Marleen Cornelissen won twee jaar geleden de EK Pool van DoesburgDirect.nl. Voor ons reden om kort voor het WK een paar vragen voor de leggen aan de tot dusver beste voetbalvoorspeller van Doesburg. ‘Wedstrijden die ik normaal niet zo heel leuk zou vinden, zijn met een pooltje ineens wel leuk.’

 

 

photo-253Twee jaar geleden won jij de EK Pool van DoesburgDirect.nl. Wat waren de reacties na afloop?

‘De reacties kwamen vooral van mannen uit mijn omgeving. Mijn vriend Casper, die niet zoveel met voetbal heeft, vond het heel grappig. En mijn vader was vooral trots. De enige reactie op het bericht op DoesburgDirect.nl kwam van mijn schoonvader. Laatst nog sprak een collega me aan, die had om mijn naam gegoogled en kwam het artikel tegen.’

 

Dit jaar doe je weer mee. Hoeveel plezier beleef jij tijdens het WK aan het meedoen van zo’n voetbalpool?

‘Het maakt het nog leuker, maar ik vind het ook zonder pool een hele leuke periode. Vooral wedstrijden die ik normaal niet zo heel leuk zou vinden, zijn met een pooltje ineens wel leuk. Met het EK sloeg ik soms wel een beetje door hoor. Als ik had ingevuld dat Nederland met 2-1 zou winnen, en dat was de stand na de 1e helft, hoopte ik stiekem dat ze niet meer zouden scoren. Ik durf ook niet zo goed in te vullen dat Nederland zou gaan verliezen; bang dat ik zelfs dát ga hopen!’

 

Wat is jouw tactiek bij het invullen van zo’n voetbalpool?

‘Ik verklap natuurlijk niet te veel. Nee, laat ik er maar niet omheen draaien, het was gewoon een toevalstreffer. Ik ben geen kenner, maar had een hoop geluk. Toen het zo goed ging, werd ik wel fanatieker en ging ik een beetje kansen spreiden, om zo mijn nummer 1 positie te behouden.’

 

 

Is er nog een land waar we volgens jou rekening mee moeten houden bij het invullen van de WK Pool?

‘Ik zou willen zeggen Nederland. Maar laten ‘we’ eerst die B-poule maar eens zien te overleven. Ik denk dat de Zuid-Amerikaanse landen veel kans maken, en dan zou ik Uruguay als winnaar leuk vinden. Toch denk ik dat de finale een derby wordt tussen het WK-gastland en Argentinië, waarbij Brazilië de druk van het thuisspelen net niet aan kan en Argentinië er met de titel vandoor gaat’.

 

Ook meedoen met de WK Pool van DoesburgDirect.nl en kans maken op een grote beker? Dan kan hier. Deelname is gratis!