Wim Ritsema, die eerder dit jaar de Singelloop in Doesburg op zijn naam schreef, is tweede geworden bij de Keppelrun in Hoog-Keppel. Derde op de 10 kilometer werd Ben van der Woerd uit Doesburg, die bij de Singelloop ook derde werd.

 

De Keppelrun is een hardloopevenement voor jong en oud met bijna duizend deelnemers aan de start in Hoog-Keppel. Totaal namen er op eerste Pinksterdag 48 inwoners van Doesburg deel aan de wedstrijd.

 

Bij de 5 kilometer was Jente Baars de snelste Doesburger. De basisschoolleerling werd met een tijd van 20 minuten en 25 seconden fraai 23ste van de bijna vierhonderd volwassen deelnemers. Tweede Doesburger op plaats 48 was Melchior Esser in een tijd van 22.07. Derde Doesburger was Femke Brinkhorst (plaats 76) met 23.38.

 

Op het koningsnummer de 10 kilometer legde Ben van der Woerd uit Doesburg de afstand af in 37.26. Dat was twee seconden langzamer dan Wim Ritsema uit Dieren, die enkele weken geleden de Singelloop won. Tweede Doesburger was Mark Schultze met een 38ste plaats in 45.01. Huzeyin Tasci werd de derde Doesburger op de 10 kilometer. De Beinummer werd 138ste in exact 51 minuten.

 

Bij de jeugd was er Doesburgs succes in de categorie jongens 8-9 jaar. Jort Visschers werd er tweede. Hij legde de kilometer door Hoog-Keppel af in 3 minuten en 34 seconden. Eerder dit jaar won Visschers de jeugdrun van de Singelloop in Doesburg.

 

Links op de foto Wim Ritsema direct na afloop. Op de grond Ben van der Woerd.

photo-207