‪Zaterdag 14 mei wordt weer de jaarlijkse World Fairtradedag gevierd bij de Wereldwinkels, dus ook in Doesburg. Deze internationaal gehouden Fair Trade Dag sluit de Fairtradeweek af die gehouden wordt van 9 tot en met 14 mei.

Het is een wereldwijd festival van activiteiten dat bijdraagt aan het gevecht tegen armoede en uitbuiting, tegen klimaatverandering en de economische crises die de grootste impact hebben op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

‪Op 14 mei staat de Doesburgse Wereldwinkel met een kraam voor de winkel aan de Ooipoorstraat met als thema: “Water”. Één op de negen mensen in de wereld heeft geen veilig schoon drinkwater ter beschikking en is dus voor veel bevolkingsgroepen nog steeds een luxe!

Op de kraam is er aandacht voor producten die met water te maken hebben, zoals de “Dopper”. Zo wordt bijvoorbeeld een deel van de opbrengst van dit duurzame product besteed aan het verkrijgen van schoon drinkwater in Nepal.

Maar ook glaswerk, watercocktailboekjes en “Seepje”, een natuurlijk wasmiddel. Dit wasmiddel bestaat uit de vruchten van de Sapindus Mukorossi, die volop groeit in Nepal. De zeep in de schillen van deze vrucht komt vrij als ze in aanraking komen met water.

De gehele dag worden er diverse zomerse watercocktails aangeboden om te proeven.