HetHuisDoesburg start in het kader van Doesburg 777 met het programma De 7 Doesburgse Helden. Dit programma bestaat uit verschillende onderdelen en begint in de etalage van Meipoortstraat 31. Staand voor het pand, de voormalige slijterij Van Oostrom, ziet u zeven stoelen. Een daarvan is bezet. De vraag die moet worden beantwoord is: ‘Wie wordt hier bedoeld?

 

Wekelijks worden in de etalage nieuwe aanwijzingen gegeven over de identiteit van de persoon. U kunt uw oplossingen per email versturen naar info@hethuisdoesburg.nl. Eind oktober maakt HetHuisDoesburg via de media de uitslag bekend.

 

Helden. Elke stad heeft ze. Soms zijn ze vergeten, soms leven ze voort in straatnamen. Maar hoogst zelden zijn hun levensverhalen algemeen bekend. Daarom is het goed om in het kader van Doesburg 777 stil te staan bij deze bijzondere Doesburgers en meer te vertellen over hun leven. Dat is vooral belangrijk voor die helden die ook vandaag de dag nog een rolmodel kunnen zijn voor jong en oud. Het programma 7 Doesburgse Helden loopt naar verwachting door tot september 2015.

 

Doesburg viert van 19 september 2014 tot 19 september 2015 dat het 777 jaar stadsrechten heeft. Dat gebeurt in 7 thema’s waaronder het thema geschiedenis.