Wethouder Henk Westra blijft bij beslissing ondanks verzoek D66

Het is D66 Doesburg niet gelukt om wethouder Henk Westra op andere gedachten te brengen. Westra blijft bij zijn mening dat hij niet beschikbaar is voor de functie van wethouder in de nieuwe coalitie van de gemeente Doesburg.

 

Dat blijkt uit een verklaring van fractievoorzitter Wil Verlaan, die gisteravond tijdens een vergadering van D66 probeerde Westra weer binnenboord te krijgen.

 

‘In een afdelingsvergadering hebben de leden van D66 Doesburg Henk Westra gevraagd op zijn besluit om geen nieuw wethouderschap aan te gaan, terug te komen. De bijeenkomst werd gekenmerkt door wederzijds respect en begrip. Dit heeft echter het besluit van Henk Westra niet veranderd’, aldus Verlaan.

 

D66 Doesburg zal op zoek gaan naar een nieuwe wethouder. Verlaan: ‘De coalitiebesprekingen kunnen gewoon doorgang vinden zoals gepland. De onderhandelende partijen zijn nog niet toe aan het onderwerp ‘wethouders’. Komende weken wordt eerst onderhandeld over het coalitieprogramma en de samenstelling van de portefeuilles. Daarna wordt het college samengesteld. D66 heeft er vertrouwen in dan opnieuw met een goede kandidaat te kunnen komen. D66 spreekt zijn dank uit naar Henk Westra, die op economisch gebied grote stappen heeft gemaakt in het belang van Doesburg’.

 

Zaterdag werd de Doesburgse politiek opgeschrikt door de mededeling van Westra dat hij niet beschikbaar is voor een wethoudersfunctie in de nieuwe coalitie. Westra liet weten zich terug te trekken als kandidaat omdat hij volgens eigen zeggen niet de vanzelfsprekende kandidaat was. Verlaan liet daarop weten dat Westra wel de enige kandidaat namens D66 was voor een wethoudersfunctie.

1 reactie

  1. Frans Schilderman

    Geen commentaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑