PvdA enquêteert ondernemers over binnenstad Doesburg

PvdA Doesburg is een enquête gestart onder ondernemers in de binnenstad van Doesburg. De politieke partij wil graag van de ondernemers zelf horen hoe ze denken over de ontwikkeling in de binnenstad van Doesburg. ‘Iedereen praat over ze en heeft een mening. Wij laten ze zelf aan het woord’, aldus Yvonne Irving van PvdA Doesburg.

 

Vrijdagavond en zaterdag hebben leden van PvdA Doesburg winkels bezocht om daar een enquêteformulier achter te laten. Naast winkels in de binnenstad van Doesburg krijgen ook horecagelegenheden een formulier.

 

‘De leegstand in de binnenstad het is de laatste tijd onderwerp van gesprek. Iedereen heeft er een menig over en de ideeën vliegen over de tafel. Wij PvdA Doesburg willen graag van de ondernemers weten hoe ze over bepaalde vraagstukken denken’, aldus Irving, die laat weten dat voor deze vorm is gekozen omdat niet alle winkels lid zijn van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV).

 

De vragen die aan de orde komen gaan onder andere over de suggestie om de drie hoofdstraten in de binnenstad volledig af te sluiten voor verkeer, over hoe gedacht wordt over het plan om van de parkeerplaats achter Albert Heijn een blauwe zone te maken, of het zinvol is om een koopavond te hebben en of de wens er is om op zondag open te gaan.

 

De uitkomsten van de enquête worden via de media gedeeld met de ondernemers en inwoners van Doesburg. ‘Met de inbreng van de ondernemers gaan we in het college en de gemeenteraad aan de slag. Dan zullen wij bij vraagstukken en voorstellen de mening van de ondernemers meenemen. De PvdA gaat zich 100 procent inzetten voor een vitale binnenstad’, aldus Irving.

 

10 reacties

 1. robert duis

  @PvdA.

  Goed initiatief om als Politieke Partij de ondernemers te vragen:
  “Wat zij zelf van het leegstand-probleem- en de mogelijke oplossingen daarvoor denken!”

  Zie wel een indicatie dat de PvdA zal vragen:
  “Wilt U uw winkeldeur op de zondagen openen?”

  Zie GEEN indicatie dat de PvdA zal vragen:

  “Sluit U Uw winkel-deur gedurende de middag-pauze?” …… met een vervolgvraag na het antwoord: “Neen”:

  “Acht U het niet verstandig om tijdens de middag-pauze geopend te blijven”…. met een vervolgvraag na het antwoord: “Neen”:

  “Welke argumenten voert U aan om de zaak tijdens de middag-pauze op slot te doen?” en
  “Bent U niet bang dat U nodeloos OMZET zal missen van mensen met een baan in Doesburg en niet woonachtig in Doesburg?”

  Indien deze vragen niet in het onderzoek staan ….. dan is mijn oproep (suggestie)
  op deze website enkele weken geleden …….
  voor de man met de korte achternaam geweest ……:-))))

 2. Frans van der Krul

  Hopelijk komt er een groot respons op deze enquête.het zal een moeizame weg worden om winkeliers op 1 lijn te krijgen.
  Ik hoop dat er ook een enquête komt van de PvdA bij de inwoners hoe deze de winkelstad zouden willen zien, en deze vergelijken met die van de winkeliers, kijken of er een match is.

 3. Peter van den Broeke

  En weer een initiatief voor een enquete onder de ondernemers. Hoe moeilijk is het wanneer de binnenstad ondernemers zelf niet eens de neuzen één kant op krijgen. Afgelopen tijd wel eens opgelet welke openingstijden de ondernemers hanteren? De ene gaat oom negen uur open de andere om half tien, de ene blijft tussen de middag open en de andere is dicht (niet meer van deze tijd!), vijf uur dicht, half zes dicht, zes uur dicht. Een wildgroei! DOV laat zich niet meer gelden, heeft weinig meer te zeggen. Dames en heren ondernemers, zet die neuzen dezelfde kant op en zorg dat jullie een vuist kunnen maken als gesprekspartner. Dit bereik je alleen door je te verenigen. Denk eens niet alleen aan je eigen winkel maar zie het grotere plaatje voor je, alleen dan kun je overleven.
  Wanneer een consument eenmaal voor een dichte deur heeft gestaan omdat de openingstijden onduidelijk zijn in Doesburg, gaat deze naar een van de omliggende plaatsen en krijgen ze daar de service die men wenst dan zijn jullie die klant kwijt! Op die manier kun je nog zoveel enquetes houden maar deze zullen een stille dood sterven.
  Denk ook eens serieus over de afsluiting van de binnenstad voor gemotoriseerd verkeer. De consument, JULLIE KLANTEN, willen veilig over straat en niet omver gereden worden door een auto. In de meeste plaatsen waar het verkeer geweerd wordt in de binnenstad is het gezellig druk. Dat kan ook in Doesburg!!

 4. Hanneke Hoed

  Ik sluit me helemaal aan bij Peter van den Broeke !

 5. robert duis

  https://www.google.nl/search?q=Hooftstraat&client=firefox-a&hs=783&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7CokUumPIcWV0QXb7IGYBA&ved=0CHEQsAQ

  @Dames/Heren Winkeliersin Doesburg.

  Een stad zonder auto-verkeer is een mens zonder “bloed in de aderen”.
  Een binnenstad afsluiten voor autoverkeer is het allerdomste wat gedaan kan worden.
  Zie de foto-reportage van de belangrijkste winkelstraat van Nederland.

  Stuur een afvaardiging van Uw “groep” naar de PC Hooftstraat en bekijk eens een paar uur de situatie ter plekke.
  U kunt aldaar leren hoe het “moet!”

 6. Bert Stulp (GroenLinks)

  Weer een enquête? Heeft niet het DOV zelf nog maar kort geleden een onderzoek onder zowel ondernemers als onder Doesburgers gehouden? Wat is er met de uitkomst gedaan? Volgens mij helemaal niets.
  Heeft het daarom wel zin om nu alweer een nieuwe enquête te houden? Uit de DOV enquête bleek volgens mij dat de ondernemers zeer verdeeld reageerden. Dan zal nu wel niet anders zijn.
  Daarom denk ik dat nu de politiek aan zet is. College: kom met een aantal plannen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Beperk je niet alleen tot het kernwinkelgebied maar neem de hele binnenstad mee in de planvorming. Vervolgens kan iedereen dan zijn zegje doen over de verschillende opties en kan er uiteindelijk gekozen worden. De discussie over wel of geen auto’s in de winkelstraten duurt nu al minstens dertig jaar. Een slagvaardig college moet er voor zorgen dat deze discussie nu eindelijk eens afgerond wordt. Of is dit iets wat we beter over de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 heen kunnen tillen?

 7. Peter van den Broeke

  Ik hoop niet dat Doesburg vergeleken wordt met de PC Hooftstraat! Deze vergelijking gaat daar al volledig de mist in.
  Kijk bijvoorbeeld eens naar Raalte. Die vergelijking is een stuk beter. De winkelstraten afgesloten en nagenoeg gelijke openingstijden zorgt voor een constante consumentenstroom. Het ene heeft onlosmakelijk met het andere te maken.

 8. Mark Jansen

  De ondernemers van de binnenstad??
  Dat zijn winkeliers kennelijk.
  ZZP ‘ers zonder winkel en met andere nering worden daar kennelijk niet toe gerekend,
  terwijl zij mee kunnen en willen doen met het meedenken over het leefbaar maken van de stad.
  Heel veel kleinere ondernemers en winkeliers hebben de stadsregisseur nooit op
  bezoek gehad, zodat het lijkt alsof de ‘belangrijke’, ‘grotere´ ondernemers een streepje voor hebben
  en dat met deze enquête bevestigd wordt.

 9. Patrick Ott

  vragenlijst? Jullie lijken de SP wel

 10. Yvonne Irving PvdA

  Binnenkort maken wij (PvdA Doesburg) de uitkomst van de vragenlijst bekend via de media.
  36 winkeliers hebben de vragenlijst ingevuld. ZZPers zonder winkel hebben wij niet meegenomen omdat wij vooral gevraagd hebben naar openingstijden, afsluiting binnenstad, en parkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑