Zwemsters van DWV uit Doesburg hebben tijdens zwemwedstrijden om de Gelderse B Kampioenschappen in zwembad Rozengaarde in Doetinchem op 31 mei en 1 juni meerdere medailles binnengehaald.

 

Op de 1e wedstrijddag werden er gelijk 3 medailles binnengesleept. Daniëlle Staal was op de 100 meter schoolslag in haar leeftijdscategorie veel te sterk voor de concurrentie. Met een tijd van 1.47,74 bleef zij de nummer 2 en 3 ruim voor en mocht zij op de hoogste tree van het ereschavot plaatsnemen.

 

Daarnaast was het de beurt aan Mandy Snelder om met eremetaal “aan de haal” te gaan. Op het nummer 100 meter rugslag was het spannend en bleven de nummer 1 tot en met 3 lang dicht bij elkaar. Uiteindelijk kon Mandy niet mee met de strijd voor de eerste twee plaatsen en moest zij met een tijd van 1.14,38 genoegen nemen met een 3e plaats.

 

En bijna aan het eind van de 1e dag viel Mirte Bruins ook nog in de prijzen. Ook hier was het op de 50 meter vlinderslag ongemeen spannend tot het eind. Binnen zeventiende van een seconde pakte Mirthe de 3e plaats in een tijd van 40,69.

 

Op de 2e wedstrijddag bleef de oogst van DWV beperkt tot 1 medaille voor Karen van den Anker. Op haar nummer, de 100 meter schoolslag, moest zij met een tijd van 1.29,54 een volle seconde toegeven op de nummers 1 en 2.

DWV 600