Wijkraad Binnenstad blij met grote hoeveelheid enquêtes

De Wijkraad Binnenstad Doesburg heeft meer enquêtes ontvangen dan het had verwacht. Ook zitten er verrassende uitkomsten bij. Dat zegt voorzitter Teja Peters van de dit jaar opgerichte wijkraad. De uitkomsten van de enquête worden in februari gepresenteerd en vormen de agenda van de wijkraad voor het komende jaar.


‘We hebben 1.500 formulieren verspreid in de binnenstad en daarvan zijn er 396 ingevuld geretourneerd. Dat was meer dan we hadden verwacht. Ik kan melden dat er ook best verrassende opmerkingen zijn geplaatst’, aldus Peters.


De onderwerpen die in de enquête onder andere aan bod kwamen gaan over straatverlichting, groenvoorziening, fiesten- en autodiefstal, voorzieningen voor ouderen, sportfaciliteiten, verkeercirculatie binnenstad, overlast, parkeervoorzieningen, vandalisme, openbaar vervoer, speelplekken en het bevorderen van het contact tussen buurtbewoners onderling.


Over de uitkomsten wil en kan Peters nog geen mededelingen doen. ‘Ergens in februari presenteren we de uitkomsten. We zijn nu bezig met de verwerking van de enquêtes. Dat is veel werk. Een formulier bevat vier pagina’s met antwoorden waarbij we toch snel tien aan vijftien minuten bezig zijn per formulier’.


De uitkomsten van de enquête moeten een belangrijke input vormen voor de actiepunten van de wijkraad de komende tijd. De Wijkraad Binnenstad Doesburg zag afgelopen jaar het levenslicht en telt zes leden. Peters: ‘Daarnaast hebben we een supportgroep. Daarin zitten mensen die geen lid van de wijkraad zijn, maar wel iets willen doen voor de wijk. Door de enquête is het aantal supportleden gegroeid naar zo’n dertig’.


Om de deelname aan de enquête nog meer te stimuleren heeft de wijkraad een prijs ter beschikking gesteld. Wijkbewoner Gerard Boon is de gelukkige en kreeg vrijdag 17 december uit handen van voorzitter Peters en secretaris Lourens Thomas de prijs – een filmmenu (diner plus film) – overhandigd.


Volgens Boon is het goed dat problemen die worden gesignaleerd op wijkniveau worden aangekaart. ‘Vooral waar het specifiek het centrum betreft en het niet de hele stad aangaat’, aldus Boon.


Boon verwacht van de wijkraad dat die een signalerende functie heeft en de belangen van de inwoners behartigt. Boon: ‘Inwoners voelen zich vertegenwoordigd en bundeling van signalen zal effectiever zijn dan een eenpersoonsactie. Een raad geeft meer cachet’.


De Wijkraad Binnenstad Doesburg hoopt op zeer korte termijn bekend te maken wanneer de uitkomsten van de enquête worden gepresenteerd.


Zie ook
Wijkraad Binnenstad Doesburg van start

1 reactie

  1. Innercity

    26% respons voor een enquette is nou niet echt geweldig. Veel gehoorde klacht van binnenstadbewoners was dat het allemaal wel een erg negatieve insteek had. Allemaal problemen in de binnenstad: onveilig op straat en geluidsoverlast enz. enz. Is het wel leuk om er te wonen? Ben bang dat er niet veel meer georganiseerd mag worden binnenkort.
    Ook de manier waarop er ineens een wijkraad Binnenstad was. Enig democratisch beleid heb ik niet gezien mbt de benoeming van deze club.Heeft iemand zich hiervoor kunnen aanmelden of zijn ze er neergezet door de politiek?
    Alleen nog even autoluwe singels en speelterreinen voor de kleinste binnenstadbewoners en dan zijn we klaar.
    Viva la Innercity!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑