Het eerste waterpoloteam van DWV heeft weer eens een overwinning geboekt. Na een reeks van nederlagen en remises pakte de Doesburgse ploeg in Meppel de volle winst tegen MZ &PC De Reest. Jan Eenstroom had met vier treffers een groot aandeel in de 11-8 overwinning.


Na het verlies vorige week in Groningen, vertrokken de mannen van DWV voor het laatst uit Doesburg naar het “Hoge Noorden”. Meppel was “the place to be” dit keer en in het bad wachtte de ploeg van MZ & PC de Reest op hun komst.


De heenreis voorliep voorspoedig, er was van alles te zien onderweg. Niet iedereen oogde topfit bij aankomst, volgens ‘de harde kern’ kunnen ook de Doesburgse nachten lang duren. De tegenstander uit Meppel had nog niet gewonnen in deze competitie, maar om nou te spreken van een zwakke broeder ging interim coach André Vreman te ver.


‘De competitie heeft zich ontwikkeld in duellen waar veel ploegen van elkaar kunnen winnen. Je haalt hier niet zomaar 3 punten weg, je zult ervoor moeten knokken.  Speel je zonder overtuiging zoals vorige week in Groningen, dan krijg je het gewoon lastig’, aldus Vreman, die tevens voorzitter is van DWV.


En lastig kreeg de mannen het, want de hekkensluiter en oude ploeg van aanvoerder Eric Jansen bleef lang bij. Na het 1e part stond er een 1-1 score op het bord, Jan Eenstroom “flipperkaste” de bal in het net vanuit een strafworp, 0-1. Twee minuten later maakte De Reest gelijk, 1-1.


In 2e part kregen de mannen van DWV weer een mogelijk om op voorsprong te komen. Weer vanuit een strafworp verschalkte Jan Eenstroom de keeper, 1-2. Helaas was de voorsprong van korte duur, want Berry moest voor 20 seconden de kant op. Lang wisten de mannen in ondertal de aanvalsdrift van De Reest te weerstaan, maar toch moest Keeper Martin Hofstede vissen, 2-2.


Twee minuten later wist Thomas Smeenk toch DWV weer op voorsprong te brengen, 2-3. Het antwoord van Meppel kwam snel, 3-3. Ook DWV had een snel antwoord, Coen van Vliet schoot 3-4 binnen, maar ook nu weer trok De Reest de stand weer gelijk, 4-4.


Wanneer zouden zij breken? Het verschil moest worden gemaakt in het 3e part. DWV schroefde het te lage speeltempo omhoog en trok ten aanval welke werd bekroond met een fraaie omspeelactie van de keeper door Jan Eenstroom, 4-5. Onmiddellijk reageerde De Reest met een tegenaanval, welke niet direct resulteerde in een doelpunt. Een schot ketste van de paal af, maar bleef op de doellijn achter het hoofd van Martin Hofstede liggen. Ondanks aanwijzingen/-aansporingen van zijn teamgenoten om de bal te keren, wist hij even niet hij was en zo kon het gebeuren dat de bal door de golfslag alsnog in het doel verdween, 5-5.


Weer stoomde Doesburg naar voren. Nu kreeg Thieme Smeenk het op de heupen en roste 5-6 in de touwen. Twee overtalsituaties boden DWV de unieke kans verder uit te lopen, helaas werden deze niet verzilverd. Het doelpunt kwam er toch, ook nu weer was Jan Eenstroom hiervoor verantwoordelijk, 5-7.


In het 4e part speelde DWV de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam niet meer in gevaar. Meppel sputterde nog wel een keer tegen (6-7), maar kon niet voorkomen dat de mannen uit Doesburg verder wegliepen. 6-8 Werd het door Thieme Smeenk. Meppel wist in twee overtalsituaties niet te scoren, dat deed Thomas Smeenk 6-9 wel. Na een tegentreffer De Reest 7-9, sloten Luuk van Ophuizen 7-10 en Berry te Kamp 7-13 de “Doesburgse doelpuntenzak”. Vijf  seconden voor tijd scoorde De Reest voor de statistiek nog een keer tegen 8-11.


MZ & PC De Reest – DWV – 8-11 (1-1, 4-4, 5-7 en 8-11)
Treffers: Thieme Smeenk (2x), Jan Eenstroom (4x), Berry te Kamp (1x) , Luuk van Ophuizen (1x), Coen van Vliet (1x)  en Thomas Smeenk (2x)