ochtend verwachten’.


Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar aan de ingang. Na afloop biedt Hotel Doesburg een lunch aan voor 10 euro per persoon. Deze lunch kan vooraf gereserveerd worden via telefoonnummer 0313 740000. DichterbijdeIJssel is een onderdeel van de Culturele Vereniging “Het Badhuis” te Doesburg.