Wethouder Willem Bouman opent Helpportrait Doesburg

Wethouder Willem Bouman (SP) opent zaterdag 8 december het fotoproject Helpportrait Doesburg. Bouman zal zelf de eerste portretfoto maken. Helpportrait is een wereldwijd project waarbij op 8 december op verschillende plaatsen mensen die het niet altijd even makkelijk hebben middels een portretfoto in het zonnetje worden gezet. In Doesburg nemen meerdere vakfotografen deel aan dit liefdadigheidsproject.


Op zaterdag 8 december opent Willem Bouman op 10.00 uur Helpportrait Doesburg. Bouman doet dit door zelf een foto te schieten van een van de bezoekers. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen Doesburgers die het niet zo ruim hebben zich laten portretteren door de aanwezige fotografen.


Initiatiefnemer van Helpportrait Doesburg is de Doesburgse fotograaf Joost de Wolf. Helpportret is volgens De Wolf wereldwijd al 4 jaar een succes. ‘En samen met ZON Doesburg willen wij dit binnen Doesburg gaan realiseren. Al ruim anderhalf jaar denk ik er aan om Helpportrait op te zetten in Doesburg. Het idee is simpel; Organiseer een dag waarbij mensen die het minder hebben zich gratis kunnen laten portretteren en een print meekrijgen. Het enige wat het mag kosten is de tijd van fotografen en andere vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Binnen de doelgroep vallen mensen die het zich niet kunnen veroorloven om naar een fotograaf te gaan’, aldus De Wolf.


De fotolocatie zaterdag 8 december is Speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan 1 in Doesburg. In aanloop naar Helpportrait verschijnen komende dagen op DoesburgDirect.nl korte interviews met deelnemende fotografen.


Helpportrait is wereldwijd een begrip en wordt in veel landen op dezelfde dag uitgevoerd. Van origine is het een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart, die het heeft opgezet om mensen die niet in de mogelijkheid zijn een portret te laten maken deze optie 1x per jaar volledig gratis te geven, wereldwijd.

25 reacties

 1. robert duis

  Wie legt mij dit idee uit?
  Begrijp daar helemaal NIETS van!

  Je hebt het “minder” en dan komt er een hele goede fotograaf die jou dan op een foto even heel goed laat zien dat …

  “Dit ook echt het geval is!”…”Dat dit aan je gezicht te zien is!”

  En dan moet die persoon ook nog dankbaar zijn?

  En dan heeft de fotograaf ook nog een voldaan gevoel, alsof hij iets “GOEDS” voor de mensheid heeft gedaan?

  Wat een ONZIN!

  Geef geld, koop een brood voor iemand die honger heeft en zet hem/haar vooral niet op de foto!

 2. Gert-Jan Tas

  @Robert
  Weliswaar in het Engels, maar hier http://help-portrait.com/about/our-mission/ kun je meer over dit project te weten komen.

 3. robert duis

  @Gert-Jan Tas,

  Heb http://help-portrait.com gelezen. Heb Engels geleerd op school.

  Ben geen cent wijzer geworden na het lezen van deze site.
  Griezelig!

  Heb sterk de indruk dat het een niet ongevaarlijke “secte” is, die via een omweg geld wil verzamelen ….uiteindelijk bij de verkeerde mensen terecht komend.

  Er bestaan meer van deze gelijksoortige “secten” in de wereld……

  “Please wake up!”

 4. Richard Kok

  @Robert
  Het zit goed en komt echt uit een goed hart. De initiatiefnemer in Doesburg is de vaste fotograaf van de rubriek Kunst in Beeld op DoesburgDirect.nl. Een zeer betrouwbare jongen, die zeker niet bij een ‘secte’ zit. Hahaha.
  Houd deze week DoesburgDirect.nl in de gaten om meer te weten te komen over dit liefdadigheidsproject. Er volgen nog interviews met enkele fotografen.

 5. robert duis

  @Richard.

  Twijfel niet aan de goede bedoelingen van deze Doesburgse fotograaf.

  Twijfel wel degelijk aan de goede bedoelingen van de
  http://www.help-portrait.com organisatie.

  Ben geenszins mijn broeders hoeder, echter ik heb hele intelligente – en sympathiek jonge mensen mensen totaal verstrikt zien geraken in dit soort bijna “religieuze secten”.

  “Mark my Words!”

 6. robert duis

  https://help-portrait.donortools.com/my/funds/14403–Help-Portrait-General-Support

  Waar het om gaat?

  Om foto’s? No WAY!

  Om MONEY?

  Denk het laatste!

 7. Will van Dooren

  @ robert ik ben het geheel met jou eens, als je echt wat wilt doen geef…. en als je dan ook nog zelf in de picture wilt komen dan bel je de krant en dan kom je ook in de krant met een foto… ik snap de gehele bedoeling ook niet en ik denk dat iemand die het echt slecht heeft hier niet op staat te wachten dus waarschijnlijk komen er alleen maar mensen die denken dat ze het o zo moeilijk hebben…

 8. Miranda Derks

  wat een domme reacties hierboven zeg ipv dat ze het een leuk en goed idee vinden kraken ze de hele boel af,bah wat een zeurpieten heb je toch op deze aardbol.

 9. Will van Dooren

  @miranda het is geen afkraken het is vragen wat de meerwaarde is en in hoeverre het vooral eigen belang is want als je goed wilt doen hoeft men geen eigen publiciteit…

 10. robert duis

  @Miranda,
  Wat een domme reactie hierboven zeg; om niet even te onderzoeken wat er precies achter dit http://www.help-portrait.com werkelijk schuil gaat!

  Namelijk een niet ongevaarlijke “secte”, die geld haalt uit de zakken van de meest kwetsbare mensen d.m.v. schijnheilige foto-sessies.

 11. Frans van der Krul

  Robert Duis:
  Opgericht door Celebrity fotograaf Jeremy Cowart, Help-Portrait is een gemeenschap van fotografen die bij elkaar komen over de hele wereld om hun fotografische vaardigheden te gebruiken om deze terug te geven aan de gehele gemeenschap.

  In december zullen fotografen over de hele wereld hun camera’s, ter hand nemen voor het vinden van mensen in nood met het nemen van een foto. Wanneer de afdrukken klaar zijn, krijgen je de foto’s mee.
  Zo eenvoudig is het.
  Het is dus het geven van de foto’s, niet het nemen van foto’s. Deze portretten zijn niet voor een portefeuille, website, of te koop. Geld is hier niet bij betrokken. Nu heb je de kans om een ​​gezin iets te geven wat ze misschien nooit eerder samen hadden gekregen.

 12. robert duis

  @Frans van der Krul.

  Ik heb de grote man van deze Organisatie in Nederland om opheldering gevraagd:

  “Leg mij toch eens uit waarom deze Help-Portrait gigantische sponsorgelden nodig heeft?” Tot op heden geen reactie.

  Het gaat toch alleen om fotografen die de “GOEDE MENS” uithangen om een foto-tje te maken van een kind – meisje – jongetje – vrouw of man die het “zo breed niet heeft!?”

  “Zo eenvoudig is het. Geld is hier niet bij betrokken?” FORGET IT!

  Het tegendeel is waar! Er wordt gebedeld om GELD – GELD en nog eens GELD bij particulieren en bij bedrijven en die poen gaat niet in die foto-tjes zitten, maar diep in de zakken van de organisatoren die onder het mom van “goeddoeners” arme mensen op de plaat zetten.

  Kijk dan eens op de website van deze Organisatie en bekijk de grote bedrijven die SPONSOR zijn en mijn vraag is dan wederom: “Waarom sponsorgelden?”

 13. robert duis

  http://help-portret.nl/site/?page_id=14

  Sponsoren gevraagd bij Help-Portret.nl >>> Waarom nodig?

 14. Gert-Jan Tas

  @Robert
  Blijkbaar is het moeilijk voor je om te geloven dat er mensen zijn die iets geven zonder bijbedoeling, al deel ik in algemene zin je scepsis. In dit geval hoef je toch niks te geven, maar het mag wel. Waar dat geld dan blijft? Geen idee, maar deert me ook niet. Ik maak me veel drukker om die krasloten die ze in de bus gooien, waar je altijd prijs op hebt en pas echt geld int (€ 10) als je met een loterij mee gaat doen (€ 11/lot)

 15. robert duis

  @Gert-Jan

  a) Je bent het dus voor 50% met mij eens, immers jij deelt mijn scepsis.

  b) Voor die andere 50%:

  1) ik geloof zeker dat er mensen zijn die iets geven zonder bijbedoelingen – niet veel, maar er zijn er wel te vinden, al was ik het zelf ….:-)

  2) als het gaat om “andere zaken”, waar wij ons druk over kunnen maken, zoals de sponsorgelden van “Help-Portrait”, die m.i. niet nodig zijn om iemand een foto-tje te kunnen schenken, dan lust ik er nog wel een. Dan noem ik er U zo maar 10. Je slaat http://www.nu.nl op en je leest de meest verschrikkelijke dingen die om ons heen gebeuren.

  3)Tot slot:

  Wat mij alleen maar erg stoort: “Dat er (te) veel mensen zijn die geloven in de goede bedoelingen van de “Help-Portrait” organisatie” en nog erger… Dat deze mensen ons willen wijsmaken dat zij iets bijzonders presteren als zij een “stakker” op de foto vastleggen……

 16. Frans van der Krul

  Robert Duis,
  Ik ben ook een van die “stakkers” die is uitgenodigd, maar het voelt echt niet zo.
  Een toontje lager?

 17. robert duis

  Frans van der Krul,

  Uitgenodigd?

  Van harte gefeliciteerd!

  Zomaar een GRATIS foto “scoren”! Het is geweldig.

  Een toontje lager? Vergeet het maar!

  Wat mij betreft een HOGE “C”!

 18. Richard Kok

  Heren, heren, probeer het op een normale toon te houden. Wat mij betreft heeft iedereen hierover de laatste dagen zijn zegje gedaan en kunnen we weer over naar de orde van de dag.

 19. Ellen Mulder-Metselaar

  @richard EENS!

 20. Hanny ten Dolle

  Ik denk dat we het verschil moeten maken tussen dit item ergens anders ter wereld en hier in Doesburg.
  De Doesburgse fotografen doen dit gewoon vrijwillig zonder dat ze om geld bedelen.
  Laten we blij zijn dat hier in Doesburg zulke dingen gewoon spontaan kunnen.
  Je kunt dan stellen: Doesburgse fotografen geven het goede voorbeeld. Gewoon gratis voor niks.

 21. Kitty de Wolf

  Wil ik aan deze reacties nog iets toevoegen….JA!
  Joost en andere fotografen, laat je niet uit het veld slaan. Jullie initiatief staat jullie goed en zal hopelijk vele gezichten doen stralen. Uit een goed hart, voor een goed doel. Het misstaat toch niemand om iets voor je medemens te doen???? !!!!

 22. Robbert Karreman

  Help-Portret in Doesburg is gebaseerd op vrijwillige fotografen, een aantal winkeliers die vrijwillig een bijdrage leveren. Kosten voor oa materialen als fotopapier wordt door ZON-Doesburg betaald. Geen sponsoren, geen vervelende bijeffecten, gewoon een goed lokaal initiatief dat graag door ZON-Doesburg wordt ondersteund.

  ZON-Doesburg heeft meer goede initiatieven in Doesburg (financieel) gesteund, een belangrijke voorwaarde is dat er geen commercieel belang mag zijn.

  Robbert Karreman
  Voorzitter ZON-Doesburg

 23. Wil Verlaan

  Net terug van helpportet. Samen met andere vrijwilligers een warme en gezellige sfeer gemaakt waarin prachtige foto’s zijn gemaakt. Veel blije mensen, enthousiaste pubers en trotse ouders gezien. Er waren kleurplaten, broodjes, dropjes en koekjes van de sponsors. Gelukkig waren er geen azijnpissers als de heer Duis. Maar als hij er was geweest hadden we hem graag op de foto gezet!

 24. robert duis

  @ Wil Verlaan.

  Weet niet of U een vrouw bent- of een man?

  U speelt het wel “op de man”. …. en dat is heel onbeschaafd!
  En dat nog wel in dubbel opzicht:

  a) door Uw taalgebruik en

  b) door een mening van “derden” niet te respecteren.

  Zie overigens het bericht van de heer Richard Kok:

  “De webmaster vroeg ons (ook U) om ….
  ….een normale toon aan te slaan en ….”over te gaan
  tot de orde van de dag”.

 25. Alex

  Beste ZON-Doesburg en Help-Portrait,

  Dank je wel voor de foto’s!

  Ik heb de uitnodiging gehad en in eerste instantie zou ik vandaag niet in Doesburg zijn dus uitnodiging is eigenlijk linearecta de prullenbak ingegaan.

  Echter, door omstandigheden, vandaag toch in Doesburg en heb even staan twijfelen om wel / niet te gaan. Maar aangezien ik geen leuke / goede foto’s heb (althans niet van kwaliteit) heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en naar Kindervreugd gedaan.

  Wat ik daar aantrof? Een leuk en vriendelijk sfeertje met gedreven vrijwilligers!

  Bedankt, ik had dit niet willen missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑