Hotel – Restaurant Doesburg, aan de IJsselkade in Doesburg, is dinsdag 1 maart van 13.00 tot 17.00 uur het decor voor antiquair, taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij taxeert dan oude antieke boeken, handschriften en oude Bijbels.


Molendijk houdt twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)Bijbels, theologie en topografie. Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen.


Hij wordt deze dag vergezeld door Durk de Jong uit Oude Mirdum. Durk staat Arie Molendijk al jaren terzijde en heeft de taxatie van oude ansichtkaarten tot zijn specialiteit gemaakt.


Voor taxatie wordt 3 euro gevraagd per persoon en gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en de staat waarin het boek verkeert.


Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.