Palmpaasoptocht Doesburg op zaterdag 12 april

De traditionele Palmpaasoptocht in Doesburg vindt op zaterdag 12 april plaats. Kinderen kunnen zich vanaf 10.30 uur verzamelen voor Streekmuseum De Roode Tooren in de Roggestraat. Om 11.00 uur start de optocht.

 

Deelname aan de jaarlijkse Palmpaasoptocht is gratis. De optocht gaat door de straten in de binnenstad van Doesburg. Jaarlijks lopen er vele tientallen kinderen onder begeleiding van ouders mee met de tocht. Het zorgt voor een gezellige wandelsfeer.

 

3 reacties

  1. Sandra

    Wie organiseert deze optocht? Is het de bedoeling dat de kinderen zelf al een versierde palmpasenstok meenemen of krijgen zij deze vooraf aan de optocht?

  2. Hanny ten Dolle

    De kinderen moeten zelf een versierde palmpaas stok meenemen.

  3. De Palmpaasoptocht wordt al bijna veertig jaar georganiseerd door de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh en haar Streekmuseum De Roode Tooren. De kinderen dienen zelf voor een palmpaasstok te zorgen. Meestal worden deze stokken overeenkomstig streek- of familietradities door de kinderen samen met hun ouders (maar vaker met de grootouders) gemaakt. Belangstellenden kunnen we op verzoek informatie hierover per email toesturen (info@deroodetooren.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑