Werkgroep vitalisering Binnenstad Doesburg van start

Gemeente Doesburg, Stichting Stadsmanagement, DOV en vastgoedeigenaren hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk aan de vitalisering van de binnenstad van Doesburg te werken. Begin juni waren, op initiatief van Stichting Stadsmanagement en gemeente, vastgoedeigenaren uitgenodigd om op het stadhuis te spreken over onder meer de aanpak van leegstand. Hieruit is een kleinere werkgroep ontstaan, waarin genoemde partijen allen vertegenwoordigt zijn.

 

 

Deze werkgroep is op 17 juni bijeengekomen. Ondanks de gedeelde zorgen worden voor onze prachtige historische stad vooral ook kansen gezien. De werkgroep gaat de komende tijd concreet aan de slag met de mogelijkheden om etalages tijdelijk te vullen met kunst. Daarnaast wordt gekeken naar welk soort detailhandel behoefte is in Doesburg en gaan we actief op zoek naar nieuwe ondernemers. Er bestaan nog veel meer ideeën, die de komende tijd verder uitgewerkt gaat worden.

 

De werkgroep bestaat uit Martin Beijer (Stichting Stadsmanagement en Doesburgs Goed), Herman Geereking (vastgoedeigenaar), Hanneke Hoed (DOV), Hans Hoogenkamp (makelaar), Marja Aarts (ondernemer), Werner van Dinter (Kamer van Koophandel), Henk Westra (wethouder) en Angelique Beem (bedrijfscontactfunctionaris).

 

4 reacties

 1. Wil Verlaan

  De laatste weken waren er regelmatig geluiden te horen dat de gemeente niets deed aan de leegstand in de binnenstad. Begrijpelijk want je ziet de toeristen al langs lopen, de terrassen vol en steeds meer winkels leeg. Nou, het ging mij soms ook niet snel genoeg! Dan lijkt het erop of er niets gebeurt. Intussen is er dan toch wel druk overleg. Nu dan eindelijk de handen aan de ploeg. Kan niet wachten totdat ik de eerste mooie etalages zie. Zou het nog kunnen voor de schoolvakanties? Dank aan alle partijen die zich hier voor inzetten!

 2. sabine de bruin

  graag zou ik informatie willen hebben over het meedoen van etalage kunst in doesburg.
  waar kan ik me aanmelden ?
  groet,
  sabine de bruin

 3. Arvid Ehlert

  Sabine,
  Aanspreekpunt voor de kunstenaars is Marja Aarts van Delikasa. In beginsel is het de bedoeling vooral kunstenaars zonder eigen werk/expositieruimte de kans te bieden, maar alles is bespreekbaar. ps: Mooi werk op je website.

 4. Isabella Groot Nuelend

  Dag,

  Zou ok wel met vilt workshops mee willen doen !
  activiteiten voor jong & oud ! leuk !
  Zelf werkte ik 13 jaar lang in de zorg, nu zoek ik werk. !
  Heb dus interesse.

  Groetjes Isabella Groot Nuelend – Weigl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑