Doesburger Willem Bouman zegt niet nerveus te worden van het groot aantal zetels van de SP op basis van de jongste peilingen. De SP schommelt rond de 35 zetels, terwijl Bouman op plaats 43 staat op de kandidatenlijst van de SP. Zeker wanneer de SP gaat regeren en ministers moet leveren, is het niet ondenkbaar dat Bouman nog een paar plaatjes opschuift.


Een kleine maand voor de verkiezingen laat Bouman weten niet nerveus te zijn. ‘Alles is beinvloedbaar de komende tijd. Als we verder groeien, ja kan het maar zo zijn dat ik in Den Haag kom. Maar zover is het nog lang niet’, aldus Bouman.


Bouman staat op plaats 43 op de kandidatenlijst. ‘Ik ben vereerd met die plek. Ik heb politieke ambities, dat kan lokaal of landelijk. Als we als partij echt gaan pieken, dan zijn we er klaar voor’.


Volgens de jongste peiling gaat de SP richting de 35 zetels. Wanneer er nog een paar zetels bijkomen en de SP gaat uiteindelijk regeren, dan zal de SP ministers moeten leveren. Die kan de SP van buitenaf aantrekken, maar ook uit de kandidatenlijst selecteren. Wanneer dit laatste gebeurt, zal Willem Bouman doorschuiven en bestaat de kans dat hij in de Tweede Kamer komt.


‘Daar zijn we helemaal niet mee bezig. Er zijn geen scenario’s bij de SP in Doesburg, gebaseerd op deze constatering. Eerst gaan we de komende week flink campagne voeren en dan zien we wel wat er op 12 september gaat gebeuren’, aldus Bouman.