Haringparty Doesburg: 5.555 euro voor De Roode Tooren

De eerste Doesburgse Haringparty heeft 5.555 euro opgebracht voor het goede doel. Donderdagavond 20 juni zorgen de ruim honderd aanwezigen via het veilen van haringvaatjes voor een riante cheque. De cheque werd in ontvangst genomen door Rinus Rabeling, die met het geld een vitrinekast kan laten bouwen voor Streekmuseum De Roode Tooren.

 

In Gasthuis du Soleil was ‘tout Doesburg’ verzameld om te genieten van haring en korenwijn, om te netwerken en om een bod te doen op een van de twee te veilen vaatjes haring. Aanwezig waren onder andere burgemeester Kees Luesink, de nieuwe wethouders Peter Bollen en Ellen Mulder-Metselaar, en tal van ondernemers en andere prominenten uit Doesburg en directe omgeving.

 

Twee veilingen – een per opbod en een Amerikaanse veiling – zorgden voor een cheque van 5.555 euro, flink meer dan de organisatoren Jan Strating en Martin Beijer vooraf hadden verwacht. Het eerste vaatje ging naar de Stichting Samenwerkende Industrie Doesburg. Het tweede vaartje kwam via havenmeester Ap Schrader in handen van Doesburgs Goed, de exploitant van de passantenhaven.

 

Voorzitter Dorinde Lensink van Rotary Doesburg overhandigde de cheque van 5.555 euro aan Rinus Rabeling van Streekmuseum de Roode Tooren. Rabeling wist te melden dat het bedrag in combinatie met een gift van het Anjerfonds en wat eigen geld voldoende is om tot aanschaf van de vitrinekast over te gaan. ‘In het voorjaar van 2014 wanneer Doesburg 777 jaar stadsrechten heeft, is de eeuwenoude boomstamkano te bezichtigen in de nieuwe vitrinekast in de kelder van het museum’, aldus Rabeling.

 

Mede-organisator Jan Strating zegt uitermate tevreden te zijn over de eerste Doesburgse Haringparty. ‘Kort voor de start, hield het op met regenen. We hebben geweldig veel publiek gehad. Iedereen was enthousiast. Martin (Martin Beijer, red.) en ik hadden vooraf gehoopt iets van 4.000 euro op te halen. Dat het dan 5.555 euro is geworden, is fantastisch. Van mij mag dit een traditie worden’, aldus Strating.

 

Tip
Op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl vindt u een uitgebreid fotoverslag de eerste Doesburgse Haringparty.

 

Op Flickr.com vindt u het complete fotoverslag.

 

2 reacties

 1. Martin Beijer

  Richard,
  Hartelijk dank voor het mooie verslag over de EERSTE DOESBURGSE HARINGPARTY.
  Wij trots op het resultaat maar zeker ook over de fantastisch sfeer tussen de bezoekers onderling.
  Een prachtige Netwerk bijeenkomst.
  Diegene die er niet waren hebben wat gemist.
  Zij zijn nu al voor het volgendjaar uitgenodigd.
  Nogmaals dank.
  mede namens Jan Strating.
  Martin Beijer

 2. rene van doornum

  Hi Richard,

  Prachtige weergave van de geweldige sfeer tijdens de haringparty! En wat hebben we gemazzeld met het weer he! Hoe bestaat het: Om 16.15 stopt het regenen en daarna zonneschijn tot ver na 21.00 uur…da’s karma kerel!!
  Bedankt voor al je moeite en tot de volgende keer!

  Rene.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑