Doesburg komt met Armoedepact

Gemeente Doesburg gaat werken aan een vangnet voor armoede. De gemeente gaat een Armoedepact opzetten en wil zo meer betekenen voor burgers die het hard nodig hebben.

 

Wethouder Peter Bollen is blij met alles wat er in Doesburg al gedaan wordt voor inwoners die het financieel zwaar hebben. ‘We willen de samenwerking verder versterken en de krachten bundelen. Door dit samen te brengen in een Armoedepact kunnen we samen nog meer betekenen voor deze burgers die het hard nodig hebben’.

 

De gemeenteraad heeft op 30 april kennisgenomen van de beleidsnotitie ‘ambities armoedebestrijding’. De raad onderschrijft de visie en de ambities: 1. Armoedepact, 2. financiële ondersteuning en 3. preventie en signalering. ‘Daarmee gaan we nu aan de slag en in juni wordt het plan gepresenteerd aan de gemeenteraad’, aldus Bollen.

 

Gemeente Doesburg is het eens met het aanspreken van de eigen verantwoordelijkheid van mensen. En vindt het ook belangrijk om een steuntje in de rug te geven aan armlastige gezinnen met kinderen of zelfstandigen. Dit vooral om erger te voorkomen. ‘We vinden het erg belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen zonder belemmeringen van armoede’, aldus de wethouder.

 

Samen met betrokken organisaties zijn er binnenkort bijeenkomsten en gesprekken om de ambities te concretiseren. Mogelijkheden zijn:

– invoering van de Gelrepas; in verschillende gemeenten succesvol,

– verbeteren bekendheid van de mogelijkheden zodat mensen eerder hulp zoeken

 

De concretere plannen worden op 24 juni aan de gemeenteraad gepresenteerd. Na de zomervakantie is dan de aftrap van het nieuwe Doesburgse armoedebeleid. Mocht u concrete ideeën hebben over het armoedebeleid en graag willen meedenken dan kunt u contact opnemen met Maaike van der Saag, beleidsadviseur werk en inkomen. U kunt haar bereiken via maaike.vandersaag@doesburg.nl of tel: (0313) 48 13 27.

 

5 reacties

 1. Frans van der krul

  Heb al een tijd geleden naar haar gereageerd en ben benieuwd of ik ooit nog wat hoor van haar.

 2. Theo Houkes

  Goed zo peter bollen zeer goed idee dat is iets waar deze mensen op zitten te wachten eindelijk iets extra s dat is toch de bedoeling
  En ook primma geregeld dat Ton Bulte toch op de plusbus mag gaan rijden

 3. FNVlokaal Doesburg (Frans van der Krul)

  Werd net in kennis gesteld van een bijeenkomst ambities armoedebestrijding en wel op 12 mei om van 14.00 uur t/m 16.00 uur in het gemeentehuis.
  Wat ik vreemd vind is het feit dat de maatschappelijke organisaties zijn uitgenodigd om in gesprek te gaan over hoe we de veranderingen op het gebied van armoede beleid kunnen opvangen.
  Wat ik mis als FNVlokaal Doesburg is een uitnodiging voor deze om mee te kunnen denken of is de FNV geen maatschappelijke betrokken organisatie voor de gemeente Doesburg?

 4. FNVlokaal Doesbrurg (Frans van der Krul)

  Dit, terwijl in het overleg bij de wethouder Peter Bollen was afgesproken dat we als FNV erbij zouden worden betrokken.Jammer!

 5. Theo Houkes

  Jongens nu niet teveel meer praten maar doorpakken al die woorden en opmerkingen vullen geen magen als je van een tientje in de week moet eten en elk dubbeltje om moet draaien is niet prettig moet je zelf is proberen
  Ik weet dat praten jullie hobby is maar daar hebben deze mensen niks aan dus helpen en snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑