Vergrijzing, verhuizing en stoppen zorgen ervoor dat het aantal vrijwilligers van VVV Doesburg afneemt. Het kantoor is zelfs al lange tijd op maandag gesloten. Dat moet worden opgelost, vindt het bestuur, en daarom worden er nieuwe vrijwilligers gezocht.

De VVV Doesburg is de spil in het toerisme van de Hanzestad en het kantoor wordt bemand door louter vrijwilligers onder leiding van een part-time betaalde kracht. De VVV Doesburg is een non-profit vereniging.

Het team VVV Doesburg is op zoek naar nieuwe gastvrouwen, gastheren en stadgidsen die op vrijwillige basis het leuke en gastvrije team willen versterken en willen bijdragen aan een gastvrij Doesburg.

Gevraagd wordt om vrijwilligers die minimaal 1 dag of 2 dagdelen per week beschikbaar zijn. Het VVV-kantoor is ook op zaterdag open en eens per maand op de Culturele Zondag.

De vrijwilligers staan bezoekers te woord aan de balie en aan de telefoon. Bezoekers kunnen er terecht voor een stadswandeling, torenbeklimming, huifkartocht, toeristische informatie, fiets- en wandelroutes, toegangsbewijzen, VVV bonnen en nog veel meer.

Daarnaast regelen de vrijwilligers arrangementen voor groepen. ‘U zit altijd samen met een andere vrijwilliger op het kantoor, samen weet je meer. Als vrijwilliger bent u onderdeel van een team. Kortom vindt u het leuk om mensen te woord te staan en te helpen met informatie en heeft u tijd over kom dan langs en vraag meer informatie of draai een dagdeel mee. Of wil je als jongere een tijd ervaring op doen om beter op de arbeidsmarkt voor de dag te komen dan is dit misschien voor een tijdje een goede leerschool’, aldus Henk Steinvoort namens VVV Doesburg.

Wie interesse heeft of meer wil weten, kan contact zoeken met VVV Doesburg via info@vvvdoesburg.nl of 0313-479088. Kijk voor meer informatie over Doesburg op www.doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.