In de tuin van de Gasthuiskerk draait op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus de Brassed Off. De buitenfilm is een initiatief van Filmhuis Doesburg. Vanwege het coronavirus en de geldende RIVM-richtlijnen, wordt de film twee dagen vertoond. Per keer is plek voor maximaal zestig gasten.

De film Brassed Off is een tragikomedie uit 1996 en gaat terug in de tijd. De inwoners van een mijndorpje in Noord-Engeland zijn in rep en roer: de mijn waar zo’n beetje alle mannen werken, wordt met sluiting bedreigd.

Coronacrisis
De plaatselijke muziekband kunnen met een nationale competitie hun dorp op de kaart zetten én een aanzienlijk geldbedrag winnen. De vraag is echter of hun niveau goed genoeg is en of ze erin slagen hun band ondanks alle tegenslagen bij elkaar te houden. ‘Gaat het puur om het winnen of is er nog meer? Een heel herkenbaar gegeven tijdens onze eigen coronacrisis’, aldus initiatiefnemer Filmhuis Doesburg.

RIVM-richtlijnen
Om aan alle RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen, wordt de film op zowel vrijdag 7 als zaterdag 8 augustus getoond. Het aanvangstijdstip is 21.15/21.30 uur en omdat de stoelen op de veilige anderhalve meter afstand van elkaar staan, is per keer plek voor maximaal zestig gasten.

Reserveren verplicht
Reserveren is verplicht en kan tot uiterlijk donderdag 6 augustus via de website van Filmhuis Doesburg. De entree is vrij, een bijdrage in de hoed is welkom. Binnenkomen kan via de hoofdingang van de Gasthuiskerk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China