Wijken Kampioenschap Straatvoetbal in Doesburg

Breedtesport Doesburg organiseert gedurende het WK Voetbal in Zuid-Afrika het Wijken Kampioenschap Straatvoetbal in Doesburg. In totaal vinden er drie voetbaltoernooien plaats; in de Molenveld, Ooi en Beinum. De wedstrijden worden in een opblaasbare boarding van twaalf bij twintig meter gespeeld, die in de desbetreffende wijk wordt geplaatst.


Op 23 juni vindt het WK Straatvoetbal plaats in Noordelijk Molenveld. Op 30 juni in de wijk Ooi. En op 7 juli in de wijk Beinum. Alle toernooien starten om 19.00 uur.


Ieder team moet uit vier personen bestaan waarvan twee personen van vijftien jaar of jonger en twee personen van zestien jaar of ouder. Ieder team kan zich op de dag van het toernooi vanaf 18.45 uur inschrijven bij de organisatie. Deelname is gratis.


Voorafgaand aan de toernooien wordt er aan ieder team een land gekoppeld. Dit gebeurt middels een loting. Voor ieder land wordt een vlag gemaakt door jongerencentrum 0313.


Om het WK-gevoel nog meer te laten leven, koppelt de organisatie in samenwerking met de gemeente Doesburg een prijsvraag aan de toernooien. Per wijk kan de prijs ‘mooist versierde straat’ worden gewonnen. Op de dag van het toernooi worden de straten gecontroleerd door de jury en wordt de prijs vergeven. De winnende straat krijgt een cheque ter waarde van tweehonderd euro om te besteden aan een straatbarbecue.

1 reactie

  1. appie van der beek

    Dit ging via de aktieve wijkraden. Helaas is de wijkraad in de Binnenstad nog niet aktief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑