Wethouder Jansen wil verruiming isolatiesubsidie

Wethouder Fred Jansen van De Stadspartij Doesburg gaat aan de Provincie vragen om de subsidieregeling voor isolatie van woningen te verruimen. De isolatiesubsidie voor woningeigenaren van huizen die voor 1980 zijn opgeleverd met een maximale WOZ-waarde van 350.000 euro is verlengd, zo maakte de gemeente vorige week bekend.


Het initiatief van wethouder Jansen om de Provincie te vragen de regeling te verruimen wordt door de Stadspartij gemeld op Twitter. Om welke verruiming het gaat, wordt niet kenbaar gemaakt.


Vorige week liet de gemeente weten dat de huidige subsidieregeling met een jaar wordt verlengd. De subsidie bedraagt een derde van de kosten van isolatie met een maximum van 500 euro.


De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland. Inwoners in Doesburg die in aanmerking willen komen voor deze maatregel kunnen een formulier afhalen bij de publieksbalie van het gemeentehuis of via de website www.doesburg.nl.


Zie ook:
Isolatiesubsidie Doesburg met jaar verlengd

14 reacties

 1. Yvonne Irving PvdA

  Ik verbaasde mij alover de tweet van de stadspartij! Ik ben aanwezig geweest tijdens de laatste raadsvergadering op 17 februari en heb hem vandaag even terug beluisterd.
  Ik hoor wethouder Jansen niet zeggen dat hij alsnog met de provincie gaat praten over veruiming van de subsisie! Ik hoor hem zelfs zeggen dat hij geen zin heeft om te sparren met de provincie. Dat de subsidie met een jaar is verlengd is al heel mooi.

  De PvdA is blij met de verlenging van een jaar en begrijpt dat het niet mogelijk is om alsnog het bedrag te verhogen van 500 euro naar meer. Dan was dat in 1e instantie al wel goed gekeurd.
  30 mensen hebben er al gebruik van gemaakt. Met iets meer publiciteit hopen we dat de pot dit jaar leeg gaat!
  Dus bent u nu uw woning aan het isoleren of bent u dit van plan .laat die 500 euro dan niet op het stadhuis liggen! Vraag de subsisie aan. De gemeente is zelf zo soepel dat men achteraf de subsidie nog kan aanvragen dat werd vorig jaar al door de wethouder in VROM toegezegd.

 2. Rob

  @ Yvonne. Ik verbaasde mij zo wie zo al over het bericht want tijdens de raadsvergadering was het juist de Raad die aandrong op actie van de wethouder richting de provincie. De wethouder wekte niet de indruk om, ook na aandringen van de Raad, alsnog met de Provincie te gaan praten. Dat hij dat alsnog gaat doen is natuurlijk prima, maar het initiatief lag niet bij de wethouder!

 3. Nico Daalhuizen

  Maar zeggen jullie Yvonne en Rob dan dat de twitterberichten van De Stadspartij onbetrouwbaar zijn? Wie zit er achter het twitter adres? Jansen zelf?

 4. Frans van der Krul

  Maak meer gebruik van deze regeling, want op is op?
  De subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland en de gemeente voeren deze uit.
  Alleen jammer dat de ca 40% van de Doesburgse woningen hiervan geen gebruik kan maken.(huurwoningen)Mensen met een laag inkomen wonen vaak in de goedkoopste woningen met huurtoeslag en krijgen dus een hoge energie rekening(oa flats Koppelweg)Zou dit ook voor hen kunnen worden geregeld?Woningbouw Ver dwingen om bv isolatie glas te laten plaatsen zonder huursverhoging.En dit zou dan weer een mooie taak kunnen zijn voor de wethouder MO.Samen optrekken?Duo Jansen/Bouman!

 5. Appie

  In de commissie vrom heb ik namens de stadspartij de vraag gesteld of het mogelijk was de regeling te versoepelen dat was volgens de wethouder niet zomaar mogelijk omdat de provincie deze regeling heeft opgesteld. De commissie vrom was een week voor de raadsvergadering. Inmiddels is er een brief naar de provincie met de vraag om de uitkering te verhogen van €500,- naar €1000,- . Dus laten we hopen dat dit mogelijk is en anders moeten we straks de rest van het bedrag waar geen gebruik van wordt gemaakt teruggeven aan de provincie. Het belangrijkste is dat de mensen weten dat er een mogelijkheid is voor deze subsidie En Frans het is inderdaad jammer dat mensen met een huurwoning hier niet voor in aanmerking komen maar daar ligt inderdaad de verantwoording bij de woningcoorporatie, en is deze subsidie niet voor te gebruiken helaas.

 6. Frans van der Krul

  Appie, ik vindt het te makkelijk om te zeggen:verantwoording bij de woningcorporatie,ook onze gemeenteraad heeft een verantwoording naar de huurders en zeker op bijstandsniveau.Huurders hebben dus pech! Huurders zijn dus niet in goede handen bij de Stadspartij?

 7. Frans van der Krul

  Yvonne,
  Heb jij soms bij een andere vergadering gezeten als Appie, lijkt er wel op!Of werd er wel op het zelfde voetbalveld gespeeld en werden de palen steeds verplaatst?

 8. Appie

  Frans nogmaals deze regeling is dusdanig opgesteld door de provincie. En niet alleen veel huurders komen er niet voor in aanmerking maar ook een grote groep met een koopwoning. En de zin dat huurders niet in goede handen zijn bij de stadspartij is dan ook een beetje flauw. Kijk bv naar de huurwoningen op beinum west en de nieuw te bouwen huurwoningen in het zuidelijk molenveld.die wel voorzien zijn van alle mogelijke isolatiemiddelen. Groet

 9. Appie

  Het verzoek tot verhoging tot €1000,- is helaas niet gehonereerd omdat deze regeling in alle gemeenten gelijk moet zijn . De vergoeding van €500,-moet een stimulans zijn voor mensen on hun huis te isoleren. Wat niet alleen beter is voor het milieu maar ook voor de eigen potemonnee op termijn. Hier liggen natuurlijk ook kansen voor Doesburgse ondernemers om met een mooi aanbod te komen voor de bewoners en in te spelen op deze regeling.

 10. Bart

  @ Allen:

  Ik snap de -deze discussie echter waarom word puur ingezet op isolatiesubsidie en niet op de zonnepanelen???

  Dat is ook duurzaam en kan ook aardig wat opleveren!

  tevens zou het de lokale werkgelegenheid een push geven (Ubbink) en pak je 2 vliegen.

  Ik denk dat het in de nieuwbouw al gestimuleerd had moeten worden (beinum west!!) maar nee hoor we lopen weer achter.

  Wat we goedkeuren is grote schotels op de gevels maar zonnepanelen ho maar op dak…………bedenkelijk!

 11. Yvonne Irving PvdA

  @Bart, er is jaren een subsidie voor zonnepanelen geweest daar is ook gebruik van gemaakt door vele Doesburgers. De gemeente heeft zelf geen gald om subsidies te verstrekken deze komen of van het rijk of in dit geval (isolatie) van de provincie.
  Ik ben het met @ Frans eens dat de woningbouw vereniging ook een mooie rol zou kunnen spelen bij het isoleren van huurwoningen.De huur verhogen na het aanbrengen van duddel glas door de huurder is niet erg vriendelijk. De wethouder zou hier een rol in kunnen spelen.In ieder geval zal ik in de fractie (PvdA) bespreken wat wij kunnen doen. Een signaal afgeven als raad aan de woningbouw is een mogelijkheid.Ik ben erg benieuwd hoe dit elders in het land gaat. Dus of er wooncooperaties zijn die wel pro actief meewerken aan isoleren van je huurwoning. Ik duik erin!

 12. Marjon

  Hoi Yvonne,

  Je bent fantastisch!
  Wanneer ga jij je Kandidaat stellen voor lijsttrekker van de Pvda
  Dan komt het helemaal goed met de Pvda.
  xxx

 13. Frans van der Krul

  Yvonne, hierbij een handrijking.
  Op de site van http://www.beheerenonderhoudkosten.nl/SDU staat het volgende:dd maart 2011
  Het (na)isoleren van buitengevels: bij alle woningen waarvan de spouwmuren niet geïsoleerd zijn gebeurt dat alsnog;
  Aanbrengen van vloerisolatie of waar dat technisch niet kan, het aanbrengen van een klimadeken op de bodem van de kruipruimte;
  Het isoleren van de zolder;
  Het vervroegd vervangen van CV-ketels en mechanische ventilatie door energiezuinigere modellen.

  Het merendeel van de voorzieningen wordt gratis, dus zonder huurverhoging, aangebracht. Alleen voor het isoleren van de zolder wordt de huurders een huurverhoging per maand gevraagd. De keuze daarvoor is aan de huurder.

  Voor zover ik weet heeft de Woonservice IJsselland geen officieel energiebeleidsplan.
  Een energiebeleidplan kan worden opgesteld door een convenant tussen de Gemeente Doesburg,huurdersplatform en huurdersbond en anderen.Hierin zouden prestatie afspraken kunnen worden gemaakt
  tussen de Woningstichting en de gemeente Doesburg met een loop tiijd tot ca 2020.

 14. ton bulte

  Het klopt dat je als huurder geen isolatie subsidie krijgt van zowel de gemeente doesburg als woonservice ijsselland, ben je energie bewust en wil je als huurder isoleren dan moet je alles zelf betalen terwijl er in de gemeente pot nog eens duizenden euro,s zitten voor isolatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑