Burgers zetten Whatsapp Buurt Preventie Doesburg op

Verdachte situaties signaleren, melden en eventueel verstoren. Dat is het doel van Whatsapp Buurt Preventie Doesburg, een dienst om via het populaire Whatsapp een deel de wijk Beinum een stukje veiliger te maken.

Dat laat initiatiefneemster Diane van der Veen weten. Zij is een Whatsapp-groep gestart op de Hermaat in de wijk Beinum via het landelijke netwerk WABP. ‘Beinum is behoorlijk groot en ook te groot voor 1 app. Ik woon zelf op de Hermaat en daar zijn al een aantal mensen lid van deze WABP. Het plan is dan ook om straks de Beinum in stukken te verdelen, en zo de hele wijk te kunnen bereiken in verdachte situaties’, aldus Van der Veen.

Van der Veen hoopt dan ook dat meer wijkbewoners zich aanmelden bij WABP en een eigen straatapp opstarten. Zeker wanneer de wijkbeheerders elkaar tijdig informeren bij verdachte situaties, kan de app zijn nut bewijzen.

Buitenlands kenteken
De melden in de whatsapp-groep gaan over verdachte situaties en calamiteiten. Van der Veen: ‘Bijvoorbeeld: er rijd al een hele tijd een vreemde auto langzaam door de straat met een buitenlands kenteken, deze mensen kijk overal naar binnen. Maar ook als je iets anders niet vertrouwd. Of wanneer je een inbreker ziet wegrennen, dan zet je het signalement op de WABP nadat je 112 heb gebeld zodat andere mensen ook gewaarschuwd zijn en op kunnen letten’.

Ieder lid van de groepsapp kan berichten posten. Bij misbruik van de groep wordt er ingegrepen. Omdat bij de inschrijving ook de naam en het adres aangegeven moet worden, kan worden gezien wie er in de wijk meedoen.

Inmiddels is Van der Veen ook een twitteradres gestart (www.twitter.com/wabpdoesburg) en heeft ze een besloten Facebookgroep opgericht om meer uitleg te geven. Aanmelden kan door een mail met je naam, adres, email adres en gsm nr te mailen naar Wabp.doesburg@gmail.com.

 

3 reacties

  1. Frans van der Krul

    Pas op dat het geen heksenjacht gaat worden, wat zijn verdachte situaties een auto met een buitenlands kenteken vind ik al een fout voorbeeld.Net of alle rijders met een buitenlands kenteken verdachte zijn.

  2. D. van der Veen

    Ik bedoel niet dat als er eens een auto met buitelands kenteken door de straat rijd dat je het dan in de wabp moet melden. Zo staat het ook niet beschreven in het stukje hier boven. Daar staat ” Van der Veen: ‘Bijvoorbeeld: er rijd al een hele tijd een vreemde auto langzaam door de straat met een buitenlands kenteken, deze mensen kijk overal naar binnen.” Een ander voorbeeld. Onze buren zagen een vreemde man het pad oplopen bij de buren. Ze wisten dat de buren op vakantie waren. Ze zien dat de man naar de achter tuin loopt. Ze vertrouwen het niet en lopen naar buiten. En vragen aan de meneer wat hij in de tuin van de buren doet. De meneer zegt dat hij een bekende is en vraagt of de buren weten waar deze mensen zijn want hij wilde even op visite komen.

  3. kerem

    heeft er iemand er in Doesburg paar sleutels gewonden zo ja bel me dan op 0614067561

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑