Appel & Ei, een winkelketen waar tweedehands merkkleding te koop is, komt naar Doesburg. Vanaf medio februari wil Appel & Ei de deuren in Doesburg openen. Inbrengers van merkkleding krijgen bij Appel & Ei 40 procent van de verkoopprijs.

 

Appel & Ei komt in de Kerkstraat in het pand waar tot voor kort Casa Alfama zat. Franchisenemer van Appel & Ei in Doesburg is Ellen Wiskerke. De winkel biedt tweedehands merkkleding. Het gaat zowel om kinder-, dames- als herenkleding. Daarnaast biedt de winkel tassen, schoenen, sierraden en sjaals aan.

 

Consumenten kunnen hun tweedehands merkkleding aanbieden bij Appel & Ei. Wanneer een product binnen zes weken wordt verkocht, dan krijgt de consument 40 procent van de verkoopprijs. De andere 60 procent is voor Appel & Ei.

 

Wiskerke hoopt ergens half februari haar winkel te openen. ‘Er moet nog wat geschilderd worden en daarna kan de boel worden ingericht. Het wordt een leuke, laagdrempelige winkel met een stoer en jong karakter’, aldus Wiskerke.

 

Appel & Ei heeft een vestiging in Leiden en Doetinchem. Doesburg wordt de eerste in een franchiseconstructie. Wiskerke is enthousiast over Doesburg. ‘Ik verwacht veel van deze winkel. Ik ben erg enthousiast ontvangen door omliggende winkels en Doesburg is natuurlijk een prachtige stad om te bezoeken. Het taboe om tweedehands merkkleding te dragen is er af. Je ziet het aan Doetinchem, waar de winkel als een trein loopt’.

 

Het is niet de eerste winkel in Doesburg waarbij consumenten hun eigen spullen kunnen laten verkopen. In de Ooipoortstraat zit Leuke Meuk en aan de Markt, schuin tegenover het pand waar straks Appel & Ei komt, zit Miekes Marktplaats.