Wijkraden om tafel met wethouder om afvalbeleid

Diverse wijkraden in Doesburg zitten dinsdagavond om de tafel met wethouder Fred Jansen (Stadspartij Doesburg). Onderwerp van het gesprek is het afvalbeleid. De wijkraden zijn ontevreden over de manier waarop er gecommuniceerd wordt vanuit de gemeente over het nieuw te formeren afvalbeleid.


Het afvalbeleid zorgt voor veel ophef in Doesburg. Sinds vorige week melden de wijkraden steeds luidruchtiger dat ze niet of nauwelijks gehoord zijn door de lokale politiek.


Zo maakte Wijkraad Ooi vorige week bekend een handtekeningenactie op te zetten om zo te hopen dat de gemeente afziet van het idee om met drie afvalcontainers te gaan werken. Wijkraad Beinum vroeg via de wijkblog om reacties van inwoners en kreeg hierop veel respons.


Wethouder Jansen, die het afvalbeleid in zijn portefeuille heeft, liet vorige week in De Gelderlander weten niet van plan te zijn de wijkraden om hun mening te vragen. Volgens Jansen moet de door de bevolking gekozen gemeenteraad gewoon besluiten.


Deze opmerking is de wijkraden in het verkeerde keelgat geschoten. Daarom zitten de wijkraden morgenavond met wethouder Jansen om tafel om te praten over het afvalbeleid en de communicatie rondom dit onderwerp.


In een vandaag uitgebracht persbericht van Stadspartij Doesburg laat de partij weten de bewoners en de wijkraden intensiever bij deze materie had willen betrekken. ‘Maar aangezien iedereen per huishouding zelf de grootte, het aantal en de soort afvalbakken kan kiezen, zagen wij hier niet de noodzaak van in’.


Stadspartij in hun persschrijven: ‘wij zullen pleiten om het geheel na een half jaar met de wijkraden en betrokkenen te evalueren. Dan willen we om tafel zitten met de wijkraden en de bewoners. Restafval zal beduidend minder worden, dus minder kosten. Wij zullen ons daarom inzetten dat de leges voor afvalstoffenheffing niet gaan stijgen, maar deze discussie wordt later in de raad gevoerd’.

2 reacties

  1. Rob Gossink

    Kan mij niet aan de indruk ontrekken dat de Stadspartij het niet informeren van de wijkraden erg onderschat heeft. Het spreekwoord ” beter laat dan nooit” is hier toch wel van toepassing.

  2. DR

    En binnen 2 jaar komt er zo goed als zeker nog een container erbij voor het oud papier wat al is geopperd door vsn Gansewinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑