Het Beweegteam Doesburg (BTD) van Breedtesport Doesburg organiseert in samenwerking met Sportclub Doesburg vier wijktoernooien voetbal in de gemeente Doesburg. De toernooien worden in drie verschillende wijken gehouden en zijn op 11, 18 en 25 oktober. De finale wordt gehouden in sporthal Beumerskamp op 1 november.

 

BTD organiseert de wijktoernooien om sporten te stimuleren bij de doelgroep. Er is gekozen voor voetbal aangezien dit één van de meest sprekende sporten onder de jeugd is. De toernooien vinden plaats in drie verschillende wijken en kinderen van 10 tot 18 jaar kunnen meedoen.

 

De deelnemers kunnen per wijktoernooi punten verdienen waarmee ze in de finale een voorsprong kunnen opbouwen. Deelnemers verdienen hun punten individueel door aan verschillende toernooien en activiteiten deel te nemen. De speler met de meeste punten wint de hoofdprijs. Activiteiten en spelregels zijn te vinden op www.sportenindoesburg.nl

 

De wijktoernooien vinden plaats 11 oktober op sportplein Beinum, 18 oktober sportvelden SC Doesburg en 25 oktober op het schoolplein van Horizon Stad. Tijdstip: van 16.00 tot 18.00 uur. Inschrijven is niet nodig en deelname is geheel gratis, maar wel op eigen risico.