De volgende vestingwandeling van dit jaar naar de Hoge Linie in Doesburg vindt plaats op zaterdag 16 mei. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en de Coehoornsingel te Doesburg. Wie mee wil lopen, moet zich vooraf opgeven.

 

Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

 

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen de wandelaars op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

 

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen de deelnemers over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

 

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 13 juni, 18 juli, 15 augustus, 19 september en 17 oktober 2015.