Op de monumentale Klankzolder van Aruna in het centrum van de stad vinden op korte termijn twee activiteiten plaats met Tibetaanse klankschalen. Op 29 mei is er een workshop Klankinspiratie en op 6 juni een Klankmeditatie.


Ervaar een diepe ontspanning met Tibetaanse klankschalen in een ruimte die een serene en lichte sfeer ademt. Dat laat de Klankzolder aan de Gasthuisstraat 8 in Doesburg weten in haar aankondiging.


Op 29 mei wordt er een workshop Klankinspiratie gegeven met medewerking van Paul Vens. In deze workshop maken deelnemers kennis met de verstillende en rustgevende werking van klankschalen. Het zelf ervaren wat de klanken met een mens doen, staat voorop. Deelnemers leren technieken hoe een klankschaal aan te slaan. Verder wordt er een miniconcert gegeven.


Op 6 juni wordt op de monumentale Klankzolder van Aruna een Klankmeditatie gehouden. Naast klankschalen worden er vele op elkaar afgestemde klankinstrumenten bespeeld. Tijdens deze meditatie kunnen deelnemers zich laten meevoeren op de klanken om een soort van klankreis te maken. Er wordt gespeeld op klankschalen, gongs, cymbals, tanpura’s, monochords, daiko, kalimba’s, drums en fluiten.


De meditatie wordt verzorgd door Koen van Baal. Van Baal is musicus, componist en Qigong-instruteur. Na het conservatorium begeleidde Van Baal met een band vele bekende artiesten, stond onder andere in Ahoy en zorgde voor de muzikale omlijsting van tv-shows.


Meer informatie over de activiteiten zijn te vinden op de website van Klankzolder.