Nominaties Snappenburg de Vriesprijs in Doesburg bekend

De jaarlijkse Snappenburg de Vriesprijs maakt op 14 september bekend welke eigenaar van een monumentaal pand in de binnenstad van Doesburg het afgelopen jaar de meest opvallende verbetering heeft doorgevoerd. Er zijn drie panden genomineerd voor de prijs.

 

De drie genomineerde panden zijn Ooipoortstraat 7 (voegwerk en dak), Veerpoortstraat 35 (onder andere pleisterwerk) en Flugi van Aspermontlaan 4 (gevels en dak gerestaureerd).

 

Op 14 september wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de Snappenburg de Vriesprijs. Een jury buigt zich over de drie genomineerde panden. Burgemeester Kees Luesink maakt de winnaar bekend tijdens de Open Monumentendag op 14 september in de Martinikerk.

 

‘De Snappenburg de Vriesprijs wordt toegekend aan de eigenaar/bewoner van een pand in de binnenstad waaraan een opvallende verbetering is aangebracht. Zo worden er vooraf een aantal panden genomineerd voor de prijs en daaruit maakt de jury dan een keuze’, aldus Roel Feltmann, bestuurslid van Monumentenvereniging 15 April 1945 Doesburg.

 

De Snappenburg de Vriesprijs wordt sinds 1995 jaarlijkse uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de oud-gemeentesecretaris en oprichter van de Monumentenvereniging.

 

2 reacties

 1. robert duis

  @Jury Snappenburg de Vries prijs.

  Graag opgave van de namen der dames en heren die de NOMINATIES hebben aangewezen.

  Vraag mij ernstig af of het pand Heerenstraat 2 ook “meegewogen” is?

  Onze voordeur is “onder handen genomen” en dat moet toch wel € 100.00 NUON minder stookkosten opleveren per jaar!
  En dan heb ik het nog niet over zo vele andere kleine “verbeteringen” die Rob Rietman aanbracht ……:-)))))

  Wat een onzin! Hebben wij niets beters te doen?

  Had liever die mooie BOOM in de binnenstad laten staan!

 2. R. de maar vree

  waarom maken bepaalde mensen zich druk om een boom op de markt vraag me af waarom niet over al die mooie bomen op de doormansingel dat is eeuwig zonde en dan ook nog ze hadden van te voren moeten weten dat ze weg moesten omdat de tegels omhoog kwamen nu weer extra onkosten wat niet nodig was geweest weg gegooit geld maar om z,n hijsa te maken over 1 boom vind ik een kolder vind het heel erg dat al die mooie bomen op bovengenoemde singel weg moeten ipv zichg druk te maken over 1 boom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑