LIVEBLOG: CORONA-UPDATE DOESBURG

Het coronavirus ontregelt ons leven. Ook in Doesburg. De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op en in deze blog proberen we je zoveel mogelijk te informeren over de laatste stand van zaken. Heb je zelf een aanvulling op dit overzicht, laat het mij weten via richardkokdoesburg@gmail.com.

15.15 uur, 25 april
Ook in mei is er geen Culturele Zondag in Doesburg. Dat laat de organisatie weten. Zoal grote en kleine evenementen verboden zijn, gaat er ook een streep door de Culturele Zondag.

15.00 uur, 25 april Aanbieding Stijl iconen, Kerkstraat 37
Stijl iconen hangt vol met vrolijke, fleurige en lekker draagbare kleding waar juist nu (misschien wel meer dan ooit) behoefte aan is. Naast een winkel vol positiviteit is er tot en met zaterdag 16 mei ook nog een bijzondere kortingsactie. Koop je één artikel dan krijg je 10% kassakorting. Bij twee artikelen is dat 15% kassakorting en bij drie of meer artikelen is dat zelfs 20% kassakorting. Deze kortingen gelden op de gehele (nieuwe) voorjaar- en zomer collectie, zonder uitzondering. Van dinsdag tot en met zaterdag is Stijl iconen tussen 10.00 uur en 16.30 uur geopend.

14.30 uur, 25 april Aanbieding Bloem-en-Kunst Doesburg, Kerkstraat 34
Een mooie gelegenheid om je huis blijvend op te fleuren met mooie zijde bloemen. Vanaf vandaag tot en met zaterdag 2 mei geeft Bloem-en-Kunst Doesburg 20% korting op alle Zijde Bloemstukken. Alle stukken zijn uniek omdat ze zelf zijn ontworpen, van klein tot groot. Vanaf 12,50 euro zijn er al stukjes in de aanbieding. Kom gerust kijken in de ruime winkel. Thuisbezorgen is ook mogelijk.

14.15 uur, 25 april Aanbieding Pand41, Kerkstraat 41
Kledingwinkel Pand41 heeft van 27 april tot en met 2 mei een kaartactie genaamd ‘Zaadjes in een kaartje’. Wie is volgens jou goud waard? Of zet iemand in het zonnetje? Of die lieve oma die je nu niet ziet. In elk kaartje zitten bloemen- of plantenzaadjes. Normaal 2,95 euro per stuk. Nu 2 voor 5 euro.

14.00 uur, 25 april
Geen nieuwe ziekenhuisopnames uit Doesburg vanwege corona. Het aantal blijft staan op 7, zo meldt het RIVM.

17.30 uur, 24 april Aanbieding Nice to feed you
BBQ pakket; bestaande uit 500 gram vlees: ossenhaas, varkenshaas, kogelbiefstuk, kippendij-sate, hamburger, kalkoenmerquezworst. ‘Wij gebruiken uitsluitend vlees van topleverancier Nice to Meat. Uiteraard kan het vlees ook op de plaat of in de pan bereid worden’, laat Hannie Vos van cateraar Nice to feed you weten.

 

17.15 uur, 24 april Aanbieding Cafetaria Reinders

17.00 uur, 24 april
Vanwege de coronamaatregelen is de jaarlijkse lintjesregen dit jaar per telefoon gegaan. Burgmeester Loes van der Meijs heeft per telefoon 5 onderscheidingen bekend gemaakt. Dat zijn:
Mevrouw A.F.E de Meij-Gaspersz
Mevrouw E. Pastoor-Schrader
De heer Gerard Albers
De heer Ad van den Brink
De J.P. Teunissen

16.30 uur, 24 april
De Doesburgse Kadedagen gaan dit jaar niet door. Met de recente berichtgeving ten aanzien van evenementen in deze tijd, heeft het bestuur van de Doesburgse Kadedagen besloten om de 5e editie, die op 19 en 20 september 2020 stond gepland niet door te laten gaan. Hoewel het evenement na 1 september plaats zou vinden, is het onmogelijk om de 1,5 meter tussen de bezoekers van dit populaire evenement te garanderen, meldt het bestuur, die mikt op september 2021.

16.00 uur, 24 april
Het bestuur van het SMMD, die de Sint Maartensmaaltijd organiseert, heeft besloten om ook de maaltijd van 5 september te cancelen. Aanvankelijk zou dit plaatsvinden op 13 juni, maar was vanwege de coronamaatregelen verschoven naar 5 september. Ook door die datum gaat nu een streep.

15.00 uur, 24 april
Pand41 heeft zorgmedewerkers in het zonnetje gezet. Diverse medewerkers van De Hessengracht hebben flessen ‘No Stress’ gekregen uit handen van winkeleigenaar Anite Hesse. ‘Even een hart onder de riem in deze zware tijd’, laat Anita weten.

10.30 uur, 23 april Aanbieding Spiritueel tussen hemel en aarde
Vanaf vrijdag 24 april tot en met donderdag 30 april een smudge-pakket in de aanbieding. Normaal 19,95 euro, nu 15 euro. Meer mensen thuis, al dan niet met stress, zorgt voor een beladen energie. Met deze set is je huis zo weer energetisch schoon.

10.30 uur, 23 april Aanbieding ’t Gebittenhuys, Kraakselaan 60
Vanaf donderdag 23 April is ‘t Gebittenhuys weer geopend! Wij hebben extra maatregelen getroffen en volgen de richtlijnen van onze branchevereniging en het RIVM. Behandelingen uitsluitend op afspraak. Het maken van een afspraak kan telefonisch, per mail of via het contact formulier op onze website. Om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk in contact komt met andere patiënten zullen wij ruim plannen en laten wij 1 patiënt per keer naar binnen. Wij willen u nadrukkelijk vragen om bij de verschijnselen verkoudheid, hoesten, benauwdheid en of koorts en of koorts bij iemand anders binnen uw huishouden de afspraak uit te stellen.

10.15 uur, 23 april Aanbieding Etos Doesburg, Meipoortstraat 11
Door het coronavirus lukt het nu niet om naar de pedicure te gaan. Met deze elektronische voetvijl van Dr. Original worden je voeten heerlijk zacht en kan je met een gerust hart die mooie slippers aan… En… hij is nu super voordelig!
Normaal kost  hij € 22,95
Nu voor maar € 12,95
OP = OP

10.00 uur, 23 april Aanbieding HANS-Ouderwets lekker!, Kerkstraat 38
Maandagochtend 27 april op Koningsdag geopend van 8.30 tot 12.00 uur. Vier Koningsdag thuis & maak er iets gezelligs van! Kom maandag allen met je versierde fiets 😉, wacht netjes buiten op je beurt & houdt 1,5 meter afstand van elkaar! Kom genieten van overheerlijke verse, knapperige, ambachtelijke oranje tompoucen, het allerlekkerste bekroonde koningsgebak gevuld met aardbeien, vanilleroom & banketbakkersroom of van een oranjesoes. Deze ochtend kleurt onze winkel helemaal oranje, speciaal voor u! Maak er allemaal een leuke dag van….en geniet!

09.00 uur, 23 april Aanbieding Deze of Gene, Meipoortstraat 16
Je uitgroei is zichtbaar, je huid barst van de oneffenheden, je nagels zijn gebladderd, je hielen vertonen eelt en je wenkbrauwen raken verwilderd. Corona: je raakt een beetje in verval. Maar gelukkig is er nog bling! Een beetje ketting of oorbel leidt geweldig af van al dat achterstallig onderhoud… Daarom alleen aanstaande zaterdag 30% korting op alle sieraden. (Karma, Orelia London, Uno de 50, RVS, ZAMAC, maar ook huisgemaakt leer, kurk en halfedelsteen).

17.15 uur, 22 april
Marja Aarts meldt dat de eigen webshop van Delikasa al flink wat bestellingen heeft gegenereerd. ‘We passen hem steeds aan totdat hij helemaal klaar is’, laat ze weten. De webshop werk in een aantal dagen uit de grond gestampt en biedt een groot assortiment aan dat afgehaald of bezorgd kan worden. Adres -> https://delikasa.kaashandelremijn.shop/

17.00 uur, 22 april
Ongedwongen Eten en Drinken heeft de hapjesbox aangepast aan Koningsdag. Zo is er een koude hapjesbox met kaasjes, hammetjes en brood. Daarnaast is er een warme hapjesbox met gevarieerde hapjes zoals vlees, soep en quiche. En is er een ‘bucket box’ met spareribs, kippenvleugeltjes, kippenpoten en friet met sausjes. Allemaal te bestellen via 06-23248676.

——————————————–reclame—————————————————–

Nu ook Aziatische afhaalmaaltijden bij Du Soleil Doesburg.
Kijk op www.dusoleildoesburg.nl/takeaway voor menu en prijzen.

——————————————einde reclame————————————————

16.00 uur, 22 april
Rowena’s Rijdende Rijsttafel laat weten dat ze vanaf 1 mei open gaan met hun afhaalrestaurant in de Ooipoortstraat 13. Eigenaresse Rowena Wolsink laat weten dat ze per 1 mei starten met een vernieuwde menukaart.

14.00 uur, 22 april
Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten uit Doesburg blijft andermaal op 7 staan. Dat meldt het RIVM  in haar dagelijkse update.

12.15 uur, 22 april
Ook laat de burgemeester weten dat de gemeente een site is gestart om lokaal kopen te stimuleren. Op de site www.kooplokaaldoesburg.nl staan een kleine 20 bedrijven die zich aanbieden.

12.00 uur, 22 april
De burgemeester roept in een brief op om creatieve ideeën te melden om Doesburg er straks weer bovenop te krijgen. De gemeente formeert momenteel een taskforce, een soort denktank, met als doel om zo normaal mogelijk te functioneren in de anderhalvemetersamenleving. Aanmelden kan via aanmelding@doesburg.nl.

19.30 uur, 21 april
Premier Rutte heeft gesproken. De basisscholen gaan na de meivakantie aangepast open. De horeca, sportscholen en kappers blijven voorlopig dicht. En er kan een dikke streep door evenementen in Doesburg deze zomer, want tot 1 september is het verboden om evenementen te houden. Dus geen Verrassend Doesburg, geen Pleinfeest, geen fotograficamarkt, geen Montmartre Markt tot september, en dat is een keiharde klap voor het dagtoerisme naar Doesburg dit jaar.

14.00 uur, 21 april
Geen nieuwe ziekenhuisopnames vanuit Doesburg, meldt het RIVM. Dat betekent dat volgens de cijfers 7 Doesburgers een ziekenhuisopname hebben of hebben gehad.

11.00 uur, 21 april
Etos is een leuke actie gestart om personen die je in deze tijd mist een aardigheidje te geven. ‘We hebben leuke pakketjes voor een klein prijsje die je aan de deur kan hangen of die door de brievenbus passen. Natuurlijk kan je ook zelf iets leuks uitzoeken en dan pakken wij het voor je in’, aldus Saskia Wiegand van Etos Doesburg.

10.30 uur, 21 april
Lekkers2GO is een wedstrijd gestart voor kinderen tot en met 12 jaar. Het gaat om een kleurplaatwedstrijd waarbij je een kleurplaat moet downloaden op www.lekkers2go.nl en deze gekleurd in kunt leveren bij de snoepwinkel in de Kerkstraat.

13.15 uur, 18 april
Only for Men start met video-belafspraken voor persoonlijk stijladvies op afstand. Zo kunnen mannen inspiratie krijgen voor een nieuwe lente-outfit, of kunnen ze zich oriënteren en laten adviseren voor een nieuw maatpak. De link voor het maken van een online afspraak vind je hier -> http://bit.ly/OFMAfspraakMaken

13.00 uur, 18 april
Het Zesde Zintuig, die gestopt is als brasserie en doorgaat als cateraar, heeft de naam veranderd. Vanaf nu heet het cateringbedrijf Nice to feed you! Het cateringbedrijf van Yvo en Hannie Vos is te bereiken via www.nicetofeedyou.nl.

12.30 uur, 18 april
Juist in deze donkere tijd is een lichtpunt altijd prettig. Zoals de aanbieding van Tobias Edelsmederij van een zilveren set met gekrakeleerde bergkristal. Of een charmante verlovingsring met diamant. En natuurlijk niet te vergeten de Kronaby horloge, een hybride horloge die je via bluetooth kunt koppelen aan je mobiel. Bekijk de video.

12.30 uur, 18 april
De serie van 7 Stadsvertellingen van HetHuisDoesburg rondom het thema 75 jaar Vrijheid is vanaf 21 april integraal via internet terug te kijken. De geplande twee laatste delen zijn vanwege de coronacrisis komen te vervallen. DoesburgTV maakte van alle edities opnamen en plaatst die met ingang vanaf 21 april online. Het gaat om registraties die niet waren bedoeld voor uitzending; de beelden zijn dus niet bewerkt en afgemonteerd.
Dinsdag 21 april: Stadsvertelling september 2019 : ‘Eerbetoon aan een man van verzet’
Zondag  26 april: Stadsvertelling oktober 2019 : ‘Op de vlucht: toen en nu’
Dinsdag 28 april: Stadsvertelling november 2019 : ‘De vogels van de Vrijheid’
Zondag    3 mei : Stadsvertelling december 2019 : ’Niet zwijgen maar getuigen’
Maandag 4 mei : Stadsvertelling januari 2020 : ‘Wachten jullie op mij’
Dinsdag   5 mei : Stadsvertelling februari 2020 : ‘In het spoor van de Kolibri’

12.15 uur, 18 april
De jaarlijkse ‘zolang de voorraad strekt’-bbq van ondernemershuis Hanzegilde gaat niet door. Verder laat eigenaar Jelle Koning weten dat hij binnenkort online brainstormsessies gaat starten over de gevolgen van de anderhalvemetersamenleving voor zijn ondernemershuis. Wie mee wil doen aan zo’n brainstormsessie kan mailen naar jelle@kleynenborgh.com.

12.00 uur, 18 april
Doesburgse ondernemers broeden op een creatieve en hoopgevende boodschap voor alle inwoners van Doesburg. De afgelopen dagen zijn ze hard in de weer geweest met hun mobieltjes, om alles en iedereen die Doesburg een warm hart toedraagt een hart onder de riem te steken. Het ‘eindresultaat’ is snel te zien op DoesburgDirect.nl.

10.00 uur, 18 april
Het aantal in ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten uit Doesburg is volgens de jongste tellingen van het RIVM opgelopen naar 7. Dat zijn er twee meer dan de vorige meting.

14.00 uur, 15 april
De nieuwe actuele cijfers van het RIVM melden geen nieuwe ziekenhuisopnames van Doesburgers. Het aantal opgenomen coronapatiënten blijft staan op 5.

12.00 uur, 15 april
Delikasa meldt aangepaste openingstijden. De delicatessenwinkel in de Kerkstraat is tot en met 30 april geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Online bestellen kan ook, via www.delikasa.nl.

11.00 uur, 15 april
Hanneke van Lekkers2Go laat weten dat de tijdschriftenactie voor ouderen een groot succes is en dat het niet meer nodig is om nieuwe tijdschriften in te zamelen. ‘We hebben heel veel mensen en een aantal woonvormen in Doesburg blij kunnen maken met een tasje/stapel tijdschriften en er wordt ook al volop gebruik gemaakt van de ruilkrat voor de winkel die voorlopig nog blijft staan. Meer tijdschriften zijn nu niet meer nodig’, aldus Hanneke.

16.00 uur, 14 april
Ken jij een zorgkanjer, die momenteel knetterhard werkt en zich met hart en ziel inzet tijdens de corona crisis? Iemand die het verdient om een hart onder de riem van jou te ontvangen? Dan kun je bij DEZE of GENE in de Meipoortstraat 16 gratis een kaartje halen. De winkel geeft totaal 250 kaarten weg met de tekst ‘Jij bent mijn superheld’.

15.00 uur, 14 april
André Bikker van De Schilderschool in Doesburg is samen met auteur Mirjam van der Vegt een teken-7-daagse gestart vanwege de coronacrisis. Het gaat om een training waarbij je zeven dagen lang een boom in jouw buurt tekent. Daarnaast leer je verrassende zaken over het leven. Aanmelden kan op basis van een vrijwillige donatie waarbij je meerdere ondernemers ondersteunt -> www.training.mirjamvandervegt.nl/product/teken-7-daagse.
Samen tekenen we ons erdoorheen, schrijft André ons.

14.00 uur, 14 april
Het aantal ziekenhuisopnames uit Doesburg vanwege Corona is afgelopen weekend opgelopen tot 5. Dat is er één meer dan eind vorige week. Het gaat om officieel positief getest patiënten die in het ziekenhuis liggen en worden gemeld door het RIVM.

12.00 uur, 14 april
Pand41 geeft gratis cadeau’s aan mensen uit de zorg en met vitale beroepen. De cadeaus kunnen in de winkel in de Kerkstraat worden opgehaald waarbij op=op geldt. De kledingwinkel wil zo een blijk van waardering geven aan mensen die werken in de zorg, schoonmaakbranche, uitvaartbusiness en verpleeghuizen.

11.00 uur, 14 april
Jurgen Nijland van Proeverij De Stadstuin laat weten dat het is gelukt om de wereldberoemde flammkuchen zo klaar te maken dat gasten hem thuis kunnen afbakken. ‘Dus naast het 2- en 3-gangenkeuzemenu voor 14,50 en 17,50 euro, is het nu ook mogelijk om de flammkuchen bij ons te bestellen’, aldus Jurgen. Flammkuchen in afkomstig uit de Elzas is wordt ook wel een pizza met flinterdunne krokante bodem genoemd.

10.00 uur, 14 april
Het naaiatelier voor anderstaligen in de Ooipoorstraat gaat mondkapjes fabriceren. In een persverklaring wijzen ze erop dat in steeds meer landen mondjes de norm worden. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de initiatiefneemster.

09.00 uur, 14 april
Gasthuis du Soleil timmert flink aan de weg met take away-maaltijden. Je kunt allerlei maaltijden samenstellen en de bestelling daags van tevoren mailen (info@dusoleildoesburg.nl) of doorbellen (0651091767). De bestelling staat dan klaar bij Gasthuis du Soleil in de Gasthuisstraat tussen 17.00 en 19.00 uur. Deze afhaalservice is mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

14.30 uur, 10 april
De sportende onderneemster Renske Winters houdt online bootcamps. Je kunt je aanmelden voor een gratis proefles. ‘Juist nu gaan mensen zelf aan de slag en zoeken filmpjes. De uitvoering laat dan nog wel eens te wensen over. Groot nadeel is van zo sporten dat er geen interactie is’, laat Renske weten. Daarom houdt ze online bootcamps met interactie.

14.00 uur, 10 april
Al enkele dagen blijft de teller van in ziekenhuis opgenomen coronapatiënten uit Doesburg staan op 4. Dat zijn bemoedigende berichten. Maar we zijn er nog niet en zoals ook onze burgemeester duidelijk heeft gezegd: houd je aan de maatregel de komende tijd.

13.00 uur, 10 april
Restaurant China in de Kerkstraat in Doesburg is gestart met afhaal- en bezorgmenu’s. Het Aziatische restaurant heeft de zaak, nu het gesloten is voor gasten, anders ingericht. Er staan bij de ingang tafels waar de bestelde afhaalmenu’s worden neergezet. Betalen kan via een Tikkie, of per pin. Wie niet wil of kan afhalen, kan de maaltijd ook laten bezorgen in Doesburg, Drempt, Angerlo en Giesbeek. Op www.chinadoesburg.nl staan de menu’s die besteld kunnen worden, laat mevrouw XinXin Hu weten.

12.30 uur, 10 april
De IJsselbiënnale wordt uitgesteld naar 2021. De mondiale coronacrisis heeft volgens de organisatie zo’n grote impact op onze maatschappij dat de afgelopen weken in snel tempo duidelijk is geworden dat het onmogelijk is om een volwaardige IJsselbiënnale te organiseren. ‘De onzekerheid en beperkingen die de crisis met zich meebrengt, en de grote vraag of een dergelijk evenement aanstaande zomer wel verantwoord kan plaatsvinden, noodzaken de organisatie het evenement uit te stellen’, laat de organisatie vrijdagmiddag weten.

12.00 uur, 10 april
Burgemeester Loes van der Meijs heeft een persoonlijke videoboodschap voor alle Doesburgers.

09.30 uur, 10 april
De Waag geeft cadeautjes weg bij maaltijdbestellingen. Eigenaar Roy Kappert laat weten dat hij in samenwerking met de brouwerij van Honsebrouck bierblikjes, kaarten of pennen weggeeft bij iedere maaltijdbestelling of bbq-pakket.

09.00 uur, 10 april
Het is niet alleen kommer en kwel bij lokale ondernemers in deze tijd. Cadeauwinkel Zenz naast warenhuis Staarink meldt dat een zorghotel in de buurt 55 potjes huisgemaakte natuurlijke handcreme voor de zorgmedewerkers heeft besteld.

08.30 uur, 10 april
Onderneemster Renske Hoekzema van Renske Creatief laat op Instagram weten dat ze inmiddels 1.500 mondkapjes heeft gemaakt. Op YouTube geeft ze tips.

08.00 uur, 10 april
Supermarktmanager Alex Overmans van Albert Heijn in Doesburg laat weten dat vanwege de verwachte drukte rondom paasinkopen de ingang vanuit de Ooipoortstraat op vrijdag en zaterdag gesloten is. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de ingang van de parkeerplaats. Dit om samen de anderhalve meter afstand beter in de hand te houden.

16.00 uur, 9 april
Huisartsen, apothekers en assistentes hebben als dank voor hun inzet in opdracht van de gemeente een lekkere attentie gekregen van LekkersenZo.

15.00 uur, 9 april
Het college van b&w van de gemeente Doesburg heeft besloten de kermis eind juni is geannuleerd.

14.00 uur, 9 april
Only for Men laat weten dat het vanaf april persoonlijk stijladvies online gaat geven. ‘Op deze manier kan de winkel de persoonlijke service op een veilige afstand doorzetten via een videocall met de modeadviseur naar keuze’, aldus een woordvoerder van de kledingketen. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om een afspraak te maken in één van de winkels. Only for Men prefereert om in deze periode op afspraak te werken. Zodat de regels van het RIVM op de juiste manier gehandhaafd kunnen worden.

13.00 uur, 9 april
Galerie Grietje toont een tweetal kunstwerken in het kader van ’75 jaar vrijheid’. Vanwege de coronamaatregelen is de galerie gesloten, maar zijn de kunstwerken in het zicht geplaatst en vanaf de straatkant te zien. Galerie Grietje is gevestigd in de Philippus Gastelaarsstraat 13.

17.30 uur, 8 april
Ongedwongen Eten en Drinken introduceert ‘De Pasen Hapjes Verrassingsbox’. Dit een box met 16 koude hapjes of een box met 16 warme hapjes met een knipoog naar Pasen. Kosten 19,50 euro per box en te bestellen via 0623248676. Geef bij het bestellen ook even door wanneer je de verrassingsbox op wil halen.

17.30 uur, 8 april
Op de deurmat twee A4-tjes:

17.00 uur, 8 april
Only for Men heeft een bijzondere paasactie bedacht. In de webshop van de kledingwinkel zijn vijf gouden eieren verstopt. Wie ze vindt, maakt kans op 250 euro shoptegoed. Op vrijdag, zondag en maandag deelt de mannenmodewinkel een hint via de Facebook- en Instagrampagina om de zoektocht iets gemakkelijker te maken. Gelukkige vinders kunnen de URL doorgeven om kans te maken op het shoptegoed. Op 14 april wordt de winnaar gekozen. Meer informatie en meedoen? Kijk op: https://www.onlyformen.nl/het-gouden-ei/

16.00 uur, 8 april
Marja Aarts meldt ontwikkelingen bij Delikasa. Ze deelt deze in een persoonlijke videoboodschap. De rechtstreekse link naar de nieuwe webshop van Delikasa is https://delikasa.kaashandelremijn.shop/

15.00 uur, 8 april
Het Zesde Zintuig laat weten dat vanaf vandaag alleen nog maar maaltijden worden bezorgd. Het restaurant is definitief gesloten en Hannie en Yvo Vos gaan door met cateringklussen. De actuele bestellijst staat op www.hetzesdezintuig-doesburg.nl.

16.00 uur, 7 april
Stadstuin Doesburg verstopt de komende dagen gouden eieren in Doesburg. ‘Kijk op je dagelijkse wandeling nog beter om je heen, vind het gouden ei en win een lekker cadeau van De Stadstuin’, staat te lezen op Facebook.

16.00 uur, 7 april
De stadsdichter van Doesburg, Rob Hammink, heeft een gedicht gemaakt voor de inwoners van Doesburg, genaamd “De nieuwe mens”.

15.30 uur, 7 april
Dion Evers laat weten dat de paaseierenactie een groot succes is. De zakjes zijn gevuld voor de ouderen in Doesburg. ‘Ik wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze actie. Super’, aldus Dion.

14.45 uur, 7 april
De Stichting Overdekt Zwembad Doesburg (SOZD) heeft een verzoek ingediend bij het college van b&w voor het opschorten van de aflossings- en renteverplichting voor de hypothecaire leningen. Het college van b&w laat weten in te stemmen met het verzoek.

13.00 uur, 7 april
De gemeente laat weten dat de pannakooi bij De Wetelaar en de skatebaan en het sportveldje bij 0313 per direct zijn gesloten. Dit omdat jongeren zich onvoldoende aan de afspraken houden. Samenscholing van 3 personen of meer met beperkte afstand is vanwege de strijd tegen verspreiding van het coronavirus verboden.

11.30 uur, 7 april
Raadslid Laurens Schoonhoven (Stadspartij Doesburg) heeft een boodschap ingesproken voor de inwoners van Doesburg.

10.30 uur, 7 april
De geplande haringparty van 18 juni, die jaarlijks wordt georganiseerd door Rotaryclub Doesburg, is gecanceld.

10.00 uur, 7 april
Raadslid Kees van Immerzeel (PvdA/GroenLinks) heeft ook een boodschap voor alle Doesburgers.

18.00 uur, 6 april
De Plusbus Doesburg rijdt tot zeker 1 juni niet. Dat laat het bestuur weten. ‘Natuurlijk is dit voor velen een grote teleurstelling, maar uit veiligheidsoverwegingen voor onze klanten en onze chauffeurs moet ook de Plusbus de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk beperken. Wij vragen uw begrip voor deze maatregel’, aldus het bestuur op Facebook.

17.00 uur, 6 april
De coronacrisis zorgt voor andere openingstijden voor Grand Café Het Arsenaal 1309. Tot de gedwongen sluiting was het Doesburgse horecabedrijf 7 dagen in de week open. Nu laten Mano en Esther weten dat ze straks, als het café weer open mag, woensdag tot en met zondag geopend zijn. Op de maandag en de dinsdag staat iets anders op het programma. Wat? Dat wordt binnenkort bekendgemaakt.

16.30 uur, 6 april
Ook raadslid Appie van de Beek heeft een boodschap voor de inwoners van Doesburg.

14.00 uur, 6 april
Het RIVM meldt 4 ziekenhuisopnames van Doesburgers in verband met corona. Het aantal is dus met 1 gestegen.

10.30 uur, 6 april
Ook raadslid Mark Mol spreekt de inwoners van Doesburg toe.

09.30 uur, 6 april
Nog even genieten van de prachtige initiatieven om de ouderen van Doesburg een hart onder de riem te steken met muziek. Esther Pelgrom gaf geheel belangeloos onder pianobegeleiding een miniconcert bij zowel huize Elisabeth als de Hessegracht.

09.15 uur, 6 april
Mooi beeld van het optreden van Bolandy voor de ouderen in Doesburg.

09.00 uur, 6 april
Leuk om te horen dat Marga Bles naar aanleiding van onze oproep 2 computers en laptops heeft gekregen voor gehandicapten kinderen in Doesburg. ‘Bijna alle kinderen zijn nu voorzien’, laat ze weten. Dank fijne volgers van deze liveblog!

17.00 uur,, 5 april
Ook raadslid Nynke de Jong van PVDA GroenLinks Doesburg heeft een boodschap voor de inwoners van Doesburg/

10.00 uur, 5april
Vandaag raadslid Kubru Kolukirik-Demir (D66) aan het woord.

13.00 uur, 4 april
Juist in deze tijd is elke vorm van steun vanuit de (lokale) overheid van belang. Daarom deze week alle raadsleden gevraagd om een korte videoboodschap te maken voor de inwoners van Doesburg. We trappen af met Wim Robbertsen van CDA Doesburg.

19.00 uur, 3 april
De tijdschriftenactie van Hanneke Hoed voor de ouderen in Doesburg wordt zeer gewaardeerd.

16.30 uur, 3 april
Camiel Banda meldt dat de eerste cadeaubonnen van zijn bonnenactie van Xycleservice om Doesburgse ondernemers te ondersteunen, zijn verkocht. Op Facebook laat hij foto’s zien van cadeaubonnen bij warenhuis Staarink, AMI Kappers, Boek en Buro en Faunaland. De deze week begonnen actie houdt dat als je een fiets koopt bij Xycleservice, je cadeaubonnen ontvangt om te verzilveren bij ondernemers in Doesburg. Banda wil op deze manier lokale ondernemers ondersteunen nu door de maatregelen winkelbezoeken fors teruglopen.

16.00, 3 april
De Waag gaat nu ook bbq-pakketten leveren. Met de komst van zonnige dagen heeft eigenaar Roy Kappert het dienstenpakket uitgebreid met bbq-pakketten. Er zijn 5 pakketten samengesteld variërend van 12,95 tot 19 euro per persoon. De pakketten zijn per persoon te bestellen en de volgende dag af te halen. Bestellen kan via info@waagdoesburg.nl en 0313-479617. De Waag is sinds de gedwongen horecasluiting al langer actief met bezorgmenu’s. Daar komen nu dus bbq-pakketten bij.

11.15 uur, 3 april
Stijl iconen verruimt de openingstijden komend weekend en volgende week. Zaterdag 4 april is de kledingwinkel open van 10.00 tot 16.30 uur. Dit om Doesburgers de mogelijkheid te bieden om in de gezellige en kleurrijke boetiek zomerse kleding uit te zoeken nu de zon gaat schijnen zondag. Regel is en blijft: niet meer dan 3 klanten tegelijk in de winkel, gepaste afstand houden en na iedere transactie wordt het pinapparaat schoongemaakt.

11.00 uur, 3 april
Horecabedrijf Ongedwongen eten en drinken komt in coronatijd met een ‘hapjes verrassingsbox’. ‘Onder leiding van Steffan maakt onze keukencrew 2 verschillende boxen met lekkernijen die u kent van onze dinerkaart, maar dan in hapjes vorm. We maken een box met 16 koude hapjes, zoals onder andere een stukje buikspek met papayasalade of steak tartaar. Daarnaast maken we een box met 16 warme hapjes met daarin onder andere fingerfood-spareribs en gamba’s met gele curry. De rest is een verrassing’, aldus Ruud van Ongedwongen eten en drinken. Een box kost 15 euro en kan worden besteld door een bericht te sturen naar 0623248676. Afhalen kan zaterdag en zondag tussen 16.00 en 20.30 uur. Geef bij het bestellen even door wanneer je af wilt halen.

09.15 uur, 3 april
Etos Doesburg geeft een goede tip om droge handen als gevolg van het vele malen wassen, tegen te gaan. ‘Smeer voor je naar bed gaat je handen rijkelijk in met een handcrème en trek katoenen handschoenen aan. De volgende ochtend voelen je handen een stuk beter aan’.

09.15 uur, 3 april
Omdat de modeshows van Kleurrijke Doesburg niet doorgaan, is kledingwinkel Pand41 gestart met virtuele modeshows via Facebook. De komende weken vinden er verschillende online modeshows plaats, waarbij de nieuwe zomercollectie wordt getoond.

09.00 uur, 3 april
We wassen onder handen vaker dan voorheen. Dat betekent vaak droge handen. Lizzy Schut van Huidenzo Doesburg geeft tips en maakt een handmasker om zo de handen weer in vorm te krijgen.

08.00 uur, 3 april
Een notariskantoor runnen in coronatijd. Jeroen te Lindert vertelt hoe het er bij Ter Lindert Notaris aan toe gaat, nu we de richtlijnen van het RIVM moeten volgen.

17.00 uur, 2 april
Marlies Taal, manager van de Gasthuiskerk, laat weten dat de voorjaarsprogrammering er volledig uit is en dat veel afgelaste voorstellingen worden doorgeschoven naar het najaar. ‘De planning voor het najaar hebben we bijna rond’, laat ze weten. De artiesten sturen geen rekeningen voor de annuleringen en zijn volgens Taal blij dat ze in het najaar opgenomen worden in de programmering. Wel loopt de Gasthuiskerk geld mis aan entreekaarten en consumpties.

16.30 uur, 2 april
Schoenmakerij Van der Sluis past de winkeltijden aan vanwege het verminderende klantenaanbod. De nieuwe winkeltijden zijn voorlopig: dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

15.30 uur, 2 april
Roy Kappert moet noodgedwongen zijn Stadsbierhuys De Waag gesloten houden, maar richt zich volledig op bezorgen aan huis. ‘Vooral de spareribs gaan hard. Ze worden sousvide gegaard aangeleverd en ik lak ze dan af en gaar ze in onze keuken. Vervolgens worden ze bezorgd’, laat Roy ons weten. Zondag had hij een topdag met 180 bezorggerechten. Ook de bestellingen voor de paasbrunches lopen volgens Roy al goed.

15.15 uur, 2 april
Eddy Berentsen aan de lijn. Het evenement Verrassend Doesburg in juli staat voorlopig nog op de agenda. ‘We lopen mee met de organisatie van Dreamfields. Die verwachten ook zo’n 30.000 bezoekers. Als Verrassend Doesburg dit jaar niet doorgaat, dan gaan we het niet verschuiven naar het najaar. Dat moeten we het een jaartje overslaan’, aldus Berentsen.

15.00 uur, 2 april
Slagerij Worstepinne is een bezorgservice gestart. Bestellingen kunnen doorgegeven via telefoon (0313-472314) WhatsApp (0612195733) of via mail (info@worstepinne.nl). ‘Eventueel kunnen we de boodschappen voor de deur neerzetten kan betaling via de bank geschieden’, laten Henk en Dinie Jansen weten.

14.45 uur, 2 april
Bloem-en-Kunst Doesburg heeft de telefoonlijn om te bestellen verruimd van 08.00 tot 20.00 uur. Via 0313-410862 kunnen dan bestellingen worden geplaatst, waarna de bloemstukken of boeketten gratis worden bezorgd in Doesburg en omgeving.

14.00 uur, 2 april
Het RIVM meldt in haar dagelijkse update dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn van Doesburgers. Het aantal blijft staan op 3.

10.00 uur, 2 april
Martin (gitaar en zang) en Anique (tamboerijn en zang) van Bolandy komen zaterdagmiddag om 14.00 uur in de buitentuin optreden voor de bewoners van St Elisabeth en Maartenshof. Bolandy is gespecialiseerd in het optreden voor ouderen en heeft als doel om met muziek en enthousiasme de mensen een geluksmomentje te bezorgen. Dat doen ze met liedjes van weleer.

 

09.00 uur, 2 april
Wie de sluiting van kapsalon toch zijn in goede kleur wil hebben, kan bij Rootz Hair & Care een verfpakket voor thuis bestellen. Het pakket bestaat uit verf, handschoenen en kwast. ‘Houd er rekening mee dat de verf vrij snel opgebracht moet worden. Houd daarom rekening met het tijdstip van ophalen. Alléén voor bestaande klanten & alléén uitgroei kleuringen mogelijk. Dus geen highlights’, tipt Rootz. Bestellen kan alleen via info@rootzhairandcare.nl. Vermeld hierbij je naam en gewenste dag van ophalen. Kosten verfpakket 25 euro. Op de volgende dagen is het mogelijk om je verfbestelling bij ons in de salon af te halen:
– dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur
– donderdag van 09.00 tot 12.00 uur
– zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur

18.30 uur, 1 april
Winkel Deze of Gene in de Meipoortstraat heeft speciale kaarten ontworpen en toegevoegd aan het kaartenrek. De teksten op de kaarten luiden ‘een warme knuffel uit Doesburg’ en ‘een dikke kus uit Doesburg’. De kaarten zijn slechts voor één euro te koop.
‘Ouderen in zorginstellingen hebben momenteel geen bezoek, zijn vaak minder digitaal vaardig en kunnen bovendien niet de deur uit om een kaartje te kopen. Daarom brengen we deze middag 150 gratis kaartjes naar zowel zorglocatie IJsselzicht als zorglocatie St.Elisabeth in Doesburg. Zodat de bewoners ieder twee kinderen, kleinkinderen of gezinnen kunnen verrassen met een persoonlijke boodschap’, aldus Erwin van Engelen van Dene of Gene.

18.15 uur, 1 april
De (doneer)actie ‘Mondkapjes Doesburg’ is vanaf vandaag gesloten. Dat laat Ineke van Elk weten. ‘Ik dank Paul Staarink, Blokker, Doesburg Optiek, Kees Bongers, Rotary Doesburg, Kledingherstel Doesburg, en alle andere sponsoren, alle vrijwilligers en naaisters. Speciale dank aan Teja Peters en Carine van den Berg en alle andere mensen die ik niet heb genoemd, die belangeloos hebben geholpen bij deze actie. En alle mensen die materialen hebben aanboden. Dankzij jullie heb ik artsen, verloskundigen, thuiszorg, verpleeghuis, opticiens, fysiotherapeuten, eerste- en tweedelijnszorg zorg van Doesburg kunnen voorzien van herbruikbare mondkapjes en veiligheidsbrillen.’

15.30 uur, 1 april
HAMI Drukkers laat weten geopend te zijn, maar vanwege minimale bezetting kan het zijn, in verband met bezorgen, dat de deuren ’s middags eerder dicht gaan. ‘Daarnaast bieden wij ‘Houd-afstand’ drukwerk aan, zoals diverse formaten posters, stickers, banners enz. U beperkt hiermee het risico op besmetting voor uzelf, uw werknemers en uw klanten. Het ‘Houd-afstand’ drukwerk wordt geleverd in een basisopmaak, zorgt voor heldere instructies in de winkel en de meeste producten kunnen snel geleverd worden’, aldus Angelien Rook van de drukkerij op de Paardenmarkt.

14.45 uur, 1 april
Fietsenwinkel Xycleservice is een actie gestart waarbij het Doesburgse ondernemers helpt. Wie een fiets koopt, krijgt cadeaubonnen die te verzilveren zijn bij winkels naar keuze in de stad. Op die manier probeert Camiel Banda van Xycleservice de ondernemers in Doesburg te helpen.

14.15 uur, 1 april
Lekkers2GO heeft voor de zekerheid even contact gehad met de GGD naar aanleiding van verhalen dat het onverstandig is om een tijdschriftenruilactie op te zetten. ‘De GGD heeft ons bevestigd dat het virus NIET overdraagbaar is via papier, dus de tijdschriften leveren geen risico. Juist daarom vragen we alleen om stoffen- en papierentastjes’, laat Lekkers2GO weten op Facebook. Wie tijdschriften voor ouderen heeft, kan ze inleveren bij Lekkers2GO in de Kerkstraat. Daar worden pakketjes gemaakt en vervolgens bezorgd bij Doesburgse ouderen.

14.00 uur, 1 april
Volgens de jongste cijfers van het RIVM liggen 3 Doesburgers in het ziekenhuis met coronaklachten. Dat is eveneens als gisteren.

10.00 uur, 1 april
Om een hart onder de riem te steken van bewoners en zorgmedewerkers van de 3 verzorg- en verpleeghuizen in Doesburg worden vandaag namens het college van B&W petit fours uitgedeeld.

09.30 uur, 1 april
Er wordt in deze tijd een beroep gedaan op onze creativiteit. Dit kwamen we op het web tegen: muzikanten van MDVS oefenen thuis via videobellen.

09.00 uur, 1 april
Voor de tweede dag op rij zijn gisteren mondkapjes en brillen uitgedeeld aan huisartsenpraktijken, verloskundigen, thuiszorg en verpleeghuizen in Doesburg. Dat laat Ineke van Elk weten, die de naaisters en sponsoren denkt voor de hulp.

20.00 uur, 31 maart
Dierendingen is morgen aanwezig op de markt (07.30-12.30 uur) in Doesburg, en dat is geen 1-aprilgrap. Om het klanten in deze tijd nog makkelijker te maken, biedt Dierendingen de mogelijkheid aan om te bezorgen. Je kunt dus thuis bestellen en dan worden de producten bij een bestelling van minimaal 15 euro thuis bezorgd. ‘Zodat uw huisdier(en) niets tekort komen’, laat eigenaresse Esther Markerink weten. ‘Je kunt de bestelling appen of bellen (0630071031) en vervolgens ontvang je een tikkie. Ook kun je pinnen aan de deur als we langskomen’. De bezorging is maandag of dinsdag.

19.00 uur, 31 maart
Horecabedrijven, kapsalons, sportzaken. Alle bedrijven met persoonlijk contact zit tot en met 28 april dicht. Dat is zojuist bekendgemaakt in een persconferentie. Ook worden Nederlanders verzocht om tijdens de meivakantie thuis te blijven. Het zal dus nog een tijdje stil zijn in de Doesburg, helaas.

15.15 uur, 31 maart
Delikasa is een kleurplaatwedstrijd gestart. Kinderen kunnen in de winkel een kleurplaat ophalen en deze thuis kleuren en voorzien van een lief berichtje voor ouderen, om vervolgens de kleurplaat in de bus bij de kaaswinkel in de Kerkstraat te deponeren. Op vrijdag voor Pasen worden de kleurplaten bezorgd bij ouderen. Onder de inzenders worden 3 winnaars geloot.

14.00 uur, 31 maart
Het RIVM komt met een nieuwe statistiek. Daaruit blijkt dat 3 coronapatiënten uit Doesburg zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal positieve testen, waar het RIVM tot gisteren mee naar buiten kwam, wordt niet meer genoemd.

13.00 uur, 31 maart
Alle marketinguitingen om bezoekers naar Doesburg te trekken zijn tijdelijk ‘on hold’ gezet vanwege de maatregelen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Naast dat het nu niet verstandig is om grote hoeveelheden bezoekers naar Doesburg te trekken, hebben we de bezoekers veel minder te bieden. Dat betekent niet dat marketing & promotie stil ligt. We zijn ons aan het voorbereiden op het moment dat de maatregelen worden opgeheven. Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat Doesburg snel weer veel bezoekers trekt. Dus geven we op dat moment een extra boost aan de promotie’.

12.30 uur, 31 maart
De paaseierencorona-actie van Dion Evers loopt als een speer. Dion zamelt paaseieren in en verdeelt ze over zakjes. Die worden op Goede Vrijdag bezorgd bij ouderen in Doesburg. Paaseieren doneren? Mail Dion -> devers_1986@outlook.com. Doneren kan tot 6 april.

11.30 uur, 31 maart
Google is ook een beetje in de war. De zoekmachine meldt dat winkels gesloten zijn, terwijl ze gewoon open zijn voor klanten. Het advies is dan ook om op de website van de winkels te kijken, of om even de winkel te bellen.

11.00 uur, 31 maart
De gemeente laat weten dat tot vandaag om 11.00 uur 50 aanvragen voor tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers zijn ingediend. Hiervan zijn 8 aanvragen voor een lening voor bedrijfskapitaal en 42 aanvragen voor kosten van levensonderhoud. ‘De aanvragen blijven binnendruppelen’, laat een woordvoerder weten.

10.30 uur, 31 maart
De gemeente laat weten dat het openbaar toilet en het watertappunt in de stad vanwege het coronavirus gesloten zijn.

10.15 uur, 31 maart
PlusFit zit niet stil in coronatijd. Alle leden worden gebeld om te kijken hoe het gaat en hoe PlusFit op afstand iets kan betekenen. ‘Vooral omdat we veel kwetsbare ouderen als klant en patiënt hebben, willen we hier extra aandacht aangeven in deze tijd’, laat Joey Pelkman van PlusFit weten. Leefstijlcoach Joey heeft een gezondheidskaart gemaakt om creatief fit te blijven tijdens coronatijd.

10.00 uur, 31 maart
Belangrijk schema voor ondernemers in coronatijd.

09.30 uur, 31 maart
Marga Bles, de organisator van de jaarlijkse Motor Run voor gehandicapten (die helaas dit. Jaar niet doorgaat), doet een oproep aan Doesburgers. Het is voor kinderen met een beperking in Doesburg. ‘Ze zitten al even binnen. Ik zoek computers en laptopjes voor ze. Computerspelletjes zijn ook prachtig.  En het zou fantastisch zijn als er af en toe iets leuks in de tuin gebeurt. Muziek, theater, of iets grappigs?’, roept Marga op. Ze is te bereiken op info@margables.nl.

09.00 uur, 31 maart
Als eerbetoon aan de overleden vrijwilligster laat Sportclub Doesburg donderdagavond van 21.00 tot 21.30 uur het sportpark verlichten.

17.00 uur, 30 maart
Vandaag zijn de eerste mondkapjes die in Doesburg zijn gemaakt en veiligheidsbrillen uitgedeeld aan huisartsen en fysiotherapie in Doesburg. ‘Zij waren er superblij mee. Morgen gaan we verder met uitdelen. Nog extra te vermelden opticien Optiek in de Meipoortstraat, voor hun schenking van veiligheidsbrillen. Ook heel veel dank aan alle vrijwillige naaisters’, laat Ineke van Elk weten.

15.00 uur, 30 maart
Woonservice IJsselland laat weten dat het alleen noodzakelijke spoedreparaties uitvoert. Daarbij moet je denken aan:

 • geen elektriciteit in de hele woning;
  • de woning kan niet worden afgesloten (buitendeursloten);
  • waterleidinglekkage (het doorboren van een waterleiding door of namens de bewoner is voor rekening van de bewoner);
  • verstopping van het toilet;
  • gaslucht in de woning;
  • Inbraakschade alleen als de woning niet meer af te sluiten is;
  • brandschade;
  • grote stormschades (met grote lekkages e.d.).

Bel in dat geval met (0313) 490800.

14.30 uur, 30 maart
Volgens de jongste melding van het RIVM zijn er in Doesburg wederom geen nieuwe positief geteste patiënten bijgekomen. Het aantal blijft staan op 6.

14.00 uur, 30 maart
De politie van Doesburg laat op Facebook weten dat een groot deel van de inwoners van Doesburg zich houdt aan de wettelijke maatregelen. Maar dat een enkeling zich niet houdt aan de gemaakte afspraken. Zo is het verboden om in een groep van 3 of meer personen te zijn in een openbare ruimte. En is het verplicht om anderhalve meter afstand te behouden. De boete is niet mals: 400 euro!

11.00 uur, 30 maart
De Doesburgse onderneemster Elja Vels vertelt over ondernemen in coronatijd.

10.30 uur, 30 maart
Uit een enquête van Ondernemershuis Hanzegilde blijkt dat 85 procent van de Doesburgse ondernemers een omzetdaling heeft als gevolg van de coronacrisis. Slechts 7 procent van de ondernemers ziet nieuwe kansen.

10.15 uur, 30 maart
Bloemsierkunst Erica op de Kraakselaan laat weten dat de winkel gewoon open is. De openingstijden deze week zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Ook kunnen bloemen worden besteld via info@ericadoesburg.nl, die dan vervolgens in Doesburg en omgeving worden bezorgd.

09.30 uur, 30 maart
Stadsbierhuys De Waag, die al twee weken aan het cateren is sinds de sluiting van de horeca, gaat de bezorgdienst aanpassen. Vanaf vandaag bezorgt Roy Kappert alleen nog avondmaaltijden. ‘We hebben gemerkt dat u uw boterhammen erg goed zelf kunt smeren. Dat laten we dan ook maar zo’, aldus Roy op Facebook. Avondmaaltijden bestellen kan via 0313-479617 of info@waagdoesburg.nl.

15.15 uur, 29 maart
Hanneke Hoed van snoepwinkel Lekkers2GO is een tijdschrijftendienst voor Doesburgse ouderen gestart. Wie tijdschriften voor ouderen zoals Libelle, Margriet, Nouveau, Landleven en noem maar op heeft liggen, kan ze inleveren in de snoepwinkel in de Kerkstraat. Hanneke maakt er dan pakketjes van 5 van, die aan ouderen kunnen worden gegeven. ‘We hebben de ruimte in ons magazijn om te verzamelen en pakketjes te maken. Hopelijk komt er veel binnen. Doen jullie mee?’, vraagt Hanneke.

15.15 uur, 29 maart
Bennie’s Barber Shop is noodgedwongen gesloten, maar je kunt er professionele haarverf ‘Take Away Home Color Kit’ bestellen. Net als Keune Care en Style-producten. Door de noodgedwongen sluiting wordt de kapsalon geverfd door Ernesto.

15.00 uur, 29 maart
Kerken in Doesburg, Angerlo, Drempt en Keppel hebben de handen ineen geslagen. Met ingang van 29 maart bieden zij via www.kerkomroep.nl online een gezamenlijk moment van bemoediging en troost aan. Dat is een uitkomst voor mensen die altijd al graag op zondagmorgen de viering in hun kerk bijwonen, maar dat nu door alle beperkende maatregelen niet meer kunnen. Maar de gezamenlijke kerken vinden het minstens zo belangrijk om op deze manier iedereen een hart onder de riem te kunnen steken. Een beetje goede moed aanreiken in een tijd waarin het coronavirus om zich heen grijpt en haar stempel op ons dagelijks leven drukt.

14.30 uur, 29 maart
Dion Evers is een actie gestart voor ouderen in Doesburg. Hij gaat voor de aankomende paasdagen zakjes maken met paaseitjes. ‘Ik heb zelf al het een en ander, maar kan nog veel meer gebruiken. Het gaat om ongeveer 185 mensen. Ik heb nodig: paaseitjes in alle soorten, puntzakjes of leuke zakjes, cadeaulinten. Wie helpt mij mee te verzamelen?’ Devers_1986@outlook.com

14.00 uur, 29 maart
Het aantal positieve coronatesten in Doesburg blijft volgens de jongste cijfers van het RIVM op 6 staan.

12.00 uur, 29 maart
Cafetaria Reinders heeft een afhaalbalie voorzien van plexiglas gemaakt in de deuropening.  Om zo personeel en bezoekers te beschermen tegen het virus.

11.00 uur, 29 maart
Alle gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes moeten tot nader order gesloten worden voor het publiek. Dat is één van de maatregelen in de aangepaste noodverordening van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VVGM) die voorzitter Ahmed Marcouch vrijdag in de strijd tegen het coronavirus heeft afgekondigd. Dit geldt ook voor soortgelijke voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden.

09.00 uur, 29 maart
Naast horeca kunnen ook winkeliers gebruikmaken van het Noodloket dat door het kabinet is opgezet vanwege de coronacrisis. De afgelopen weken hebben veel winkeliers een enorme omzetval meegemaakt door het wegblijven van klanten.

20.00 uur, 28 maart
Vanavond is er vanaf 20.00 uur een initiatief om een kaars voor het raam te zetten. Dit vanwege het overlijden van een 49-jarige vrouw uit Doesburg als gevolg van het coronavirus. Ze had al enige tijd medische complicaties.

15.00 uur, 28 maart
Politie Doesburg laat weten dat het juist in deze tijd van isolatie belangrijk is om op afstand contact te houden, bijvoorbeeld via telefoon. In Doesburg is maatschappelijk werk bereikbaar op 0900-8433.

14.00 uur, 28 maart
Het RIVM meldt geen nieuwe bestemmingen in Doesburg. Het aantal positief geteste patiënten blijft op 6 staan.

13.00 uur, 28 maart
Muzikant Robert Duis gaat op 4 mei tijdens de nationale dodenherdenking om 19.58 uur vanuit zijn open raam in de Gasthuisstraat een thuistaptoe verzorgen, en roept alle trompettisten van Doesburg op dit ook te doen vanuit hun tuin, raam of balkon. Met dit gebaar laten de trompettisten hun eerbetoon door de straten schallen.

10.00 uur, 28 maart
Vanwege corona blijft de Plusbus tot 1 juni stil staan. Tot die tijd dus geen ritjes. ‘Natuurlijk is dit voor velen een grote teleurstelling, maar uit veiligheidsoverwegingen voor onze klanten en onze chauffeurs moet ook de Plusbus de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Wij vragen uw begrip voor deze maatregel’, laat het bestuur van de Plusbus weten.

09.00, 28 maart
Nu zijn kookstudio Gasthuis du Soleil noodgedwongen dicht is, moet eigenaar Rene van Doornum creatief zijn. Hij geeft tekst en uitleg.

14.15 uur, 27 maart
Mondkapjesupdate van Ineke van Elk: ‘Vandaag zijn er veel pakketten opgehaald voor het naaien van mondkapjes. We zoeken nog een aantal naaisters. We hopen einde van de week al pakketten met kapjes en brillen rond te brengen. Heel veel dank aan Kledingherstel Doesburg. De eigenaar en zijn dochter hebben ondanks pech met hun snijmachine met de hele familie handmatig stof geknipt en de halve nacht doorgewerkt👍👍dank daarvoor.’

14.00 uur, 27 maart
Het aantal positief geteste coronapatiënten in Doesburg is opgelopen naar 6. Gisteren waren dat er nog 5.

13.30 uur, 27 maart
Doesburgse ondernemers kunnen via de website van de gemeente Doesburg de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers aanvragen https://bit.ly/39kon2X en uitstel betaling zakelijke gemeentelijke belastingen aanvragen https://bit.ly/3azCKlm. Ondernemers die vragen hebben over hun financiële situatie of een medewerker van de gemeente willen spreken, kunnen iedere ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur bellen naar het nummer 0313 -481342.

12.00 uur, 27 maart
Ondernemer Egbert Lommers koopt nu juist lokaal!

10.00 uur, 27 maart
Wat doet een zzp’er zonder werk in coronatijd. Zangeres Esther ter Steeg aan het woord over creatieve oplossingen.

 

07.30 uur, 27 maart
Brasserie Het Zesde Zintuig gaat als gevolg van de coronacrisis noodgedwongen dicht. De eetgelegenheid gaat door als cateraar en wil maaltijden gaan bezorgen vanuit een nieuwe locatie. Na 12 jaar komt een einde aan de brasserie. ‘Het valt ons zwaar om op deze manier een eind te maken aan onze droom’, laten Yvo en Hannie weten.

18.00 uur, 26 maart
De ‘mondkapjescommissie’ in Doesburg zoekt nog een aantal naaisters, nu er weer pakketten zijn opgehaald. ‘We hopen einde van de week al pakketten met kapjes en brillen rond te brengen. Heel veel dank aan Kledingherstel Doesburg de eigenaar en zijn dochter hebben ondanks pech met hun snijmachine met de hele familie handmatig stof geknipt en de halve nacht doorgewerkt. Wilt u ook mondkapjes naaien? Kom dan deze week van 10.00 tot 14.00 uur bij kledingherstel Doesburg in de Ooipoortstraat’, aldus Ineke van Elk.

16.15 uur, 26 maart
Mano en Esther van Het Arsenaal 1309 doen ‘creativiteitsverslag’ over de crisis tijdens een lange wandeling.

16.00 uur, 26 maart
Nu het coronavirus zich ook via het rioolstelsel zou kunnen verspreiden, meldt de directie van Hoornstra aanvullende maatregelen voor zijn medewerkers. ‘Onze werknemers die in en rondom een rioolsleuf werkzaam zijn worden optimaal beschermd door middel van wegwerpoverals, watervaste handschoenen, gelaatsbescherming en een mondkapje. Wij, als Hoornstra, doen er alles aan om de omgeving zo min mogelijk te belasten’, laat de directie van Hoornstra weten.

16.00 uur, 26 maart
Bloem-en-Kunst Doesburg in de Kerkstraat meldt een update: ‘Wij zijn nu open op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zondag en maandag gesloten. Wij blijven ons best doen om steeds een mooi assortiment aan verse bloemen voor onze klanten te hebben. Voor het bezorgen van bloemen, om je huis wat op te fleuren of als hart onder de riem voor iemand anders, rekenen wij geen bezorgkosten voor heel Doesburg en directe omgeving.’

14.00 uur, 26 maart
Geen nieuwe positief geteste coronapatiënten in Doesburg. Volgens de zojuist gegevens cijfers van het RIVM blijft de teller staan op 5.

11.00 uur, 26 maart
Margreet Eldering van Prakktijk Psychel opent vanwege de coronacrisis een gratis telefonisch spreekuur voor volwassenen die last hebben van coronastress. Dit spreekuur gaat maandag 30 maart in is op maandag, woensdag of vrijdagochtend van 09.00 tot 09.30 uur. Bellen kan via 06-20923137.

10.00 uur, 26 maart
‘Mondkapjesvoorvrouw’ Ineke van Elk laat weten Hans Anders Optiek en Blokker te bedanken voor het doneren van vuurwerkbrillen. Paul Staarink wordt bedankt voor het geven van korting op alle materialen voor de actie ‘Mondkapjes Doesburg’.

09.00 uur, 26 maart
Camping IJsselstrand is open, maar heeft strenge maatregelen getroffen comfort de regels van het RIVM. ‘We hebben kampeerders met vaste staplaatsen. Die zijn gewoon welkom. Het is voor hen niet toegestaan om mensen uit te nodigen. Geen samenscholing, dus geen gezellige barbecue. En slechts één persoon bij de receptie. We krijgen annuleringen voor Pasen. Daar hebben we alle begrip voor. Die mensen krijgen een voucher om te gebruiken voor later dit jaar. De sfeer op de camping is anders, dat zal je begrijpen. Het is met alle maatregelen ook net dagpolitiek. Maar wij volgens strikt de regels van het RIVM en zij met de gemeente in overleg’, laat Harold Kranenburg van Camping IJsselstrand ons weten.

20.00 uur, 25 maart
Complimenten aan de ondernemers in de binnenstad die, ieder op geheel eigen wijze, de klanten met raamposters duidelijk informeren over de maatregelen in de winkel. Op de Facebookpagina van DoesburgDirect zie je een fotoreportage.

18.00 uur, 25 maart
Met de gemeentelijke maatregel om toeristenbelasting vooruit te schuiven, wordt Stadshotel Doesburg een beetje geholpen. ‘Maar uiteindelijk moet je het toch betalen. Ik kijk meer naar wat er gaat komen en als we in april weer open mogen, hopen we op goede terrasdagen. Want de hotelboekingen voor april en mei zijn er nog maar erg weinig. We houden moed’, laat Joost Smelting van Stadshotel Doesburg weten.

16.00 uur, 25 maart
Alle activiteiten die door het 4 en 5 mei Comité Doesburg in het kader van ’75 jaar Vrijheid’ tot 1 juni georganiseerd zouden worden, zijn afgelast. Dat laat de organisatie weten. De activiteiten op 16 en 18 april worden verplaatst naar een nader moment in het jaar. De jaarlijkse wandeltocht langs de Doesburgse oorlogsmonumenten en -graven, de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid op 4 mei 2020 zullen geen doorgang vinden. De activiteiten op Bevrijdingsdag kunnen helaas ook niet doorgaan.

16.00 uur, 25 maart
De gemeente Doesburg komt zojuist met een persbericht naar buiten waarin twee maatregelen voor ondernemers worden voorgesteld:
1. Uitstel van betaling van de zakelijke gemeentelijke belastingen (OZB niet-woningen en reclamebelasting) tot 1 september 2020. Daarna kan in termijnen worden betaald.
2. De voorlopige aanslag toeristenbelasting 2020 wordt niet opgelegd. Begin 2021 vindt afrekening plaats op basis van het werkelijk aantal overnachtingen.

15.00 uur, 25 maart
De gemeente Doesburg laat weten dat uiterlijk vrijdagmiddag het aanvraagformulier voor steunregelingen voor ondernemers, als gevolg van de coronacrisis, online staat.

14.45 uur, 25 maart
Stippels en Rozen sluit de deuren. ‘Na de persconferentie van maandag hebben we dit besluit genomen’, laten Svenja en Petra van de winkel weten. ‘We willen wel graag kralenpakketten voor u blijven maken zodat het thuiszitten creatief ingevuld kan worden. Verder kunt u in onze webwinkel een deel van onze artikelen vinden en bestellen . We bezorgen gratis in een straal van 7 km om Doesburg. Het is zoals het is en het enige wat we kunnen is er het beste van maken.’

14.30 uur, 25 maart
Cafetaria Reinders heeft vanuit de zaak op de Kraakselaan en vanuit de zaak op de Beinum zorgmedewerkers en cliënten van de Hessegracht en St. Elisabeth getrakteerd op kroketten. ‘Maatschappelijk gezien willen wij iedereen een steuntje in de rug bieden in deze onzekere en moeilijke periode’, laat Ans Reinders ons weten.

14.00 uur, 25 maart
Volgens de dagelijkse update van het RIVM is het aantal positief getest coronapatiënten in Doesburg nu 5. Dat is er één meer dan gisteren.

12.00 uur, 25 maart
Doesburg Beweegt zet video’s online zodat kinderen en ouderen dagelijks hun beweging krijgen, nu ze veel in huis zijn. Het kanaal is gratis toegankelijk -> https://www.youtube.com/channel/UCzz-f-8WDsrMlUH2-omT-AQ .

10.45 uur, 25 maart
Politie Doesburg laat op Facebook weten dat je in coronatijd moet oppassen voor digitale aanvallen, phishing-mails en fake news. ‘Terwijl meerdere sectoren een stap naar voren doen, doen kwaadwillenden dit ook. Zo zijn bijvoorbeeld phishers zeer actief en gaat er op dit moment een nep-aanmaning rond van PZP: de politie zorgverzekeraar. Lees meer over phishing en nepmails op: https://www.politie.nl/themas/phishing.html‘.

10.30 uur, 25 maart
Het initiatief van Jelle Koning en Ilse Schrijver om met een enquête in beeld te krijgen wat de impact van de coronamaatregelen op ondernemer is, heeft al ruim 60 deelnemers opgeleverd. Eind van de week wordt het rapport opgemaakt en gedeeld met gemeente en pers.

09.00 uur, 25 maart
Op de markt in Doesburg worden zichtbare maatregelen genomen om voldoende afstand te bewaren. Zo blijkt uit een foto die we van Esther Markerink bij haar mobiele winkel Dierendingen mochten ontvangen.

19.30 uur, 24 maart
Mondkapjes-update. Er hebben zich veel mensen aangemeld om mondkapjes te naaien. Op dit moment heeft de organisatie voldoende vrijwilligers. ‘Heel veel dank voor alle enthousiaste reacties. Dank aan Carine van den Berg, Teja Peters, kledingherstel in Doesburg en alle sponsoren. Geweldig’, aldus Ineke van Elk van de mondkapjescommissie.

19.30 uur, 24 maart
Coop Doesburg meldt nieuwe maatregelen: 1 klant per 10 vierkante meter om zo voldoende afstand van elkaar te houden. Kinderen onder de 12 jaar en begeleiders zijn uitgezonderd en hoeveel mensen dat precies zijn, staat bij de ingang aangegeven.

19.15 uur, 24 maart
Bennie’s Barber Shop komt met een steuntje-in-de-rug actie in bizarre tijden. ‘Het principe is heel simpel. Koop nu een waardebon voor een bedrag naar keuze en wissel deze weer in wanneer we u coupe weer mooi mogen maken. Als je haar maar goed zit. Zorg goed voor je haar en elkaar’, laat Clarisse Winterink weten. Bon bestellen kan hier -> https://www.supportyoursalon.com/nl-nl

19.00 uur, 24 maart
Filmhuis Doesburg schrapt noodgedwongen alle filmvoorstellingen tot 1 juni. Indien mogelijk organiseert het filmhuis in de zomermaanden een paar keer een buitenfilm. In september begint het nieuwe filmseizoen, laat de organisatie weten.

16.00 uur, 24 maart
Wie vuurwerkbrillen thuis heeft liggen, kan ze inleveren bij de Turkse kleermaker in de Ooipoortstraat. Hier worden ze verzameld waarna ze naar zorgmedewerkers worden overgedaan.

15.45 uur, 24 maart
Rotra meldt dat het van 1 van de zeevrachtpartners uit Wuhan pakketten met mondkapjes heeft gekregen. ‘Uiteraard zorgen we ervoor dat deze mondkapjes terechtkomen bij de instanties die deze het hardst nodig hebben’, meldt Rotra op Facebook.

15.30 uur, 24 maart
De Avond4daagse van Doesburg komt te vervallen. ‘We hopen iedereen volgend jaar van 18 tot en met 21 mei 2021 weer te begroeten’, laat Berlinda Stijntjes namens de organisatie weken.

15.15 uur, 24 maart
Arjen en Berlinde laten weten dat Schoenmakerij Van der Sluis open blijft zolang het kan en mag. ‘Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en andere opgelegde maatregelen. Verder wensen wij iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe in deze bizarre tijd’.

15.00 uur, 24 maart
Omdat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is Only for Men een serie evenementen op afstand gestart. Op donderdag 26 maart staat een spinningles met oud-wielrenner Michael Boogerd op het programma. Vanaf 19.00 uur kan je meedoen aan een live fietssessie via de Facebookpagina van Only for Men.

14.45 uur, 24 maart
De Wijkraad Beinum laat weten dat het project ‘Naar Buiten in Beinum’ als gevolg van de coronamaatregelen op een laag pitje is komen te staan. De gemeente moet nu alle zeilen, energie en mankracht bijzetten om de crisis te managen. De wijkraad roept op om oog te houden voor hulpbehoevende wijkbewoners. Wie ideeën heeft, kan de wijkraad mailen via secretaris.wijkraadbeinum@gmail.com.

14.45 uur, 24 maart
De gemeente laat weten dat de jaarlijkse compostdag niet doorgaat. Tijdens deze dag zouden inwoners bij het Recycleplein zakken met compost af kunnen halen. Of de dag wordt verzet of geannuleerd, is nu nog niet bekend.

14.30 uur, 24 maart
Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is het gebruik van een winkelwagen verplicht geworden in supermarkten, ook als een klant maar één product nodig heeft. Zojuist bij de Deka op Beinum gezien dat de regel daar nog niet is ingevoerd. Wel lijnen op de vloer om afstand te houden en een glasscherm bij de kassa. Ook droeg de kassière plastic handschoenen.

14.15 uur, 24 maart
Skin-Xperience Birgit Krüger laat weten open te zijn voor huidadvies, productverkoop, tips en het maken van nieuwe afspraken vanaf 6 april. Birgit staat open voor alle vragen over de huid waaronder ook de aanpak van huidproblemen. Maak gerust gebruik van haar expertise en stel je vraag eenvoudig via Whatsapp 06-82189649/ Mail: studiobirgit@live.nl / of gewoon bellen: 0313-476372. Ze biedt cadeaubonnen aan met 20 euro korting.

14.15 uur, 24 maart
Om heel even de bakens te verzetten, een korte en rustgevende video van ons mooie Doesburg.

14.00 uur, 24 maart
Ondanks oplopende cijfers in Nederland blijft het aantal positief geteste coronapatiënten in Doesburg op 4 staan. Dat is bemoedigend.

13.30 uur, 24 maart
ZIN Doesburg heeft openingstijden van de winkel aangepast. Tot en met 6 april: dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. ‘Wij sturen ook op en je mag altijd een bericht sturen als je langs wilt komen. Ook in de avonduren’, staat te lezen op de Facebookpagina van ZIN Doesburg.

13.30 uur, 24 maart
Etos meldt een strenger deurbeleid sinds vandaag. Er mogen maximaal 20 klanten tegelijk in de winkel en iedereen wordt gevraagd een winkelmandje mee te nemen.

13.30 uur, 24 maart
Update van ’t Gebittenhuys
Wat doen wij nu anders?  Wij hebben de reguliere behandeling voor nu, opgeschort tot en met 6 april. Wel zijn wij op afspraak geopend voor spoed reparaties en drukplekken. Ook hebben wij een ‘’wachtlijst’’ gemaakt voor behandelingen die niet direct onder spoed vallen. Wij zullen, zodra dit weer toegestaan is, contact opnemen met patiënten van deze lijst.

Wij zijn aanwezig op de praktijk. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en toch klaar te staan voor onze patiënten, verzoeken wij hen telefonisch 0313-745 777, per mail info@gebittenhuys.nl of via het contact formulier op de website een afspraak in te plannen. Dit helpt ons om ruim te plannen en maar 1 patiënt per keer binnen te laten. Graag zou ik u willen verwijzen naar onze website -> Www.gebittenhuys.nl.

13.15 uur, 24 maart
Update van Delikasa. Marja Aarts mailt: ‘Delikasa blijft zolang dit kan open op de normale dagen en openingstijden. Wij hanteren strikte regels en een deurbeleid zodat iedereen zich veilig kan voelen bij ons in de winkel. Mensen die verkouden zijn of griepverschijnselen hebben mogen helaas niet naar binnen maar kunnen wel bestellen bij ons via info@delikasa.nl.’

13.15 uur, 24 maart
Speciaalzaak Kunstburg in de Kerkstraat meldt tijdelijk aangepaste openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag kortere openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur. ‘Dit is in verband met de toegenomen drukte met online bestellingen en het feit dat wij het ondersteunende personeel naar huis gestuurd hebben vanwege de maatregelen. Wij, Henny en Nienke draaien de zaak nu maar met ons tweeën. Verder nemen we alle maatregelen van het RIVM in acht. Wij zijn heel blij met onze lieve trouwe klanten die ons blijven steunen in deze voor iedereen onzekere tijden’.

13.00 uur, 24 maart
De organisatie van Fotografica, het internationale foto-evenement in Doesburg, houdt een slag om de arm of de 26 editie op 23 augustus wel door kan gaan. ‘Het is nog ver weg maar wij volgen de maatregelen van de overheid en het RIVM op de voet. In juni nog maar eens kijken of we de 26ste internationale openlucht fotograficamarkt doorgang kunnen laten vinden’, laat de organisatie weten op Facebook.

09.30 uur, 24 maart
Lekkers2GO is open. Hanneke en Wilfred Hoed laten weten de winkel zo lang het mag open te houden volgens de normale openingstijden. Daarbij worden alle opgelegde maatregelen in acht genomen. Bestellen kan ook. Via 0313 482221.

09.15 uur, 24 maart
De nieuwe maatregelen van het kabinet houden in dat Rootz Hair & Care de kapsalon tot 6 april dicht doet. Een heftige maatregel, die ons en onze medewerkers treft. Maar de gezondheid van onze klanten en medewerkers gaat voor alles, laat Rootz weten. Alle geplande afspraken worden geannuleerd en er wordt binnenkort contact opgenomen om een nieuwe afspraak in te plannen.

09.00 uur, 24 maart
Stijl iconen gaat voorlopig nog maar een dagdeel open (12.00 tot 16.00 uur). ‘Vanaf nu worden de regels flink aangescherpt en vraag ik uw begrip voor het feit dat, wanneer er reeds twee klanten binnen zijn, u zult moeten wachten met het betreden van de winkel. Na iedere pin transactie desinfecteren wij het pinautomaat’, laat eigenaresse Monica Rijkaart weten.
Stijl iconen biedt verder de mogelijkheid om op afspraak in alle rust aan ‘private shopping’ te doen. Bel even voor de mogelijkheden -> 0313-844983. Verder worden bestellingen binnen Nederland gratis verzonden.

20.00 uur, 23 maart
Bennie’s Barber Shop laat weten dat de kapsalon morgen dicht gaat.

19.00, 23 maart
Aangescherpte maatregelen: streep door alle evenementen tot 1 juni! Het kabinet wil verder dat kappers en nagelstudio’s de deuren sluiten.

18.00 uur, 23 maart
Wij hebben tot het is toegestaan kleurkaarten voor onze winkel liggen, laten Svenja en Petra van Stippels en Rozen weten. ‘Pakketjes met 10 kaarten die de kinderen en ouders kunnen kleuren. Deze kunnen ze dan eventueel ook weer bij mensen bezorgen die het huis niet uit mogen of kunnen. Veel mensen mogen niemand ontvangen en wellicht kleurt dit letterlijk een beetje hun dagen. De kinderen mogen ze gratis ophalen. Wij hebben ze over en hebben daarom pakketjes gemaakt’.

18.00 uur, 23 maart
De winkel Stoer Design is dicht tot nader orde. ‘Online zijn we met www.stoer-design.nl natuurlijk open en voor vragen zijn we via de mail  info@stoer-design.nl en telefonisch 0654954641 bereikbaar. Wij pakken met liefde jullie bestellingen in. Ook indien je wenst langs te komen of iets op wil halen, kunnen wij een afspraak maken in de winkel. De interieurprojecten gaan door als het goed voelt voor beide partijen’, aldus Mirella te Marveld van Stoer Design.

17.45 uur, 23 maart
Bij de gesloten sportschool Astrid’s Sport & Health Studio zitten ze niet bij de pakken neer. Leden krijgen de mogelijkheid om online een workout te doen. ‘Via LesMills on Demand is er een mogelijkheid om die ook aan mensen in vitale beroepen aan te bieden. Je kunt 60 dagen lang hier gebruik van maken. Dit online platform telt meer dan 1000 workouts. Bij interesse mailen naar info@astridsport.nl’, laat het team van Astrid’s weten.

17.30 uur, 23 maart
Riekie en Tess Neervoort laten weten dat de Escape Room Tot Slot op slot zit. ‘Tot nader bericht van de overheid is onze Escape Room dicht tot en met 5 april. Alle boekingen zijn geannuleerd en helaas voor ons zijn er geen alternatieve mogelijkheden’, aldus de Neervoortjes.

17.30 uur, 23 maart
Na overleg vanmiddag met het crisisteam van de Gemeente Doesburg hebben wij moeten besluiten om de Montmartre Markt in Doesburg op zondag 26 april en de 10e Hanze Boeken-en Kunstmarkt in Doesburg op zondag 3 mei te moeten annuleren wegens het coronavirus, zo laat organisator Henk Steinvoort weten. ‘De verwachting is dat na 6 april de situatie niet gelijk zal verbeteren en de risico’s op verspreiding nog volop aanwezig zijn. Wij kunnen geen enkele risico lopen in deze en de gezondheid van de deelnemers als van de vele duizenden bezoekers van zowel de Montmartre Markt als de 10e Hanze Boeken- en Kunstmarkt staat voorop. Er staan dit jaar nog 6 Montmartre Markten gepland in Doesburg, over de doorgang hiervan wordt later een beslissing genomen. De Hanze Boeken – en Kunstmarkt krijgt dit jaar geen nieuwe datum en wordt doorgeschoven naar volgend jaar’.

17.15 uur, 23 maart
Proeverij De Stadstuin laat weten per direct 7 dagen in de week open te zijn voor afhaal- en bezorgmenu’s. Het gaat om een 2-gangenmenu voor 14,50 euro of een 3-gangenmenu van 17,50 euro. De gast kan bestellen per mail, telefoon of app. Afhalen of bezorgd tussen  17.00 en 20.00 uur dagelijks.

17.00 uur, 23 maart
Restaurant De Liefde viert in april haar 10-jarig jubileum. ‘Om het toch een beetje te vieren hebben wij een leuke actie bedacht: bestel een cadeaubon bij ons en laat u verwelkomen wanneer wij weer open zijn. Dan brengen wij 10% korting op de rekening in mindering. U kunt deze bon bestellen via onze site www.restaurantliefde.nl of een mail sturen naar info@restaurantliefde.nl‘, aldus Margreet Deen van De Liefde.

14.30 uur, 23 maart
Er is een doneeractie in onze stad opgezet om geld in te zamelen voor mondkapjes -> https://www.doneeractie.nl/aktie-mondkapje-doesburg/-42595

14.15 uur, 23 maart
Het aantal positieve coronatesten in Doesburg blijft volgens de jongste cijfers van het RIVM op 4 staan. Nu hopen dat het zo blijft en niet toeneemt.

14.00 uur, 23 maart
Burgemeester Loes van der Meijs: ‘Doesburgers houden zich redelijk tot goed aan de maatregelen van de RIVM. Mijn grootste boodschap: zorg dat u gezond blijft. Neem maatregelen in acht. Lieve Doesburgers, let op elkaar.’

13.00 uur, 23 maart
Voor geïsoleerde ouderen in Doesburg is Kruiswerk een telefonische voorleesbrigade gestart. Zo werkt de Telefonische Voorleesbrigade
* Een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap belt op om een voor-leesmoment af te spreken
* Samen kies je een verhaal of gedicht uit
* Zes keer op momenten naar keuze leest de vrijwilliger via de telefoon een kwartiertje voor.
Deze voorleesdienst is gratis en aanmelden kan door te mailen naar info@gruitpoort.nl of door van 09.00 tot 13.00 uur te bellen met 0314-357430.

12.30 uur, 23 maart
PvdA/GroenLinks vraagt het college nu om te bekijken hoe die kwetsbare Doesburgers extra ondersteund kunnen worden, zodat ze niet in een sociaal isolement belanden. Ze wil dat het college hierover zo snel mogelijk in overleg gaat met belangengroepen, organisaties en diensten. Ook wil PvdA/GroenLinks dat de gemeente direct in contact treedt met deze groepen, inventariseert waar de grootste problemen liggen en daarop actie onderneemt. De partij wil dat – in navolging van maatregelen voor ondernemers – ook gekeken wordt naar extra maatregelen en fondsen voor kwetsbare Doesburgers die als gevolg van deze crisis in acute (financiële) problemen komen.

12.15 uur, 23 maart
Cafetaria Reinders laat weten dat de afhaalservice goed gaat. ‘De klanten houden zich netjes aan de regels, maximaal drie personen binnen. Ze bellen de bestelling door. Wij zijn iedereen heel erg dankbaar dat mensen ons steunen en friet komen halen’, aldus Ans Reinders.

12.00 uur, 23 maart
Kitty de Wolf van HANS-Ouderwets lekker! meldt: ‘Voor iedereen is de wereld ineens een beetje kleiner geworden. We moeten zo min mogelijk de deur uit en ons minder bezig houden met ‘grootse bezigheden’ om ons heen. Juist daarom moeten we genieten van al het kleine om ons heen, dat wat er wel is! Ook verjaardagen, trouwdagen etc. zijn feestelijkheden die er gewoon blijven en waar je even bij stil moet staan. Al is het even zonder groot feest. Daarom vanaf heden…..alle bestellingen vanaf 10 euro GRATIS aan huis bezorgd in Doesburg, Angerlo en Drempt.’

11.30 uur, 23 maart
Ondernemershuis Hanzegilde is een onderzoek gestart over de impact van de coronacrisis op ondernemers. ‘We willen iedere ondernemer, zzp-er, freelancer en bedrijfseigenaar vragen de enquête in te vullen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Je vindt de enquête op:
https://www.survio.com/survey/d/J4K7A1A4W3K1Z5O6N ‘, laten Ilse Schrijver en Jelle Koning van het ondernemershuis weten. De resultaten van het onderzoek worden eind van de week verwacht en gedeeld met de Gemeente Doesburg en de media.

11.30 uur, 23 maart
De Motorrun die zaterdag 6 juni zou plaatsvinden, wordt door het coronavirus uitgesteld. Helaas kan de 30eeditie nu niet gereden worden. Er is nog gekeken of het in kleine groepjes zou kunnen, maar gezien de (vaak) kwetsbare groep mensen is ook dit op dit moment niet verantwoord. Echter uitstel is geen afstel en de organisatie hoopt dat het na de zomer alsnog mogelijk is een datum te plannen om deze rit, waar de deelnemers al maanden naar uitkijken, toch te kunnen rijden.

11.15 uur, 23 maart
AMI Kappers gaat dicht, laat Sandra weten. ‘Ik heb vanmorgen vanuit kantoor de aankondiging gehad dat wij als kapper dicht gaan. Ze hebben contact gehad met meerdere grotere ketens en deze sluiten ook vanaf 13.00 uur de deuren. Dit omdat we geen veilige werkplek kunnen creëren voor de medewerkers.’

11.00 uur, 23 maart
Esther Markerink is met haar mobiele winkel van Dierendingen woensdag op de markt van 07.00 tot 12.00 uur. ‘Volgens de richtlijnen van het RIVM. Ik maak twee blokken voor de kraam waar 1 persoon mag staan. Degene achter dient 1,5 meter afstand te houden. Indien u niet kan of wilt komen naar de markt. Kunt u de bestelling doorgeven via 0630071031 of mail naar esthermarkerink@live.nl. Bestellen en afhalen kan ook in overleg’.

10.45 uur, 23 maart
Doesburg Optiek en Hillenaar Optiek kiezen gezamenlijk voor deze aanpak deze week: ‘We zijn in elk geval tussen 10.00 uur en 14.00 uur voor iedereen bereikbaar, maar de overige uren zijn uitsluitend bedoeld voor afspraken. Dit om zo min mogelijk contacten tijdens uw bezoek te garanderen’.

10.30 uur, 23 maart
DEZE of GENE in de Meipoortstraat is vooralsnog open op de reguliere openingstijden. ‘Tenzij vanavond een andere boodschap…’, laat Erwin van Engelen weten. ‘Uiteraard nemen we alle voorschriften keurig in acht. Oppervlakken en producten worden regelmatig gereinigd, PIN na iedere transactie en deurklinken na iedere klant. En natuurlijk houden we ruimschoots afstand. Oorbellen mogen momenteel niet gepast worden. Gratis lukt ff niet…😞, maar we verlagen de prijzen van onze kaarten tijdelijk naar 50%. Zodat je in deze sombere tijden iedereen een lief berichtje kunt sturen. We bezorgen binnen Doesburg gratis vanaf 15 euro besteding.

10.15 uur, 23 maart
Een bemoedigend geluid van genietwinkel Meipoort uit de Meipoortstraat: ‘Ik probeer afspraken te maken met partijen over mijn vaste kosten en zie dat daar positief in wordt meegedacht’, laat eigenaar Gienus Huijgen weten.

10.00 uur, 23 maart
Update van Delikasa: ‘Delikasa heeft het bestellen en afhalen en het bezorgen nog steeds ” in de aanbieding”. Bij ons winkel je veilig is afgelopen week gebleken. Zolang er geen andere maatregelen vanuit de overheid worden getroffen gaan wij deze week door zoals de afgelopen weken’.

18.00 uur, 22 maart
De Kaarsenstudio in Doesburg heeft een extra bijzonder verhaal vandaag de dag. Eigenaresse Jacobien is naast winkelbaas ook nog werkzaam in de zorgsector. ‘Iedere ochtend ben ik werkzaam bij een zeer kwetsbare client en ligt mijn prioriteit zo lang als nodig daar’, laat ze weten. Wie een bestelling voor de Kaarsenstudio wil plaatsen, kan dat doen door een mailtje te sturen naar info@dekeersenstudio.nl. De bestelling kan op afspraak worden afgehaald, of wordt opgestuurd.

14.00 uur, 22 maart
Het RIVM meldt zojuist dat Doesburg 4 positief geteste coronapatiënten heeft. Dat is er 1 meer dan gisteren.

13.00 uur, 22 maart
Bewoners van Huize Elisabeth ontvangen mooie tekeningen, kaartjes en chocola. Dat laat een medewerkster weten op Facebook, die iedereen hiervoor bedankt. Mooi!

12.00 uur, 22 maart
Omdat mensen het lastig vinden om winkels te bezoeken, is Pand41 gestart met privé-afspraken voor maximaal 3 personen. Op elke doordeweekse avond is de winkel voor personal shopping open van 18.00 tot 21.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. ‘Op dat moment zullen er niet meer dan 3 personen en een van onze medewerkers in de winkel aanwezig zijn. Wij gaan er vanuit dat ook jullie geen gezondheidsklachten hebben. Als extra bedankje geven wij jullie dan bij deze privé-avond of -middag 15% korting op een artikel naar keuze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunnen jullie bellen naar Pand 41 met tel.nummer 0313- 785641 of 06-20195617. Ook is het mogelijk een afspraak in te plannen door een privebericht te sturen op Facebook of Instagram’, laat Anita Hesse van Pand41 weten.

09.00 uur, 22 maart
De Stadspartij is de eerste politieke partij die openlijk vragen stelt over de economische gevolgen van deze coronacrisis. ‘Momenteel hebben de ondernemers erg veel last van de coronacrisis en als die voorbij is, zijn we voornemens de binnenstad op de schop te gooien om te revitaliseren. Als we niet uitkijken is de timing door het voortschrijdende inzicht een doodsteek voor enkele ondernemers’, meldt de Stadspartij.
De grootste politieke partij van Doesburg vraagt dan ook het college van b&w om met de ondernemers in gesprek te gaan en te kijken waar de mogelijke pijnpunten liggen en hoe we hier op een zorgvuldige manier mee om kunnen gaan. ‘Ook zzp’ers krijgen het voor hun kiezen. Is er een beeld hoeveel zzp’ers er in Doesburg wonen en is het ambtelijk apparaat voldoende voorbereid om deze steun op een adequate en snelle manier te leveren?’

14.30 uur, 21 maart
Niet geheel onverwacht, maar nu bevestigd: Koningsdag in Doesburg gaat niet door. ‘We hebben alle activiteiten voor Koningsdag gecanceld. De gezondheid van allen is op dit moment het belangrijkste’, laat Han Snijders namens de organisatie weten.

14.15 uur, 21 maart
Ineke van Elk meldt ons dat ze bezig is een initiatief op te starten om mondkapjes te maken. Wie mee wil doen, kan zich melden bij Ineke via ccjvanelk@hotmail.com. Spread the word!

09.15 uur, 21 maart
FysioKort heeft in overleg met onder andere huisartsen besloten de praktijk te sluiten. ‘Dit om de gezondheid van de patiënten en het personeel te waarborgen. Alle mensen die een lopend fysiotherapeutisch traject hebben, zullen we maandag bellen. We gaan kijken of we of afstand iets voor de patiënten kunnen betekenen’, aldus Martijn Kort, die lessen en oefeningen op afstand wil gaan aanbieden.

09.00 uur, 21 maart
Atelier de Timmi schuift het leerproject voorlopig op tot 6 april. De galerie is nog wel open voor mensen die een cadeautje willen kopen. Je kunt dan gewoon even aanbellen. ‘Laten we het leven een beetje mooier maken met kunst.’

09.00 uur, 21 maart
Antiek De Spinde gaat vanaf vandaag alleen nog op afspraak werken.

18.30 uur, 20 maart
Carina de Rijk is coach en werkt onder andere vanuit het Ondernemershuis Hanzegilde en biedt samen met collega-coaches een positiviteitssessie aan, genaamd ‘Als je je dag start met een lach, dan is alles anders’. Van 20 maart tot en met 5 april is er iedere ochtend een lachkwartiertje. Meedoen kan om op 08.45 uur op deze link te klikken ->https://zoom.us/j/675502087.

18.15 uur, 20 maart
De Wereldwinkel in Doesburg is dicht. ‘Onze 20 vrijwillige medewerkers wensen alle inwoners van Doesburg en omstreken veel sterkte in deze onzekere tijd’, laat Lidy Richters weten.

18.15 uur, 20 maart
In een statement laten Esther & Edwin Teunissen van Doesburg Optiek weten: ‘In verband met de opgestelde richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM hebben wij besloten om per heden te stoppen met alle handelingen die een gezondheidsrisico met zich meebrengen. Dit betreft contactlenscontroles. De winkel is nog steeds volgens de reguliere openingstijden open’.

18.15 uur, 20 maart
Kinderen die zich thuis vervelen, kunnen een kralenpakket bestellen bij Stippels en Rozen. ‘We helpen graag mee dat kinderen zich thuis kunnen vermaken. Het pakket heeft een waarde van 22,50 euro, maar wordt aangeboden voor 10 euro. Voor de volwassenen maken we ook kralenpakketten, maar dan op aanvraag. Laat ons weten welke kleur(en) en bedels u mooi vindt, dan maken wij daar een mooi pakket van met alles wat u nodig heeft. We zoeken materialen uit met een waarde van 20 euro, maar u hoeft maar 10 euro te betalen’, laten Petra en Svenja van den Bosch van Stippels en Rozen weten.

18.00 uur, 20 maart
Ook de Sint Maartensmaaltijd van 13 juni is afgelast. Dit jaarlijkse evenement zou samen worden gehouden met de Doesburgse Hanzefeesten. Daar ging eerder vandaag een streep door. De organisatie achter de Sint Maartensmaaltijd buigt zich over de eventuele mogelijkheid om dit evenement zaterdag 5 september te houden, maar dit is afhankelijk van het aantal vrijwilligers die op deze datum kunnen komen helpen.

17.00 uur, 20 maart
Wij zijn net als alle andere sportscholen helaas gesloten, maar we zitten niet stil. Laat Adam Mahulette van I AM Sports weten. ‘Wij hebben trainingsfilmpjes gemaakt die te zien zijn op onze Facebookpagina en YouTube-kanaal. Onze leden kunnen gebruik maken van online kanalen zoals Virtuagym en fitsnacks. En we zijn aan het opknappen geslagen. De kleedkamers en douches krijgen een opknapbeurt.

16.30 uur, 20 maart
Leden van PlusFit krijgen gratis toegang tot FitSnacks.TV. ‘Omdat het sporten in onze club niet fysiek mogelijk is, kun je virtueel een workout volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Naast workouts worden ook voedingstips, trainingsadviezen en leerzame items gedeeld. Als lid van PlusFit ontvang je GRATIS toegang tot FitSnacks.TV ter waarde van € 99,95 per jaar. Wij sturen de inlogcode via de mail’, laat PlusFit weten.

16.30 uur, 20 maart
Hans Braamburg laat weten dat er bij zijn bouwmarkt Hubo maatregelen zijn getroffen. ‘Tot 6 april vervalt onze koopavond. Regelmatig worden de pin-automaten gereinigd en wassen wij met regelmaat onze handen. Er zijn lijnen op de vloer geplaatst om de juiste afstand te bewaren en er worden schermen opgehangen bij de kassa. Uiteraard kunnen de mensen online en telefonisch bestellen waarna wij het komen bezorgen’.

14.30 uur, 20 maart
De run op paracetamol heeft Etos moeten besluiten om de verkoop te beperken tot 1 doosje van 50 stuks per klant. De paracetamol wordt vanaf nu van achter de kassa verkocht. ‘We vragen dit te respecteren, zodat we in deze onzekere periode zoveel mogelijk klanten kunnen voorzien’, laat Etos weten.

14.00 uur, 20 maart
RIVM geeft Doesburg bij de nieuwste update zojuist een cijfer van 26,9 op 100.000. Dat betekent omgerekend via het inwonersaantal dat er 3 positieve coronatesten zijn in onze gemeente. Gisteren was dat nog 1.

11.00 uur, 20 maart
Primera Doesburg laat weten dat de pakketten en de aangetekende brieven die in Doesburg liggen, overgedragen worden aan de PostNL-locatie in Dieren, gevestigd in de Coop aan het Callunaplein. ‘De pakketten en de aangetekende brieven worden bij de Coop in Dieren opnieuw ingescand en daarmee heb je 7 dagen de tijd om je zending af te halen. Afhalen kan waarschijnlijk vanaf morgen’, aldus Team Primera Doesburg.

09.15 uur, 20 maart
Er gaat een streep door het Doesburgse Hanzefeesten op 13 juni. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Er is een nieuwe datum gepland en dat is zaterdag 5 september (van 11.00 tot 18.00 uur).

09.00 uur, 20 maart
Er is onduidelijkheid over IJsselbiënnale, het gezamenlijke kunstinitiatief dat komende zomer in de regio langs de IJssel plaats moet vinden. Doesburg is één van de kunstlocaties. ‘Op dit moment wachten we af wat het vervolgadvies wordt van de overheid’, laat de organisatie weten. Kan er deze zomer een kunstroute komen? Onder welke omstandigheden is dat veilig? Wordt de IJsselbiënnale uitgesteld? Met deze en meer vragen worstelt de organisatie op dit moment.

08.45 uur, 20 maart
Kadoes Conceptstore heeft door het coronavirus besloten de geplande winkelsluiting te vervroegen. ‘Uit respect voor jouw gezondheid en de mijne, heb ik besloten Kadoes vanaf nu te sluiten’, laat Marianne van Kadoes weten. Aanvankelijk zou de winkel eind van deze maand haar deuren dicht doen.

08.30 uur, 20 maart
Jean Vesterink-Jansen roept op Facebook kinderen op om een prachtige tekening te maken voor alle ouderen in Doesburg, die in isolement leven.

08.15 uur, 20 maart
Pand 41 laat weten open te zitten een volle winkel te hebben met de nieuwe kledingcollectie. ‘Zolang het RIVM het verantwoord vindt om open te blijven, staan wij voor jullie klaar.’

08.00 uur, 20 maart
Bij Etos in Doesburg zijn bij de afrekenbalie schermen van plexiglas geplaatst, om zo besmettingsgevaar te verminderen. De winkel is vandaag tot 18.00 uur open. De koopavond vervalt.

15.00 uur, 19 maart
De gemeente laat weten dat buiten spelen in deze tijd kan, maar dat het belangrijk is dat niet teveel kinderen op dezelfde plek zijn en dat afstand houden belangrijk is.

14.00 uur, 19 maart
Volgens de jongste cijfers van het RIVM – het dagelijkse man-met-de-hamer-momentje om 14.00 uur – zijn er geen nieuwe positieve coronatesten in Doesburg gemeld. De teller blijft staan op 1.

13.30 uur, 19 maart
Hillenaar Optiek is open zolang er geen sprake is van opgelegde sluiting, laat eigenaar Stan Hillenaar weten. ‘We willen enerzijds de service bieden die gasten van ons gewend zijn, maar tegelijkertijd er ook op wijzen dat een bezoek op eigen risico is. Om de hoeveelheid contacten voor bezoekers tot een minimum te beperken, vragen wij hierbij om een telefonische afspraak (0313-476765 ) te maken of dit te doen per email (info@hillenaaroptiek.nl).

13.15 uur, 19 maart
Keep them Rolling, het bevrijdingsevenement op 18 april waarbij 70 oude legervoertuigen door Doesburg rijden, gaat niet door. Dit is in samenspraak met verschillende gemeenten besloten.

13.15 uur, 19 maart
Er gaat een streep door de Culturele Zondag op 5 april.

13.00 uur, 19 maart
Primera meldt dat het dicht is vanwege het virus. Dat betekent dat het postagentschap in Doesburg gesloten is.

11.30 uur, 19 maart
Eddy ‘Grote Beer’ Berentsen aan de lijn. Steekt veel tijd en energie in Verrassend Doesburg, de opvolger van Doesburg Binnenste Buiten die van 10 tot en met 12 juli op de planning staat. ‘We houden rekening met alle scenario’s. We gaan op volle snelheid door met de organisatie, maar zetten in contracten met artiesten wel dat we vanwege het coronavirus zonder financiële verplichtingen kunnen annuleren. Mocht het dit jaar niet doorgaan, dan hebben we het draaiboek voor volgend jaar al klaar’.

11.00 uur, 19 maart
PlusFit laat weten dat de start van de Diabetes Challenge wordt uitgesteld. De informatie-avond van dinsdag 14 april en de wandeltrainingen vanaf 28 april gaan niet door. De komende tijd wordt gekeken wanneer deze activiteiten worden ingepland.

09.15 uur, 19 maart
Rene van Doornum van Gasthuis du Soleil kan nu geen kookworkshops meer geven. Dus richting hij zich op Aziatische afhaalmenu’s. Hij heeft 7 menu’s samengesteld en bij het horen van de gerechten loopt het water al in de mond. De afhaaldienst is in dienst op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Bekijk hier het menu en hoe je kunt bestellen.

09.00 uur, 19 maart
Miquel van Bertram & Brood laat weten dat alles nu gericht is op afhaal en bezorgen. Via allerlei manieren kunnen bestellingen worden gedaan; telefonisch (0313-41423), appen (0654958002), per mail (info@betrambrooddoesburg.nl) en online (www.betrambrooddoesburg.nl). De winkel is open voor verkoop van brood, gebak en belegde broodjes.

08.30 uur, 19 maart
Er komen steeds meer hulpinitiatieven. Zo laat onderneemster Anja Senhorst op Facebook weten dat ze samen met haar kinderen een boodschappenservice is gestart voor hulpbehoevende Doesburgers. Gemakshalve, hierbij ook even haar mailadres a.senhorst@chello.nl.

15.30 uur, 18 maart
Gelre Advocaten past de bereikbaarheid en werkwijze aan. ‘Wij blijven ons voor de volle 100% inzetten voor de belangen voor onze cliënten, maar doen dat iets meer op afstand. Dit betekent dat onze wekelijks spreekuur gewijzigd wordt in een telefonisch spreekuur. Wij zijn verder telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar’, aldus Martine Meijer namens Gelre Advocaten .

15.20 uur, 18 maart
Proeverij De Stadstuin is ‘to go’ gestart. Je kunt maaltijden afhalen of laten bezorgen. Zo is er een 2-gangendiner voor 14,50 euro en een 3-gangendiner voor 17,50 euro. Er is keuze tussen tomatensoep met balletjes of uiensoep met kaascrouton. Pasta met gamba’s in roomsaus of stoofvlees met La Trappe-bier en aardappelpuree. En een Moppenpotje met kersen. Bestellen kan voor 13.00 uur via info@stadstuindoesburg.nl of 06-51267753. Afhalen of bezorgen tussen 17.00 en 20.00 uur.

15.15 uur, 18 maart
Ineke Dingemans stelt haar bed and breakfast B&B Naar Ineke (ineke@me.com) aan de F.D. Rooseveltsingel in Doesburg ter beschikking voor mensen in nood. Het gaat om een aparte kamer met eigen badkamer en een terrasje. Ook wil ze voor iemand koken of boodschappen doen ‘of meer dan dat soort praktische dingen’.

15.15 uur, 18 maart
De winkel van Stichting Litania in de Kraakselaan 93 past haar winkeltijden aan. Niet 7 uur per dag open, maar 4 uur per dag. Buiten openingstijden is het mogelijk om afspraken voor privéshoppen in te plannen. ‘We runnen het winkeltje met z’n tweeën en de gezondheid van onze ouders is lichamelijk niet sterk genoeg. Dus zij lopen extra risico op het virus en daarom kunnen ze nu niet oppassen op onze kinderen, die momenteel snotterend en hoestend bij huis zijn, omdat de scholen dicht zijn’, lichten Sandy Dassen en Dion Evers de keuze toe.

15.00 uur, 18 maart
Bennie’s Barber Shop is na overleg met de medewerkers nog open. ‘Wij hebben onze medewerkers laten beslissen en voor hun en onze klanten de volgende maatregelen getroffen: klanten moeten bij binnenkomst hun handen wassen en ook bij het verlaten van onze salon. Wij laten naast elke klant 1 stoel vrij, zodat er ruim voldoende ruimte is tussen de klanten en onze medewerkers. Wij werken op halve bezetting, zodat wij elkaar niet besmetten maar in shifts werken zodat wij zo lang mogelijk per team door kunnen werken. Stoelen worden na elke behandeling schoon gemaakt met desinfectans. Toilet, deurklinken en pinautomaat worden na elke klant/bezoek schoon gemaakt. Wij vragen elke klant bij binnenkomst of ze verkouden, grieperig zijn, zo ja dan verzoeken wij ze vriendelijk maar dringend om telefonisch een nieuwe afspraak te maken’, laat de kapsalon weten.

14.50 uur, 18 maart
De Protestantse Gemeente Angerlo Doesburg laat weten dat er zondag een online kerkdienst is via deze link -> https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21234. Je kan op deze pagina ook om gebed vragen, waar zondag voor wordt gebeden.

14.45 uur, 18 maart
Kledingherstel Doesburg laat weten dat het extreem rustig is en dat het een kwestie is van afwachten. ‘We wensen iedereen het beste en gezondheid toe’, meldt Lefika Ikde-Karademir.

14.40 uur, 18 maart
Only for Men introduceert Quarantaine Sessies, digitale concerten die live worden uitgezonden via social media. Vrijdag 20 maart om 20.30 uur trapt gitarist Ed Struijlaart af met een live huiskamerconcert, te volgen via de Facebookpagina van Only for Men. Verder staat er onder andere een spinningles van Michael Boogerd op het programma en een digitale cocktailworkshop.

13.15 uur, 18 maart
Vanavond om 19.00 uur luiden de klokken van de Grote of Martinikerk een kwartier lang. Het gaat om de zogeheten klokken van hoop, als blijkt van medeleven met de slachtoffers van het coronavirus. Maar ook als teken van hoop. Dit initiatief wordt ook op 25 maart en 1 april worden gehouden.

13.00 uur, 18 maart
Cafetaria Reinders laat ons weten dat de openingstijden zijn aangepast en dat alleen telefonische bestelling en afhaal mogelijk is, en natuurlijk het liefst pinnen.
Beinum: dinsdag t/m zondag van 11.30 tot 20.00 uur
Kraakselaan: maandag, woensdag t/m zondag van 11.30 tot 20.00 uur

13.00 uur, 18 maart
Een sector die hard wordt getroffen is de sierteelt. Bloem-en-Kunst Doesburg in de Kerkstraat meldt dat het juist nu belangrijk is om een hart onder de te steken met bijvoorbeeld een mooi boeket. Die wordt gratis bezorgd in Doesburg en Angerlo bij een bestelling vanaf 15 euro. ‘Als klanten niet naar de winkel willen komen, kan er natuurlijk telefonisch (0313-410862) of per e-mail (bloemenkunstdoesburg@gmail.com) besteld worden. Wij sturen dan een mail met de bankgegevens, zodat de betaling via de bank gedaan kan worden. Afhalen in de winkel is natuurlijk ook mogelijk. U kunt bij ons contactloos betalen’, laat de eigenaar weten.

12.00 uur, 18 maart
Op Omroep Gelderland doet de Doesburgse coronapatiënt haar verhaal. Het gaat gelukkig goed met haar -> https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2440717/Greet-is-die-eerste-besmette-van-Doesburg-en-zit-nu-thuis-in-isolatie

10.00 uur, 18 maart
Delikasa laat weten open te blijven en dat bestellingen klaar staan of thuis worden bezorgd.

10.00 uur, 18 maart
Monica van kledingwinkel Stijliconen laat weten dat Kleurrijk Doesburg op 4 april is afgelast. In haar eigen winkel is ze gestart met gratis verzending van bestellingen binnen heel Nederland. Over het eventueel aanpassen van openingstijden heeft ze nog geen beslissing genomen. Dus dat blijft bij het oude.

08.30 uur, 18 maart
Kledingwinkel Pand41 meldt dat vanwege het coronavirus de openingstijden zijn gewijzigd. ‘We hebben op vrijdagavond geen koopavond en zijn tot 17.30 uur geopend’.

08.30 uur, 18 maart
Ook Etos past de koopavond aan. Deze vervalt en de winkel is vrijdag tot 18.00 uur geopend.

08.30 uur, 18 maart
Slaapspecialist Ralph Klaassen meldt dat tot nader orde alles wat mensen nodig hebben, van washandje tot matras, ongeacht de prijs gratis wordt bezorgd.

08.00 uur, 18 maart
Dat de reis- en recreatiebranche direct keihard wordt getroffen blijkt uit een indringende mail van Peter Taai, eigenaar van Viking Adventure Sport en man van Dorinde Lensink van Reisburo Lensink. ‘Wij worden snoeihard getroffen door het virus. Alle boekingen staan geparkeerd of zijn geannuleerd, terwijl vaste lasten doorgaan. Onze hardloopreizen naar Schotland, Zweden, Ierland en de topper van het jaar, de Steamtrail lopen, kunnen waarschijnlijk niet doorgaan. Kosten zijn al gemaakt zoals tickets, accommodatie, autohuur. We proberen positief te blijven, maar hopen met jullie dat deze ellende snel voorbij is. En laten we voorop stellen, gezondheid is belangrijker, er liggen nu mensen te vechten voor hun leven. Dan is ons probleem eigenlijk te verwaarlozen. Wat kunnen mensen doen om ons, maar ook onze collega’s uit Doesburg te helpen? Zodra het weer kan en mag, denk aan de ondernemers uit Doesburg. Koop je artikelen of boek je activiteiten bij een Doesburgse onderneming. Sla internet een keer over en loop bijvoorbeeld het reisbureau binnen. Of ga een keer extra een horecagelegenheid in Doesburg bezoeken, zodra het kan. Een team uitje? Dat kan ook prima in Doesburg georganiseerd worden. Zo help je de verloren omzetten enigszins te compenseren en steun je de ondernemer.’

07.00 uur, 18 maart
Ondernemershuis Hanzegilde, waar veel zzp’er werken en waar het een stuk rustiger is dan normaal, heeft een specialist in huis die advies kan geven over het opzetten van een webshop. Juist nu blijkt het van belang om naast een fysieke winkel ook je e-commerce op orde te hebben. Mail naar info@hanze-gilde.nl en stel je vraag aan Suzanne. ‘Langslopen voor vragen of sparren kan ook altijd. Er is vaak wel iemand binnen die mee kan of wil denken op gepaste fysieke afstand’, laat Hanzegilde-eigenaar Jelle Koning weten.

21.00 uur, 17 maart
Folder op de deurmat: ‘Geen paniek. Wij bezorgen nu ook aan huis. Laat uw favoriete snacks nu ook thuis bezorgen via www.ferrysnacks.nl‘.

17.00 uur, 17 maart
Het geplande grote Anjerconcert op zaterdag 18 april in Sporthal De Beumerskamp wordt verzet naar 26 september 2020. De verkochte kaarten kunnen worden bewaard voor het concert in september. Ook is het mogelijk om het geld retour te krijgen door kaarten in te leveren bij de verkooppunten Wereldwinkel en Boek & Buro.

16.00 uur, 17 maart
‘Maak van boodschappen doen geen gezinsuitje’. Dat laat Coop in Doesburg weten. De supermarkt vraagt om alleen boodschappen te komen doen en niet met het hele gezin. ‘Zo voorkomen we samen dat het te druk wordt in onze supermarkten en kunnen we voldoende aftand van elkaar houden’.

16.00 uur, 17 maart
Fred de Brouwer heeft zijn winkel BIJONS Kado in de Kerkstraat gesloten. ‘Gezien de huidige situatie en de snelheid waarmee het coronavirus om zich heen grijpt, heb ik besloten mijn winkel voorlopig te sluiten. Uw en mijn gezondheid zijn wat mij betreft belangrijker’, laat hij weten.

15.45 uur, 17 maart
Esther Markerink van Dierendingen aan de app. Morgen is er markt in Doesburg. Naast Dierendingen is er ook een groenteboer. Dierendingen heeft wel maatregelen getroffen. Zo wordt na iedere pinbetaling het pinapparaat schoon gemaakt. Is er geen handcontact en dragen kraammedewerkers handschoenen. En worden bezoekers gevraagd om niet aan de losse onverpakte snacks te zitten. De markt is woensdag van 07.00 tot 12.30 uur.

15.30 uur, 17 maart
Het zijn ook vreemde tijden voor IJssalon Hendrick. Vrijdag ging de ijssalon na een overname en winterstop weer open met een leuke openingsactie. En zondagavond moest het vanwege de maatregelen direct weer sluiten. Nu is het zo dat de ijssalon wel open mag zijn voor afhaal. Niet om er ter plekke een ijsje te eten. Verder zijn er extra maatregelen zoals anderhalve meter afstand tussen gasten, wordt het ijs alleen in bakjes verkocht en steken de medewerkers zelf het lepeltje in het ijs, en wordt verzocht om contactloos te betalen. Vrijdag 20 maart is de ijssalon weer open van 12.00 tot 21.00 uur.

15.00 uur, 17 maart
Astrid’s Sport & Health-studio is gesloten, maar biedt voor leden online trainingen aan via Fitsnacks.tv. Fitsnacks.tv is een online zender die toegankelijk is op laptop, pc, tablet, smatphone, smart-tv en gewone tv. Dit platform heeft een grote variatie aan korte work-outs voor iedereen. Daarnaast zijn er educatieve video’s te vinden over training en voeding.

15.00 uur, 17 maart
Kaasupdate van Marja Aarts van Delikasa: ‘Als we dan toch thuis zijn laten we het dan extra gezellig maken. Nieuw en ongelooflijk lekker onze Buurvrouw Marijke Lentebock. Je weet niet wat je proeft zo geweldig lekker is deze geitenkaas’.

15.00 uur, 17 maart
Wendy Timmer, accountmanager van de Gemeente Doesburg, aan de lijn. ‘Ik maak van huis uit een belrondje met Doesburgse bedrijven. Er zijn geen paniekverhalen, maar er komen wel vragen over de regelingen voor ondernemers. Ons BBZ-team is opgeschaald om vragen te beantwoorden. Ook kijken we naar evenementen die eraan zitten te komen.’ De gemeente heeft een website gemaakt over het coronavirus.

14.30 uur, 17 maart
Edelsmederij Tobias laat weten open te zijn met reguliere openingstijden. Omdat veel met de hand wordt gemaakt, zijn er geen voorraadproblemen meldt eigenaar Tobias Verschoor. ‘Als opdrachten en reparaties gereed zijn ontvang je uiteraard bericht van ons. Kom ze zo snel mogelijk ophalen. De situatie kan veranderen. Uiteraard houden wij je op de hoogte als dat nodig blijkt. Goed je te kunnen melden dat je onze sieraden ook per mail (info@edelsmederijtobias.nl), Whatsapp (0617165858) of telefoon (0313-474731) kunt bestellen! Laat het ons weten als we je hiermee kunnen helpen. Dan sturen we een mooi ingepakt cadeau per koerier naar je toe.’

14.30 uur, 17 maart
Lekkers2Go, de nieuwe naam van Lekkersz&Zo, doet aan bezorging, biedt afhaal of stuur snoep op. Je kunt telefonisch bestellen via 0313-482221 en met een tikkie betalen.

14.00 uur, 17 maart
Rootz Hair & Care Doesburg laat weten dat op advies van brancheorganisatie ANKO toch open is. Wel met extra maatregelen zoals voldoende afstand tussen de afspraken en bij binnenkomt handen desinfecteren.

12.00 uur, 17 maart
Stadshotel Doesburg heeft nog enkele hotelgasten, laat eigenaar Joost Smelting ons weten. ‘Het zijn zakelijke gasten die nog een aantal dagen blijven. Ze krijgen de maaltijden aangereikt bij de kamer. Over een paar dagen zijn ze weg.’ Het hotel heeft iedere woensdag de ‘aanschuiftafel’ voor buren. Smelting: ‘Deze maaltijden gaan we aan huis brengen’. Volgende week wil Smelting de hotelkamers schilderen onder het mom ‘van de nood een deugd maken’.

09.00 uur, 17 maart
Rootz Hair & Care laat weten dat de brancheorganisatie ANKO het besluit heeft genomen om alle kapsalons te sluiten. Dat betekent dat Rootz Hair & Care tot en met 6 april gesloten is. Alle geplande afspraken worden geannuleerd.

21.00 uur, 16 maart
De Pannenkoekenbakker in het buitengebied van Doesburg is een afhaalservice begonnen. Wie pannenkoeken bestelt, kan ze tussen 16.00 en 20.00 uur afhalen op de parkeerplaats bij het restaurant. Pannenkoeken worden aangeboden met 15% korting. Bestellingen kunnen worden doorgeappt via 0615123372.

20.00 uur, 16 maart
Restaurant De Liefde plaatst op Facebook een liefdevolle boodschap: ‘Liefde is elkaar extra steunen in zware tijden. We wensen jullie heel veel gezondheid en kracht’.

20.00 uur, 16 maart
Brasserie Het Zesde Zintuig is een bezorgdienst gestart. Via WhatsApp (nummer 0628247931) kun je jouw bestelling voor 11.00 uur doorgeven. De bestellingen worden tussen 17.00 een 19.00 uur aan de deur bezorgd. Betalen kan via een tikkie. Er wordt bezorgd in Doesburg en Angerlo en bij een bestelling van minimaal 20 euro is de bezorging gratis. Anders wordt 1,50 euro bezorgkosten in rekening gebracht.

19.00 uur, 16 maart
De politie meldt dat de politie bereikbaar blijft. Zo kun je aangifte doen via online of via nummer 0900-8844. Niet alle aangifte kunnen op afstand. Bij twijfel kun je dus het beste even bellen. Bij spoedgevallen natuurlijk altijd direct 112 bellen.

19.00 uur, 16 maart
De Coop-supermarkt roept op om ‘gewoon’ boodschappen te doen. Op deze manier blijven de voorraden in de winkel op peil en is er voor iedereen voldoende beschikbaar. De laatste dagen verschijnen allerlei berichten om hamsteren. Ook Doesburg lijkt aan deze gekte niet te ontkomen.

17.00 uur, 16 maart
Het jongerencentrum in Doesburg gaat op slot. Cambio Buurtbeheer heeft besloten om alle locaties tot 6 april te sluiten. Circulus-Berkel volgt hierbij de lijn van het RIVM.

11.00 uur, 16 maart
De Doesburgse schrijfster en onderneemster Anneke de Bundel biedt aan om de komende drie weken te koken voor mensen die door de crisis direct hard worden getroffen zoals mensen uit de toneel-, reis-, horeca- en muziekbranche. Via Facebook kun je contact met haar zoeken.

17.00 uur, 15 maart
Vanaf 17 maart gaat De Waag maaltijden bezorgen. Bestellen kan een dag van tevoren, zodat de maaltijden kakelvers aan de deur worden geleverd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg.  

7 reacties

 1. Robert Duis

  Hallo Heer Richard Kok!

  Denk, dat ik namens alle Doesburgers spreek (schrijf in dit geval)
  als ik U laat weten, dat wij Uw nuttige informatie, welke U ons in deze
  woelige periode via Uw website doet toekomen, zeer waarderen!
  “Chapeau!”

 2. Henk Kok

  Geheel met Robert Duis eens, een geweldig initiatief Richard.

 3. Henk Beijen

  Geweldige informatie, mijn dank.

 4. Castillo

  Fijn om zo op de hoogte te worden gehouden. Dank!

 5. Robert Duis

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Signaal_Taptoe.ogg

  Hallo Richard,

  Dank voor het plaatsen van het bericht over 04 Mei 2020 / 19.58 uur
  v.w.b. het spelen van de Taptoe door trompettisten.
  Dit idee is niet van mij, maar komt uit Zutphen waar de trompettisten
  worden opgeroepen dit te doen. Kreeg dit bericht van een bevriende
  muzikant. Zie boven de link v.w.b. de noten die gespeeld worden.
  Misschien aardig om die oproep uit Zutphen ook op jouw site te plaatsen?

 6. Reijnierse

  Ik heb ook mondkapjes genaaid, maar ik hoorde dat ik ze niet meer kan inleveren bij de kledinghersteller, maar bij Ineke van Elk. Ze zei dat het op deze website zou staan, maar ik kan geen adres vinden…?!

 7. Richard Kok

  @Reijniers,
  Ineke van Elk is te bereiken op ccjvanelk@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑