Het Badhuis presenteert in de Gasthuiskerk in Doesburg het programma ‘Bankzitten’ van Eva Crutzen. De voorstelling bevat hilarische sketches, scherpe waarnemingen en mooi gezongen liedjes. Dit twee uur durende programma is op zaterdag 7 februari en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 20 euro (inclusief pauze-drankje) te koop bij VVV Doesburg, of voor aanvang in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

In’ Bankzitten’ maakt de toeschouwer kennis met verschillende mensen. Eva vroeg om een wissel en zit even op de bank. In de luwte, langs de zijlijn, daar waar je water krijgt. Ze kijkt toe en overziet alles. Maar stilzitten is niet aan Crutzen besteed, zij danst, springt, ligt en jogt. Daarmee is  ‘Bankzitten’ een dynamisch en afwisselend programma, dat in hoog tempo wordt opgevoerd. Ontroerende  liedjes, verschillende typetjes en een begrafenis scene waar veel stiltes in zitten, wisselen elkaar in hoog tempo af.  Eva Crutzen kan prachtig zingen en gitaar spelen. Zij wordt op de piano begeleid door Jerry Bloem. De regie is van Oscar Siegelaar.

 

Het is de eerste avondvullende voorstelling van deze jonge cabaretière, die in 2012 de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival won. De pers over ‘Bankzitten’:

 

‘Eva Crutzen barst van het talent’ – Het Parool
‘; ‘Indrukwekkend debuut’ – de Volkskrant; ‘Deze dame heeft alles in zich om uit te groeien tot een hele grote’ – De Telegraaf.

 

‘Met haar ijzersterke slotlied, over de korte momenten dat we echt onszelf zijn, stuurt Crutzen je naar huis met het idee kennis te hebben gemaakt met een talent waar Nederland nog van gaat horen’- NRC.

Eva Crutzen