Waterpoloteams DWV gaan samen met ZV De Spreng uit Brummen

DWV uit Doesburg gaat een startgemeenschap vormen met ZV De Spreng uit Brummen. Beide waterpoloverenigingen kampen met een groot niveauverschil tussen diverse heren- en damesteam waardoor doorgroeimogelijkheden van talenten wordt beperkt. Een intensieve samenwerking tussen de waterpoloteams moet zorgen voor een gezonde toekomst.

 

Op 14 september gaat de waterpolocompetitie van start. De waterpoloafdeling van DWV Doesburg vormt vanaf dit seizoen een Startgemeenschap met ZV de Spreng uit Brummen. De voorzitters van beide verenigingen, André Vreman van DWV en Anton Jansen van De Spreng, laten weten dat er de afgelopen 2 seizoenen al intensief is samengewerkt om het jeugdteam <17 in de competitie te houden.

 

Anton Jansen over deze samenwerking: Deze is uiterst positief verlopen. In die afgelopen periode is regelmatig contact geweest tussen de besturen van beide verenigingen over het verloop hiervan. In deze gesprekken is ons doel altijd geweest om elkaar te helpen en te versterken. De intentie van een eventuele fusie is hierbij niet aan de orde geweest’.

 

André Vreman vult aan: Kijkend naar het seizoen 2013 -2014, bleek dat we elkaar op meerdere vlakken nodig hebben om teams in de waterpolocompetitie te houden. Hierbij is er gesproken over een startgemeenschap. Een startgemeenschap is een samenwerking tussen twee verenigingen die gezamenlijk teams aan de competitie wil laten meedoen. De teams doen mee aan de competitie onder de naam van de startgemeenschap. Als lid blijf je echter wel lid van je eigen moedervereniging’.

 

Beide voorzitters zijn het erover eens dat een startgemeenschap eigenlijk een “noodzakelijk kwaad” is wil je in de toekomst kunnen blijven overleven. Binnen beide verenigingen is er groot niveauverschil tussen diverse heren- en damesteams en zijn de doorgroeimogelijkheden voor talenten beperkt. Een startgemeenschap geeft deze teams en talenten veel meer mogelijkheden hierin met de uiteindelijke doelstelling om het voor alle leden van beide verenigingen aantrekkelijker te maken.

 

1 reactie

  1. Paul Hamer

    Wie de jeugd heeft en houdt, heeft de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑