Wethouder Ellen Mulder onthult op zaterdag 7 februari om 11.00 uur het eerste Doesburgse muurgedicht aan de Koepoortstraat nummer 19. Dit gedicht is geselecteerd door stadsdichter Jan Vijn en werd  op de muur aangebracht door Afke Kerkhoven. Jan Vijn geeft na de onthulling een toelichting. Belangstellenden zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

 

Dit eerste gedicht is door schilderes Afke Kerkhoven geschilderd in een nis van het pand aan de Koepoortstraat. Op de avond van 25 november startte Kerkhoven met de ‘making of’. Ze probeerde het gedicht eerst op de muur te projecteren, maar dat bleek onbegonnen werk. Op de avond van de 27e  schreef ze in een emailtje: ‘Vandaag vijf en een half uur kunnen werken…weer vijfentwintig letters verder.’

 

Die vijfentwintig letters per uur schilderde Kerkhoven uiteindelijk door een speciaal gemaakte mal. Ook de temperatuur speelde bij het werk een grote rol. Kerkhoven stond urenlang buiten op een steiger wat begrijpelijkerwijs geen pretje was. Met stug doorwerken haalde ze een gemiddeld tempo van zes letters per uur.

 

Als het gedicht eenmaal is onthuld is het het eerste van wat een serie van zeven muurgedichten moet worden die in Doesburg verschijnen. Het geld voor de overige zes gedichten wil de stichting Doesburg777 met crowdfunding bij elkaar brengen. Meer informatie over deze en andere evenementen is te vinden op www.doesburg777.nl.