Waterpolosamenwerking DWV en ZV De Spreng mislukt

DWV en ZV De Spreng uit Brummen hebben hun samenwerking op het gebied van waterpolo beëindigd. Aanleiding is volgens DWV dat er te veel verdeeldheid heerste in het Brummense kamp over het doorgaan van de vorig jaar opgezette Startgemeenschap. DWV start dit seizoen weer als een zelfstandige waterpolovereniging.

 

Voorzitter van DWV, André Vreman, heeft zondagavond een verklaring naar buiten gebracht over de breuk met ZV De Spreng. ‘Als 2 verenigingen, met hun eigen idealen en culturen, een Startgemeenschap willen vormen, dan vergt dat van ieder lid een inspanning om dit te realiseren. We kenden een “valse start” omdat deze vorm van samenwerking “5 voor twaalf” voor het seizoen 2013-2014 moest worden gesloten. Er zat dus veel druk op de beide besturen en de beheerscommissie, welke het waterpolo moest gaan organiseren voor beide “moederverenigingen’, aldus Vreman.

 

Volgens Vreman zijn er vanaf het eerste minuut veel dingen goed, maar ook fout gegaan. ‘Maar vooropgesteld, allemaal te overzien en te herstellen zolang beide besturen elkaars vertrouwen genieten, maar ook van hun achterban. Medio februari 2014 begonnen de problemen grotere vormen aan te nemen. Terwijl de beide besturen besloten hadden om ook in het seizoen 2014-2015 een Startgemeenschap te vormen, besloot de beheerscommissie waterpolo 2 dagen later het vertrouwen op te zeggen en te stoppen aan het einde van het seizoen’.

 

Omdat beide verenigingen volgens Vreman met elkaar door wilden, werd naarstig gezocht naar een nieuwe personele invulling van deze commissie. Vreman: ‘Dat dit niet gelukt is. ligt volgens ons aan de medewerking van ZV de Spreng. Ik baseer dit op signalen welke destijds zijn opgevangen over ledensteun aan de Startgemeenschap. Het bestuur van ZV de Spreng, in het bijzonder de toenmalige voorzitter, is hierin uiteindelijk alleen komen te staan. Om een lang verhaal kort te maken, de leden van ZV de Spreng hebben zich op hun Algemene Leden Vergadering (ALV), uitgesproken tegen samenwerking in de vorm van een Startgemeenschap’.

 

Volgens Vreman kwam dit besluit voor DWV geheel onverwachts en zorgde het voor veel onrust binnen de beide moederverenigingen. ‘Vooral bij de jeugd welke in de gemengde teams zaten. Want uiteindelijk was dat het doel van de Startgemeenschap zodat alle jeugd in de diverse leeftijdscategorieën een competitie kon worden aangeboden. ZV de Spreng heeft nog wel gevraagd of wij voor deze groep de samenwerking overeind wilde houden, maar uiteindelijk hebben we besloten dit niet te doen. Het uiteindelijke vertrek van de voorzitter van ZV de Spreng, na het genomen besluit op hun ALV, gaf voor ons een heel duidelijk signaal dat deze vereniging sterk verdeeld was als het gaat om samenwerking. Wij als bestuur wilden deze onrust niet de IJssel laten overwaaien naar Doesburg’.

 

Uit de verklaring kan worden opgemaakt dat de relatie tussen DWV en ZV De Spreng bekoeld is. Volgens Vreman zijn veel jeugdleden van ZV De Spreng overgetapt naar DWV. ‘Vanuit het bestuur van ZV de Spreng wordt dit uitgelegd als een soort “vechtscheiding” om het behoud of stelen van elkaars leden. Als bestuur van DWV delen wij deze mening niet. Wij hebben geen ruzie met ZV de Spreng, maar we zijn wel teleurgesteld in hun genomen besluit tijdens hun ALV. Dat de daar aanwezige leden geen oog hebben gehad voor de toekomst van de getroffen jeugdleden en alleen maar aan hun eigen belang hebben gedacht, is voor hen een zorgelijke ontwikkeling. Ik heb het bestuur aldaar de afgelopen week sterkte voor nu en in de toekomst toegewenst’, aldus Vreman.

 

 

1 reactie

  1. Rits van Wijk

    Voor beide verenigingen is het verlies. Ik als oud trainer zie voor DWV verlies in het waterpolo bij de Heren. Ik begrijp dat je als vereniging naar oplossingen gaat zoeken om zeker voor de jeugd en dat al een goede samenwerking is geweest met de Spreng . Ik vind het allen jammer dat hetgeen we hebben op gebouwd in de afgelopen jaren bij DWV en spreek ik alleen nu over het waterpolo gedeelte bij de Heren in een klap teniet is gedaan. En dat dit ene jaar voor beide clubs alleen verliezers heeft opgeleverd. De Spreng heren gedegradeerd uit de 3e klasse bond en de heren van DWV hebben 2 klasse onder hun niveau gepeeld. Jammer. DWV blijft zeker in het hart zitten. !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑