Afsluiting IJsselbrug Doesburg verschuift naar januari 2016

De afsluiting van de IJsselbrug Doesburg vindt pas plaats in januari en februari 2016 en niet in november en december van dit jaar, zoals eerder is gemeld. Daartoe heeft Rijkswaterstaat besloten na een verzoek van Stichting Centrum Belang Doesburg. Recent hebben de ondernemers aangegeven overlast te verwachten tijdens drukke periode van de feestdagen.

 

De wijziging in de planning was mogelijk door goed overleg tussen Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, aannemer CT deBoer en de gemeente Doesburg. De afsluiting van de IJsselbrug is nodig vanwege de vervanging van het betondek van de brug. Deze werkzaamheden stonden oorspronkelijk gepland voor november en december van dit jaar. Deze periode was tot stand gekomen na overleg met alle belanghebbenden.

 

In verband met de start van de werkzaamheden voor Traverse Dieren was het daarbij noodzakelijk om de hoofdrijbaan van de IJsselbrug voor 1 januari 2016 weer open te stellen voor verkeer. Na het verzoek van de Doesburgse ondernemers is Rijkswaterstaat in overleg getreden met de provincie, de opdrachtgever voor Traverse Dieren. Naar aanleiding daarvan is er een mogelijkheid gevonden om de afsluiting na de feestdagen te laten plaatsvinden. Aannemer CT deBoer haalt andere werkzaamheden naar voren, zodat het werk aan de brug blijft doorgaan.

 

De afsluiting van de hoofdrijbaan van de IJsselbrug wordt verschoven naar januari en februari 2016. De afsluiting gaat drie tot zes weken duren. De precieze data worden later bekend gemaakt. Fietsers blijven tot de afsluiting in beide richtingen gebruik maken van het zuidelijke fietspad. Gemotoriseerd verkeer ondervindt tot de afsluiting geen hinder.

 

Weggebruikers kunnen actuele informatie over de werkzaamheden vinden in de App ‘IJsselbrug Doesburg’ (zowel Android als Apple) of via het algemene informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Specifieke informatie over de werkzaamheden en informatie over de verkeersregelinstallatie voor brede voertuigen is te vinden op de website van de CT deBoer: www.ctdeboer.nl/doesburg-ijsselbrug

5 reacties

 1. robert duis

  @Rijkswaterstaat.

  “Chapeau” …… voor deze flexibiliteit!

 2. Rene Putman

  Chapeau?
  Hoe ondoordacht is ondernemend Doesburg? In de zomer kon het niet vanwege de toeristen. En ze bedenken nu opeens: “oh ja… we hebben ook nog Sinterklaas en Kerst, laten het nog even doorschuiven”
  Ik heb met collega’s een carpoolsysteem opgezet met pendelen over de brug. Kunnen we weer opnieuw beginnen met regelen en plannen. Doesburg bedankt!

 3. robert duis

  @Rene Putman.

  Sorry van mijn “Chapeau!”

  Zit vooral niet in de put man …. of is Rene een dame?

  Wil altijd komen helpen met het omzetten van Uw carpoolsysteem.
  Zo ben ik dan ook wel weer.

 4. Peter van den Broeke

  Dus toch een “Chapeau!” maar dan voor de heer Robert Duis. Komt het toch allemaal goed. Naar mijn mening is een goed doordachte afsluiting van de brug beter ondanks dat er aan de andere kant een nieuw carpool systeem opgezet moet worden. Heren, succes met de samenwerking.

 5. Frans van der krul

  Zeker Chapeau,
  Maar rijden we ons dan niet vast op dat moment in Dieren ivm de Traverse?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑