Doesburg wil kwaliteitsimpuls bedrijventerrein Verhuellweg

Gemeente Doesburg en de betrokken bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink willen het bedrijventerrein aan de Verhuellweg verbeteren. Daartoe hebben zij een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Gelderland. ‘Het bedrijventerrein en de omgeving krijgen een kwaliteitsimpuls’, aldus wethouder Ellen Mulder.

 

‘Samen met bedrijven werken we aan goede verbeteringen. Er komt een nieuwe rijbaan, de verkeersveiligheid wordt beter door het aanleggen van een fietspad en het parkeren wordt geoptimaliseerd’, aldus Mulder.


Basis voor de subsidieaanvraag is het Businessplan voor Bedrijfsomgeving Verhuellweg. Het afgelopen jaar is gewerkt aan dit businessplan, dat in goed overleg met betrokken partijen tot stand is gekomen. Het plan bevat concrete maatregelen voor de herstructurering op zowel het terrein van de bedrijven als in de openbare ruimte.

 

De subsidieaanvraag bestaat uit een bedrag van 570.000 euro. Een belangrijk onderdeel van de subsidieaanvraag bestaat uit cofinanciering van zowel de gemeente Doesburg als de betrokken bedrijven. De gemeentelijke bijdrage hierin is 320.000 euro. Daarnaast hebben de bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink beiden een bedrag van 125.000 euro toegezegd. Deze intentie van de gemeente en de betrokken bedrijven is vastgelegd in een ondertekende intentieovereenkomst.

 

De gemeenteraad dient de gemeentelijke bijdrage nog goed te keuren. Het voorstel aan de raad wordt op 11 februari 2015 in de raadscommissie VROM besproken, waarna op 26 februari de raad een besluit zal nemen.

3 reacties

 1. Frans van der krul

  De gemeentelijke bijdrage hierin is 320.000 euro? En geen geld over voor het schoolzwemmen! Jammer.

 2. Gert-Jan Tas

  @Frans van der Krul

  Da’s niet jammer, dat is een collectieve schande. Of beter hier worden weer incidentele en structurele verschillen gecreeerd/opgevoerd, terwijl het KEUZES zijn. Wat mij betreft is hier een “en en” beslissing op z’n plaats.

 3. Theo Houkes

  Hier zakt je broek toch van af 320.000 euries toe maar jongens en de oudjes de hulp in de huishouding afpakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑