DWV heeft afgelopen zaterdag nummer vier op de ranglijst Proteus uit Twello met 6-8 verslagen. Door de winst staat de ploeg, die vorig jaar nog een niveau lager speelde, op de tweede plaats in de derde klasse. Intussen ontpopt DWV zich als een echte reuzendoder in de competitie. De geblesseerde invaller Berry de Kamp speelde een cruciale rol voor DWV.


Met de winst op de heren van Trivia nog vers in het geheugen, reisden tien heren van DWV zaterdagavond af naar Twello. Proteus 1 was de tegenstander, de huidige nummer 4 van de ranglijst, een plaats onder de mannen uit Doesburg.


De wedstrijd ontpopte zich weer in een titanenstrijd, waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. De 3e klasse bond is zo’n competitie waarbij iedereen van elkaar kan winnen en waarbij het krachtsverlies miniem is.


DWV begon enigszins gehavend aan de strijd. Uitblinker van vorige week, keeper René Giesbertsen ontbrak en Berry te kamp kampte met een ribblessure. Hij zat wel op de bank als supporter en zou later nog zeer belangrijk worden.


In een fysieke strijd werd gevochten op het scherpst van de snede. In deze strijd liepen drie spelers van DWV tegen driepersoonlijke fouten op en dat betekent uitsluiting van de wedstrijd. Teveel emotie en frustratie waren hiervan de oorzaak.


Met deze drie man extra op de bank, zou DWV in ondertal zijn, 6 in plaats van 7, maar Berry te Kamp besloot toch te water te gaan. En niet zonder resultaat, want hij zorgde ervoor dat er een 6-8 stand op scorebord stond na het laatste fluitsignaal.


Setstanden 1-1/2-3/5-6/6-8. Doelpuntenmakers; Thomas Smeenk, Thieme Smeenk, Roy Campschroer, Jan Eenstroom 2x, Eric Janssen, Berry te Kamp 2x.