De VVD Doesburg heeft twee hooggeplaatste VVD’ers op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten rondgeleid door Doesburg. Nummer drie op de lijst, Marieke Schriks, en nummer vier, Chris van den Bos, bezochten onder meer enkele Doesburgse bedrijven.


Het werkbezoek vond donderdag 17 februari plaats. Na een korte lunch bij Bertram & Brood in het centrum van de stad begon het daadwerkelijke bezoek. Het programma omvatte een viertal voor Doesburg belangrijke bedrijven.


Een van de bezochte bedrijven was Dremefa. Daar kreeg de delegatie onder leiding van de Doesburgse VVD-leider Ellen Mulder-Metselaar een rondleiding door de fabriek.


Beter Horen was de volgende stop met een gesprek met  Van Schoonderwalt over het gevestigd zijn van een Nederlands hoofdkantoor in een kleine stad in de Achterhoek en de daarmee samenhangende issues zoals bijvoorbeeld werkgelegenheid en vervoer.


Bij Jachtwerf Doesburg bezocht de delegatie het botenbouwproject. ‘De kandidaten waren onder de indruk van het schip maar nog meer van de resultaten die met dit project bereikt worden, jongeren begeleiden naar een toekomst’, aldus Mulder-Metselaar.


Het laatste bezoek was aan de firma Robaard. Daar kregen de VVD-kandidaten in korte tijd veel te zien en te horen. Dit kleine bedrijf verhuurt gereedschap, maar maakt ook als interieurbouwer bijvoorbeeld keukens en kasten op maat.


Mulder-Metselaar: ‘Het was een middag waar zowel de PS-kandidaten als de betrokken bedrijven elkaar leerden kennen teneinde elkaar te kunnen vinden wanneer dat nodig is’.