Sportclub Doesburg heeft zondag in de laatste wedstrijd voor de winterstop goede zaken gedaan in de zesde klasse C. In een thuisduel werd nummer twee VVL uit Lengel met 3-1 verslagen. Door de zege sluit SC Doesburg aan bij de kopgroep.


Na enkele remises in november werd december goed ingezet met eerst een uitoverwinning bij Westendrop vorige week. Afgelopen zondag volgde daarop een thuiszege tegen hoogvlieger VVL.


De zes punten in december brengen het totaal op 21, behaald uit dertien wedstrijden. Doesburg staat daarmee vierde op de ranglijst achter koploper Worth Rheden (34 punten), VVL (25) en Zeddam (24). In de eerste competitiehelft won Doesburg vijf duels, speelde het zes keer gelijk en verloor het slechts tweemaal.


Met de thuisoverwinning op VVL is de winterstop aangebroken. De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar staat op 12 februari gepland. Dan speelt SC Doesburg thuis tegen de hekkensluiter Aerdt. Op 4 maart is de eerstvolgende wedstrijd weer. Dan uit tegen Mariënveld, dat momenteel drie punten minder en een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Doesburg.