In het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober besteedt Wereldwinkel Doesburg extra aandacht aan de jubilerende Dopper. Een dopper is een duurzame stevige kunststoffles die een alternatief vorm voor de wegwerp waterflesjes van de supermarkt.


Meer en meer wordt wereldwijd duidelijk dat we duurzaam moeten omgaan met onze grondstoffen en ons milieu. De ontdekking van de plastic soep in de oceanen heeft velen de ogen nog verder geopend. We gooien per dag meer dan 500.000 plastic flesjes weg. Veeg al dat plastic bij elkaar en je hebt een eiland zo groot als Spanje en Frankrijk

 

Er zijn mooie initiatieven om de rommel in zee op te ruimen, maar laten we ook werken aan de bron: vermindering van plastic afval. Daarom is er een handig waterflesje ontwikkeld, de Dopper.

 

De Dopper is een ideaal herbruikbaar waterflesje voor onderweg. In tegenstelling tot wegwerpflesjes is hij makkelijk met een afwasborstel schoon te maken. Bovendien kan hij zo de vaatwasser in (tot 65 graden). De inhoud is iets minder dan 500 ml.

 

De bovenste helft van het flesje is ook te gebruiken als beker. De Dopper is verkrijgbaar in trendy kleurenkleuren: rood, oranje, wit, blauw, groen en nu ook in turquoise en paars. De Dopper wordt klimaat-neutraal in Nederland geproduceerd en is vrij van BPA, dus zonder schadelijke stoffen.

 

Een deel van de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten in Azië en Afrika. Er zijn losse doppen met drinktuitje en ook gewone doppen zijn los te koop, handig als je er eentje bent kwijt geraakt.