Wil Hoogstraaten vertrekt op woensdag 26 september als fractievoorzitter van D66 in Doesburg. De dag erop wordt Wil Verlaan door de gemeenteraad als opvolger geïnstalleerd. Dat laat Hoogstraaten weten. Hoogstraaten stopt omdat hij meer tijd wil en moet vrijmaken voor werk en privé.


Hoogstraaten stopt als fractievoorzitter en raadslid. Wel blijft hij actief voor D66 in Doesburg. Hij wordt fractieassistent en houdt zitting in diverse commissies. Op woensdag 26 september treedt hij af als fractievoorzitter. Op donderdag 27 september wordt Wil Verlaan benoemd als nieuwe fractievoorzitter van D66.


‘Ik heb een drukke baan. Als letselschadeadviseur werk ik aan meerdere dossiers waar soms tot nog wel vier jaar werk aan is. Dat blijf ik doen. Daarnaast wil ik meer tijd besteden aan mijn echtgenote die met haar gezondheid tobt. Ook wil ik mijn hobby als kerkorgelrestaurateur blijven doen’, aldus Hoogstraaten.


Het opstappen als fractievoorzitter levert Hoogstraaten volgens eigen berekening de nodige tijdwinst op. ‘Tien jaar lang steek ik zeker tien uur per week in Doesburgse politiek. Straks ga ik terug naar ongeveer anderhalf tot twee uur per week. Tot die tijd blijf ik me vol inzetten voor D66 en Doesburg. Met de verkiezingen op het programma komen er mooie tijden aan’.


Over de opvolger is Hoogstraaten erg te spreken. ‘Wil Verlaan zit al heel lang bij D66. Ze is uitermate goed ingevoerd, zit goed in de wetgeving en is verbaal goed. Ze gaat het zeker goed doen. En daar waar het kan, zal ik haar assisteren’.